zomb5 03.07.2022 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2022 WitamOkno mam już 12 lat. Od jakich 2 lat wchodziło trochę "ciaśniej" przy zamykaniu, a ze rzadko z niego korzystam, nie ruszałem tematu. W zeszłym tygodniu zauważyłęm dwa problemy:1. Okno się blokuje i bardzo trudno je otworzyć - widać że coś trzyma przy górnym lewym ryglu. Jak kilka razy popchnąć - trochę na siłe - to puszcza i idzie je otworzyć. I tak za każdym razem 2. Zablokowany jest mechanizm zmiany z uchyłu na obrót. Nie da się przesunąć tego zielonego klipsa. Obecnie okno jest w trybie obrotu. Pytania:A. Czy te okna się reguluję? ...jak? Nie moge znaleźć żadnych materiałów w sieci.B. Jak ten mechanizm zmiany trybu jest przekazywany na drugą stronę ramy okna?C. Czy te mechanizmy się smaruje? (te trzpienie u góry ramy z jednej strony chodzą z oporem w stosunku do tych z drugiej strony ramy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ekspert FAKRO 08.07.2022 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2022 Na podstawie przedstawionego opisu trudno udzielić jednoznacznej odpowiedzi, co jest przyczyną problemów w użytkowaniu Pańskiego okna i jak przywrócić pełną funkcjonalność naszemu produktowi.Dlatego zalecam wizytę serwisanta firmy FAKRO, który określi przyczyny problemów i pomoże w ich rozwiązaniu.Zapraszam do kontaktu z Działem Serwisu firmy FAKRO. Zgłoszenia można dokonać za pośrednictwem naszej strony internetowej: https://www.fakro.pl/serwis/zgloszenie/ lub poprzez wysłanie emaila na adres [email protected]Po wysłaniu zgłoszenia nasz Dział Serwisu skontaktuje się z Panem w celu ustalenia szczegółów dalszego postępowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts