Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Naprawa okna Velux

Recommended Posts

Witam

Panowie mam chyba dość znany problem z dziadowskimi oknami Veluxa GGL. Ramy okienne w dwóch moich oknach zaczynają pękać, w jednym mała bruzdka w drugim niestety zrobiła się dość duża szpara w stolarce, okna niestety już po gwarancji. Czy ktoś może mi doradzić jak samemu naprawić takie rozwarstwienie ramy okiennej ? Szpachla do drewna i na to lakier ?

Dzięki za wszelkie sugestie.

20220703_213440.jpg

• 2 weeks później...

Witam,

Na wstępie powiem, że nie jest moim zamiarem wyręczanie konkurenta z odpowiedzi na Pana problem. Jedynie co mogę zasugerować w tej sytuacji to wymiana okna na FAKRO. Jeśli brałby Pan pod uwagę takie rozwiązanie to zapraszam do kontaktu z nami:

Biuro Obsługi Klienta 18/4440400

e-mail: [email protected]

Rozumiem "status eksperta" i przywileje płatnego profilu, ale...

żeby z powodu pęknięcia drewna sugerować wymianę okna, to już przechodzi ludzką przyzwoitość!

Rozumiem okazję generalnego remontu, "polepszanie" standardów termicznych, chociaż niewielkie zyski w stosunku do kosztów też nie posuwają naszej planety w dobrą stronę.

Takie pęknięcie to zwykła naprawa stolarska. Szpachla + lakier będzie ok. Takiej porady udzielą w każdym sklepie ze środkami do renowacji drewna.

Witam,

Na wstępie powiem, że nie jest moim zamiarem wyręczanie konkurenta z odpowiedzi na Pana problem. Jedynie co mogę zasugerować w tej sytuacji to wymiana okna na FAKRO. Jeśli brałby Pan pod uwagę takie rozwiązanie to zapraszam do kontaktu z nami:

Biuro Obsługi Klienta 18/4440400

e-mail: [email protected]

Za taki post powinien być wylot z forum tego „eksperta”.