Marecky2000 06.07.2022 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2022 Witam, Instalator zamontował mi napęd do bramy przesuwnej faac 741 z lampą sygnalizacyjną kogut 24. Kiedy brama się otwiera to lampa miga. Kiedy się zamyka i jest otwarta - świeci światłem ciągłym. Czy lampa została poprawnie podłączona ? Chodzi mi o światło ciągłe kiedy brama jest otwarta. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agb 06.07.2022 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2022 Sprawdź w bieda-instrukcji do tego napędu czy to nie opcja sterownika. Jak nie, to podłączenie do poprawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marecky2000 06.07.2022 19:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2022 Czy to będzie to: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agb 07.07.2022 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2022 Sam widzisz, że instrukcję do tego napędu tłumaczył jakiś artysta i trudno powiedzieć co wartości poza 0 w ogóle oznaczają. Możesz sprawdzić czy masz ustawione 0, a jak nie to zmienić na 0 i sprawdzić czy będzie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marecky2000 30.08.2022 18:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2022 W ustawieniach mam "0". Rozmawiałem z moim instalatorem i stwierdził, że lampa jest dobrze podłączona i żeby nie świeciła przy otwartej bramie to trzeba wprowadzić dodatkowe ustawienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PLC_00 31.08.2022 05:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2022 W napędach Faac-a z centralą brain działa to tak : Centrala ma dwa wyjścia do zasilania lampy:-24v - przy otwartej bramie świeci światłem ciągłym. Niema od tego żadnej zworki czy parametru do zmiany. Tak to działa i już. -230v - miga tylko przy otwieraniu / zamykaniu . Praktyka pokazuje że lampę podpina się pod 230 a wyjście 24 wykorzystuje np do czujnika otwarcia. Jeżeli chcemy podpiąć np suplę i sterować bramą głosowo przez asystenta google musimy mieć sygnał o stanie bramy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts