Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze Zawróconego Emigranta

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 3 weeks później...

Dzięki. 8)

Parkiet jest w trakcie odbierania. Parkieciaż troszkę fleja, więc musi popoprawiać.

Plan na najbliższe dni - tygodnie to

- drobne poprawki przed malowaniem

- malarze za ok 2 tyg

- kostka - jak tylko uporam się z bankiem to zajmę się zaciaganiem nowych zobowiązań...

- kostka - jak tylko uporam się z bankiem to zajmę się zaciaganiem nowych zobowiązań...

co z tym bankiem? Tak sobie myślę, że życie byłoby nudne gdyby nie było banków :roll:

ja odebrałam wczoraj zawiadomienie, że wpisali bank do księgi i ucieszyłam się. To chyba jakiś objaw choroby, żeby się cieszyć z takiego wpisu :lol: ale 300 zł piechotą nie chodzi :D

• 2 months później...

Najserdeczniejsze życzenia:

Cudownych Świąt Bożego Narodzenia

Rodzinnego ciepła i wielkiej radości,

Pod żywą choinką zaś dużo prezentów,

A w Waszych pięknych duszach wiele sentymentów.

Świąt dających radość i odpoczynek,

oraz nadzieję na Nowy Rok,

żeby był jeszcze lepszy niż ten,

co właśnie mija.

Ciaszka

http://animowane-gify.ceneos.info/pliki/okazje_swieta/boze_narodzenie/1/2007020411581256.gif

Tradycyjnie jak co roku sypią się życzenia wokół, większość życzy świąt obfitych i prezentów znakomitych, a ja życzę, moi mili, byście święta te spędzili tak jak każdy sobie marzy.

Może cicho bez hałasu iść na spacer gdzieś do lasu?

Może w gronie swoich bliskich jedząc karpia z jednej miski?

Może gdzieś tam w ciepłym kraju czując się jak Adam w raju?

Ważne, aby w te święta, Był ktoś, kto o nas pamięta.

http://digilander.libero.it/blogdinatale/babbi%20natale%20collescion/e8624592.gif

Każdy z nas ma na tyle dużą dłoń,

że może z niej uczynić Betlejem

Każdy z nas ma na tyle ciepłe serce,

że może przyjąć nowo narodzoną miłość...

do tego wystarczy tylko wiara, nadzieja

a miłość przyjdzie sama... Radosnych Świąt!

http://muzyka.interia.pl/teledyski/#teledysk/last-christmas,13504

http://www.e-kartki.net/kartki/big/116689856711.jpg

to ja życzę wam wszystkim budującym: kulturalnych i rzetelnych wykonawców, tanich materiałów budowlanych oraz budowy jak po przysłowiowym maśle. Dla tych co już mieszkają życzę spokoju i niskich rat a wszystkim masę zdrowia, dobrej pracy i spełnienia marzeń w tym Nowym Roku 2009

http://www.traveliada.pl/path/40245/fajerwerki.jpg

• 4 weeks później...

O kurcze... ale ten czas leci...

Okazało się, że od paźdzernika nie byłem na forum... :o

Wchodzę i mam masę życzeń, a ja świnka nawet nikomu nie złożyłem życzeń gwiazdkowo - noworocznych... :cry: :oops: :oops: :oops: :oops:

Wszystkim, którzy o mnie pamiętali bardzo, bardzo, bardz dziekuję, a przede wszystkim specjalne podziękowania za życzenia dla

frosch

ciaszka

mikopiko

Maluszek

mayland

Aga J.G

sylvia1

SylviaW

Nefer

oraz dużo zdrowia, sukcesów budowlanych i nie tylko życzy budowlanych w 2009r. żuczy KZE.

U mnie malarze kończą malować, zakładać kontakty, żyrandole.

Pozostaje: kostka, dokończyć ogrodzenie, napęd do bramy i garażu i można wprowadzać się.. 8)

Po wprowadzeniu pewnie wtedy położę tynk...

W między czasie zmieniłem bank w którym mam kredyt i dobrałem kredytu.. Niestety te formalności plus budowa tak mnie wciągnęły, że totalnie nie miałem czasu na forum.. :cry: :oops:

PS1

Widzę, że mój dziennik jest strasznie zapuszczony... :(

PS2

Widzę, że mam nowy podpis "Najpożyteczniejszy forumowicz od zawsze" - jestem w szoku... :o :o :o

• 1 month później...

Miło, że interesujesz się. Nie śpię, nie śpię. Tylko teraz na prawdę nie mam czasu i głowy do uzupełniania dziennika. Dużo pracuję zawodowo. Generalnie na działce jestem 1-2 razy w tygodniu (w tym zwyczajowo w sobotę, gdzie ustalamy z Żoną co ma być zrobione i rozliczamy się). Dom przechodzi końcowy szlif czyli, malowanie (w tym kominka), oszklenie drzwi, montowanie opasek do drzwi, montarz gniazdek, wyłaczników, żyrandoli....

Teraz kupuję meble do domu.

A z zaplanowanych prac jest dokończenie ogrodzenia, tynk i .. przeprowadzka. Po prostu mam 2 małych dzieci i chcę się wprowadzić do wykończonego domu by korzystać z uroków domku. :wink: A powiem szczerze, że w zimę jak tylko byłem w domu to zawszę rozpalałem w kominku. Na razie w taki sposób korzystam z domku... :lol:

A co u Ciebie? 8)