kze 10.11.2005 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2005 O Boże te problemy budowlane lęgną się jak króliki na wiosnę. Gratuluję ekipy-widać że solidna.A z deskami nie mam na szczęście pojęcia jakie mają być,ale nic to za rok pewnie się dowiem na swojej budowie.Pozdrowienia. Też mi się wydaje że solidna... Standard desek to 2,5cm. Ale ponoć lepsze (ale i droższe!! ) są 3,5cm... Dziewne, że 1m3 raz kosztuje tyle, a raz tyle...? Przeciez to samo drewno tylko raz cieniej, a raz grubiej pocięte... I żeby było ciekawiej to po cięte grubiej (czyli mniej cięć) jest droższe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal9 10.11.2005 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2005 Zapytaj się ile chcą w tartaku za takie deski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 14.11.2005 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2005 Zapytaj się ile chcą w tartaku za takie deski. Masz namiaryt na tartak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal9 14.11.2005 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2005 Zapytaj się ile chcą w tartaku za takie deski. Masz namiaryt na tartak? Całe drewno i więźbę brałem z Aglo-budu. Ale jest podobno dobry i niedrogi tartak, ale nie znam telefonu. Jak byś był w okolicy to pojedź w kierunku Legionowa i dalej na Zegrze. Na wysokości Centrum Szkolenia Policji jest droga w prawo i tabliczka informująca o tartaku. Po ok. 100 m będzie jakiś skład drewna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 14.11.2005 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2005 Zapytaj się ile chcą w tartaku za takie deski. Masz namiaryt na tartak? Całe drewno i więźbę brałem z Aglo-budu. Ale jest podobno dobry i niedrogi tartak, ale nie znam telefonu. Jak byś był w okolicy to pojedź w kierunku Legionowa i dalej na Zegrze. Na wysokości Centrum Szkolenia Policji jest droga w prawo i tabliczka informująca o tartaku. Po ok. 100 m będzie jakiś skład drewna. Dzięki za info. Jak tylko bedę w okolicy to popatrzę.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 14.11.2005 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2005 Kze trzymma kciuki za pogode mam nadzieję że nie pokrzyżuje Twoich planów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia64 14.11.2005 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2005 Kze-jak byś się nie martwił,to ja bym się martwiła czy z twoją głową jest w porządku,a tak jak normalny i rozsądny człowiek-inwestor masz obawy.Trzymam kciuki za aurę,aby Ci dopisywała i mury pięły się do góry! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 14.11.2005 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2005 Jak tyle osób trzyma kciuki to na pewno bedzie pogoda... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia64 15.11.2005 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2005 Kze-popatrz na zdjęcia wstecz i ciesz się z tego co już osiągnąłeś. To prawdziwy sukces tak szybko postawić dom(nawet jeśli nie cały).Gratuluję Ci tego,żonki i córeczki.To wspaniałe!! A pogoda jest,a jaka każdy widzi.Wyjątkowa na tą porę roku-trzeba się cieszyć że aura była łaskawa i pozwoliła na to co już stoi dumnie na Waszej działce.Jak przyjdzie czas to pogonisz budowę,a teraz masz na szczęście inne zajęcia,więc wszystko się układa.Będzie dobrze i z całego serducha życzę wszystkiego dobrego na wszystkich frontach życiowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 15.11.2005 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2005 Kze-popatrz na zdjęcia wstecz i ciesz się z tego co już osiągnąłeś. To prawdziwy sukces tak szybko postawić dom(nawet jeśli nie cały).Gratuluję Ci tego,żonki i córeczki.To wspaniałe!! A pogoda jest,a jaka każdy widzi.Wyjątkowa na tą porę roku-trzeba się cieszyć że aura była łaskawa i pozwoliła na to co już stoi dumnie na Waszej działce.Jak przyjdzie czas to pogonisz budowę,a teraz masz na szczęście inne zajęcia,więc wszystko się układa.Będzie dobrze i z całego serducha życzę wszystkiego dobrego na wszystkich frontach życiowych. Dzięki za słowa otucht i życzenia.. Pewnie, że cieszę się z tego co postawili!! Szkoda mi tych robotników. W takim baraczku (fakt, że maja grzejnik) w taką pogodę.. Jak by nie patrzeć dobrze, że powinno udać się zakończyć etap parteru. Wtedy mogę rozliczyć się z wykonawcą i po zabezpieczeniu budowy zająć się do marca czymś innym, a przede wszystkim Madzią... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia64 15.11.2005 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2005 No widzisz nie jest tak zle.Trzeba się nie tylko martwić ale UMIEĆ SIĘ CIESZYĆ z tego co się ma.A osiągnięcia są imponujące.Trzymaj się ciepło i dbaj o dobry humor swój i twoich pań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 15.11.2005 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2005 Kze będzie dobrze zabezpieczysz budowę przed zima a od wiosny ruszysz pełną para Trzymam kciukasy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia64 21.11.2005 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2005 GRATULACYJKI Piękne te Twoje ściany!!!!!!!!!!!!!! To miłe,że martwisz się o panów budowniczych-ale wiesz oni chyba są przyzwyczajeni do pracy w takich różnych pogodowych warunkach-tak że będzie dobrze.Troszkę Ci zazdroszczę ale mam nadzieję że w przyszłym roku też będę mogła pokazać swoje ściany. Trzymaj się ciepło i twoje Panie też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 21.11.2005 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2005 GRATULACYJKI Piękne te Twoje ściany!!!!!!!!!!!!!! To miłe,że martwisz się o panów budowniczych-ale wiesz oni chyba są przyzwyczajeni do pracy w takich różnych pogodowych warunkach-tak że będzie dobrze.Troszkę Ci zazdroszczę ale mam nadzieję że w przyszłym roku też będę mogła pokazać swoje ściany. Trzymaj się ciepło i twoje Panie też. Dzięki za pozdrowienia dla moich dziewczyn... Ale musze przyznać (głupia sprawa), że najbardziej zależy mi na murach. Szkoda mi Panów budowlańców, ale generalnie głownie w kontekście takim, ze jak będą chorzy to będą gorzej pracowali i jeszcze mi zostawią budowę niezabezpieczoną przed zima. Wiem, że to może zabrzmi źle, ale oni mieszkają w baraczku, a ja mam stresy w pracy. Pytanie komu to wychodzi gorzej na zdrowiu? Tak mi kiedyś wytłumaczył jeden z kierowników budowy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misha11 21.11.2005 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2005 Grtulacje, niezłe tempo. Scianki też fajne, przy okazji obejrzałem.M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 21.11.2005 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2005 Grtulacje, niezłe tempo. Scianki też fajne, przy okazji obejrzałem. M Dzięki. Jakoś z tempem idzie. I to raczej wykonawca podkręca, a ja staram się spowalniać... Czyżbyś była na moim polu walki? Kiedy? I jakie wrażenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia64 21.11.2005 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2005 KZE - ty nie bądz takim pesymistą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 21.11.2005 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2005 KZE - ty nie bądz takim pesymistą No, ale ja zaczynam mieć koszmary: że śnieg spadł i budowa niezabezpieczona, albo, że strop jest wylany i przychodzi zima... Na prawdę chciałbym zbudować dom, później do niego nie dokładać czyli nie żałować, że rozpoczałęm budowę na jesieni... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia64 21.11.2005 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2005 Drogi Panie Inwestorze Jeżeli nawet załamie się pogoda to chociaż miałbyś sam zabezpieczać dom,to to po prostu zrobisz,i nie ma gadania bo musi być zrobione. Dosyć czarnowidztwa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ja trzymam kciuki i mam nadzieję że to Ci pomoże. W głowie musisz sobie poukładać SAM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 22.11.2005 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2005 No i pogoda załamała się... Ale z rana jak przyszedłem to robotników ciut porostawiałem po kątach, że budowa niezabezpieczona i .. już jest OK Dość czarnowidztwa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts