Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze Zawróconego Emigranta

Recommended Posts

O Boże te problemy budowlane lęgną się jak króliki na wiosnę.

Gratuluję ekipy-widać że solidna.A z deskami nie mam na szczęście pojęcia jakie mają być,ale nic to za rok pewnie się dowiem na swojej budowie.Pozdrowienia. :roll:

Też mi się wydaje że solidna... 8)

Standard desek to 2,5cm. Ale ponoć lepsze (ale i droższe!! :x) są 3,5cm... Dziewne, że 1m3 raz kosztuje tyle, a raz tyle...? :o Przeciez to samo drewno tylko raz cieniej, a raz grubiej pocięte... :roll: I żeby było ciekawiej to po cięte grubiej (czyli mniej cięć) jest droższe... :o

• Odpowiedzi 1,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Zapytaj się ile chcą w tartaku za takie deski.

Masz namiaryt na tartak?

Całe drewno i więźbę brałem z Aglo-budu.

Ale jest podobno dobry i niedrogi tartak, ale nie znam telefonu.

Jak byś był w okolicy to pojedź w kierunku Legionowa i dalej na Zegrze.

Na wysokości Centrum Szkolenia Policji jest droga w prawo i tabliczka informująca o tartaku. Po ok. 100 m będzie jakiś skład drewna.

Zapytaj się ile chcą w tartaku za takie deski.

Masz namiaryt na tartak?

Całe drewno i więźbę brałem z Aglo-budu.

Ale jest podobno dobry i niedrogi tartak, ale nie znam telefonu.

Jak byś był w okolicy to pojedź w kierunku Legionowa i dalej na Zegrze.

Na wysokości Centrum Szkolenia Policji jest droga w prawo i tabliczka informująca o tartaku. Po ok. 100 m będzie jakiś skład drewna.

Dzięki za info.

Jak tylko bedę w okolicy to popatrzę..

Kze-popatrz na zdjęcia wstecz i ciesz się z tego co już osiągnąłeś.

To prawdziwy sukces tak szybko postawić dom(nawet jeśli nie cały).Gratuluję Ci tego,żonki i córeczki.To wspaniałe!!

A pogoda jest,a jaka każdy widzi.Wyjątkowa na tą porę roku-trzeba się cieszyć że aura była łaskawa i pozwoliła na to co już stoi dumnie na Waszej działce.Jak przyjdzie czas to pogonisz budowę,a teraz masz na szczęście inne zajęcia,więc wszystko się układa.Będzie dobrze i z całego serducha życzę wszystkiego dobrego na wszystkich frontach życiowych. :p

Kze-popatrz na zdjęcia wstecz i ciesz się z tego co już osiągnąłeś.

To prawdziwy sukces tak szybko postawić dom(nawet jeśli nie cały).Gratuluję Ci tego,żonki i córeczki.To wspaniałe!!

A pogoda jest,a jaka każdy widzi.Wyjątkowa na tą porę roku-trzeba się cieszyć że aura była łaskawa i pozwoliła na to co już stoi dumnie na Waszej działce.Jak przyjdzie czas to pogonisz budowę,a teraz masz na szczęście inne zajęcia,więc wszystko się układa.Będzie dobrze i z całego serducha życzę wszystkiego dobrego na wszystkich frontach życiowych. :p

Dzięki za słowa otucht i życzenia.. 8)

Pewnie, że cieszę się z tego co postawili!! 8) Szkoda mi tych robotników. W takim baraczku (fakt, że maja grzejnik) w taką pogodę.. :-?

Jak by nie patrzeć dobrze, że powinno udać się zakończyć etap parteru. Wtedy mogę rozliczyć się z wykonawcą i po zabezpieczeniu budowy zająć się do marca czymś innym, a przede wszystkim Madzią... :roll: :wink:

GRATULACYJKI

Piękne te Twoje ściany!!!!!!!!!!!!!! :p

To miłe,że martwisz się o panów budowniczych-ale wiesz oni chyba są przyzwyczajeni do pracy w takich różnych pogodowych warunkach-tak że będzie dobrze.Troszkę Ci zazdroszczę ale mam nadzieję że w przyszłym roku też będę mogła pokazać swoje ściany.

Trzymaj się ciepło i twoje Panie też. :p

GRATULACYJKI

Piękne te Twoje ściany!!!!!!!!!!!!!! :p

To miłe,że martwisz się o panów budowniczych-ale wiesz oni chyba są przyzwyczajeni do pracy w takich różnych pogodowych warunkach-tak że będzie dobrze.Troszkę Ci zazdroszczę ale mam nadzieję że w przyszłym roku też będę mogła pokazać swoje ściany.

Trzymaj się ciepło i twoje Panie też. :p

Dzięki za pozdrowienia dla moich dziewczyn... 8)

Ale musze przyznać (głupia sprawa), że najbardziej zależy mi na murach. :oops: Szkoda mi Panów budowlańców, ale generalnie głownie w kontekście takim, ze jak będą chorzy to będą gorzej pracowali i jeszcze mi zostawią budowę niezabezpieczoną przed zima. :oops: :oops: Wiem, że to może zabrzmi źle, ale oni mieszkają w baraczku, a ja mam stresy w pracy. Pytanie komu to wychodzi gorzej na zdrowiu? :-? Tak mi kiedyś wytłumaczył jeden z kierowników budowy....

KZE - ty nie bądz takim pesymistą :roll:

No, ale ja zaczynam mieć koszmary: że śnieg spadł i budowa niezabezpieczona, albo, że strop jest wylany i przychodzi zima... :cry: Na prawdę chciałbym zbudować dom, później do niego nie dokładać czyli nie żałować, że rozpoczałęm budowę na jesieni... :-?

:o Drogi Panie Inwestorze :o

Jeżeli nawet załamie się pogoda to chociaż miałbyś sam zabezpieczać dom,to to po prostu zrobisz,i nie ma gadania bo musi być zrobione.

Dosyć czarnowidztwa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ja trzymam kciuki i mam nadzieję że to Ci pomoże.

W głowie musisz sobie poukładać SAM. :roll: