kasia64 10.12.2005 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2005 Dzięki Aga,bo tak sobie myślałam o tym stropie,życzę mu żeby już był Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 10.12.2005 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2005 Kasiu mam nadzieję że nasze kciuki pomogły i wszytsko poszło gładko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia64 11.12.2005 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2005 Trzymam kciuki a małpy pilnują żeby mrozu niebyło,więc chyba będzie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 12.12.2005 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2005 Rzeczywiście w domu nie mam netu, a siostra przeprowadziła się i nie mieszka teraz obok mnie... Dzięki za kciuki. Pomogło!!! We czwartek przypilnowałem. Robotnicy upierali się by lac w piatek i w nocy z czwartku na piatek ponoć 2-3h spali, bo resztę czasu spędzili na szalowaniu schodów i kończeniu zbrojenia... Ale o 11.00 w piatek zostało rozpoczęte wylewanie stropu i o 14.00 było po wszystkim. Relacja niedługo w dzienniku budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia64 12.12.2005 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2005 BRAWO!!!BRAWO!!!BRAWISSIMO!!! Cieszę się że się udało,czekam na zdjątka.Kciuki będę trzymać dalej http://img372.imageshack.us/img372/9887/bell56dh.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 12.12.2005 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2005 BRAWO!!!BRAWO!!!BRAWISSIMO!!! Cieszę się że się udało,czekam na zdjątka.Kciuki będę trzymać dalej http://img372.imageshack.us/img372/9887/bell56dh.gif Dzięki, dzieki. Zedjęcia bedą jutro, bo dziś zapomniałem CD... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia64 12.12.2005 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2005 OK Trzymam kciuki dalej a Ciebie za słowo.Czekam na zdjęcia. http://img372.imageshack.us/img372/9887/bell56dh.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 12.12.2005 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2005 Fajnie się robi u Ciebie w DOMU! Tylko czemu ta zima musiała przyjść?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 12.12.2005 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2005 Fajnie się robi u Ciebie w DOMU! Tylko czemu ta zima musiała przyjść?! Dzięki. Już powoli zaczyna to choć w zarysach dom przypominać... No właśnie! Przeciez w tym roku mieli zimę odwołać, nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 12.12.2005 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2005 Kze ogromne Gratulki Nadal trzymam kciuki, czekma na zdjęcia I pytam jaki dalszy plan działania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 12.12.2005 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2005 Kze ogromne Gratulki Nadal trzymam kciuki, czekma na zdjęcia I pytam jaki dalszy plan działania Plan jest taki: czekamy jak się zima skończy, czyli na wiosne. Juz mam dosyć śledzenia prognozy pogody... Ta presja związana ze stropem była wykańczająca.. Teraz martwię się, czy wilgoć oraz zamarzanie i odmarzanie (czylo temperatury ok.0 celciusza) nie zaszkodzą murom. Mam nadzieję, że nie... I że strop bedzie dobry (tego najmniej sie obawiam, bo decyzję o laniu konsultowałem z kilkoma osobami). Przede wszystkim, czy śnieg i roztopy nie zaszkodzom murom. Oto jest pytanie. Mam nadzieję, że ta folia na stropie wystarczy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 12.12.2005 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2005 Czyli koniec prac i czekasz na wiosne. Trzeba strop dobrze zabezpieczyć i bedzie oki Życzę żeby wiosna przyszła szybko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 12.12.2005 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2005 Czyli koniec prac i czekasz na wiosne. Trzeba strop dobrze zabezpieczyć i bedzie oki Życzę żeby wiosna przyszła szybko A co rozumiesz pod hasłem "dobrze strop zabezpieczyć"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 12.12.2005 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2005 Założyc folie tak żeby nie przeciekała, dobrze podociskać żeby wiatr jej nie zwiał i wypuścić zamury w taki sposób żeby woda nie ściekała po scianach - dośwaidczenia w tym nie mam ale jakbym miała zostawić taki stan na swojej budowie to tak bym to zrobiła.Sróbowałabym jeszcze zabiezpieczyć jakoś otwory okienne na dole. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 12.12.2005 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2005 No, ale woda to bedzie sciekać po scianach... Musiałbym mieć rynny... W przeciwnym wypadku cokolwiek bym robił i tak w momencie roztopów gdzies woda musi polecieć. Ja skoncemtrowałem sie na tym by nic od góry nie wpadło (folia na całym stropie, a deski i cegły na wieńcu..). Ale przeciez przez wieniec woda nie przemięknie, a z zewnątrz to cokolwiem bym robił to np. w czasie deszczu woda będzie po ścianach leciała... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 12.12.2005 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2005 Woda będzie tofaktaleja bym na rogach porobiła jakieś rynienki czy cos żeby to co ze stropu popłynęło jak najdalej od murów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 12.12.2005 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2005 A co to jest? tofaktaleja Rynienki porobić? Chyba mam kiepska wyobraźnię, bo nie wiem jak to zrobić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 12.12.2005 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2005 Spacja mi trochę nie działa A miało być " to fakt ale ja " I jak ja mam to wytłumaczyć W rogach pozaginałabym tak folię żeby zrobić takie trójkąty wypuściłabym to lekko poza obrys muru i wtedy duża ilośc wody odpływała by dalej od murów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 12.12.2005 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2005 Spacja mi trochę nie działa A miało być " to fakt ale ja " I jak ja mam to wytłumaczyć W rogach pozaginałabym tak folię żeby zrobić takie trójkąty wypuściłabym to lekko poza obrys muru i wtedy duża ilośc wody odpływała by dalej od murów A teraz rozumiem. Wypuścic kawałki folii na zewnatrz... Zdaje się, że jest wypuszczona. Tylko to wypuszczenie wiatr podwiewa, ale mam nadzieje, że podczas deszczu nie bedzie aż tak bardzo podwiewał i woda nie bedzie leciała po scianach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 12.12.2005 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2005 Dobrze że jakos się dogadalismy Będzie dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts