Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze Zawróconego Emigranta

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

kze, widzę, że na naszej łączce większość domów będzie miała swoje siłownie.

U nas ze względu na dyscyplinę sportową męża też jest planowana siłownia, tyle, że my musimy wzmocnić strop nad garażem, bo szkoda samochodu jakby sztanga przypadkiem spadła na podłogę :lol:

Standardowo strop wytrzymuje nacisk 180-200kg na m2. Tak więc jesli planujesz cięzki sprzęt to musis wzmacniać. Ja dodałem siatkę o oczkach 20 na 20 cm, 3mm. Powinno wystarczyć.

A kiedy kupię sprzęt do siłowni to nie wiem... Ale plany mam ambitne. tylko nie wiem jak z wykonanianiem (chodzi o kasę).. :roll:

Sztanga mojego męża bywa cięższa od tych 200, więc zdaję sobie sprawę, że będziemy wzmacniać strop.

Poza sztangą i dobrą ławką wstawimy sprzęt, który juz mamy. Nie będziemy mocno inwestować. Mamy dostęp do dobrze urządzonych siłowni w W-wie. W domu chcemy mieć taki niezbędnik, gdzie można zrobić awaryjny trening lub się trochę poruszać gdy dzieci śpią :lol:

Jak będziesz szukał sprzętu, to warto spojrzeć na strony Allegro ludzie czasem wyprzedają dobry sprzęt z siłowni. Lepiej kupić dobry używany sprzęt niż nowy ale kiepskiej firmy.

Ja przede wszystkim chciałbym kupć drabinkę do podciagania się, stęper, atlas i ławeczkę. Jak ćwiczyłem to uzywałem sztangi z obciążeniem 60-70kg, tak więc myslę, że wystarczy, bo liczę, że dojdę max do 100kg.. Nie jestem super kulturystą, lecz raczej amatorem chcącym dbac o kondycje... 8)

A po środku pokoju postawić stół do bilarda. Tak więc całość pewnie 10tyś... :cry: :cry:

Ale na steperze więcej kalorii spala sie... Ewentualnie myslałem o bieżni... Ale bieznie są drogie. :roll:

A jakbym miał steper to ustawiam sobie przed nim tv i ogladając coś ide pod górę. Tak pewnie wytrzymałbym 30-60min. A nie wyobrażam sobie sytuacji bym tyle chodził po schodach :lol:

TV w siłowni to koncepcja mojego męża. Wiele klubów fitness ma już tą opcję.

Ja wolę rowerek, bo można pedałując czytać książki :lol:

Ale ogólnie, ważne jest by się ruszać, bo można sobie kupić dowolny sprzęt i tylko na niego patrzeć - tak jak ja teraz, bo przy mojej córci to naprawdę sił mi brakuje... :wink:

Zobaczysz, że przy Madzi ruchu Ci nie zabraknie :lol:

Nie chciałam się wypowiadać na w/w temat :roll: i z góry przepraszam za poniższy komentarz ale charakter mam jędzowaty :evil:

Ale kze czy zastanowiłeś się nad tym że ciąża to duży wysiłeka dla organizmu?Może daj twojej żonce odpocząć i porozpieszczaj ją trochę i wzmocnij witaminkami i dobrym jedzonkiem(cielęcinką itp.)Pozdrowionka dla uroczej małżonki i córci i dla Ciebie przy okazjii :roll:

Kasia64 - dzieki za pozdrowienia. Nie masz charakteru jędzowatego. Na zlocie 4 marca będziesz mogła sama przekazać.

A w temacie drugiej latorośli: po macierzyńskiem nie trzeba będzie do pracy iść tzn. trzeba ale może jakis urlopik, zwolnienie i zaraz będzie poród. Poza tym sama żona chciałaby drugie dziecko. Lekarze mówili, że nie powinno byc problemu. W dodatku jak później pójdzie do pracy to już nie będzie planowany żaden urlop macierzyński - to powinno być na plus przy poszukiwaniach pracy. No tak mysleliśmy, że mała różnica wieku (u mnie między siostrą a mną jest 6lat i jakoś nie możemy wspólnych znajomych, choć zona jest ode mnie młodsza o ..6lat :lol:)

Tak więc takie mamy plany. Mamy nadzieję, że uda się je zrealizować...

Kze podziwiam Twoją żoną bo trzeba mnieć naprawdę dużo siły na frugą ciąże przy tak malutkim dziecku a potem drugi maluszek.

Trzymam oczywiście kciukasy żeby wszystko szło zgodnie z planem i życzę Wam wszystkim dużo zdrówka :)

Co do różnicy wieku między rodzeństwem a dogadywaniem się nie widzę za dużej zależności wiem co mówię - bo mój mąz jest 8 z kolei, a najstarsza siostra jest od niegostarsza o 15 lat i dogadują się świetnie :)

Z każdym z rodzeństwa ma inny kontakt 8)

Między moimi dziewczynami jest 5 lat różnicy i jak na razie jest wporządku :)

UUUFFFF ale sie napisałam :oops:

Wydaje mi się, że moja żona ma dużo siły... 8)

Poza tym skończyła pedagogike i dzieci do niej lgną... A wczoraj jak była dr w domu (na kontroli) to powiedziała, że skoro takie ładne dzieci nam wychodzą, to żal by tylko na jednym poprzestać.. :lol: :wink: