SławekD-żonka 25.04.2006 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2006 Zapomniałam: Wymyśliłem, że może wyjscie z pomieszczenia gospodarczego zrobiłbym w ścianie na wprost wejscia, a tam gdzie teraz jest wyjscie to bym zamurował i od srony holu bym miał wneke 60cm na szafe przedpokojową, a od strony pomieszczenia gospodarczego miałebym wnekę ok. 50cm np. na wózek dziecięcy... I jak myslicie? Ja bym nie chciała takiej wnęki z takim przeznaczenie, bo dzieci wyrosną z wózka i co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 25.04.2006 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2006 Zapomniałam: Wymyśliłem, że może wyjscie z pomieszczenia gospodarczego zrobiłbym w ścianie na wprost wejscia, a tam gdzie teraz jest wyjscie to bym zamurował i od srony holu bym miał wneke 60cm na szafe przedpokojową, a od strony pomieszczenia gospodarczego miałebym wnekę ok. 50cm np. na wózek dziecięcy... I jak myslicie? Ja bym nie chciała takiej wnęki z takim przeznaczenie, bo dzieci wyrosną z wózka i co To wtedy w tej wnęce będę trzymał inne rzeczy lub regalik wstawię. Chodzi oto, że będzie wnęka do wykorzystania. A aktualnie nie mam pomysły gdzie trzymać wózek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 25.04.2006 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2006 Nareszcie są fotki Już się nie mogę doczekać wykończeniówki Miło, że mam takich wiernych czytelników, bardzo miło... Wykończeniówka?... Jeszcze sporo czasu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 25.04.2006 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2006 A wracając do tego pomieszczenia gospodarczego, to miał tu byc pokój. Ale tylko 10mkw i w projekcie piec gazowy był w łazience. Tak więc wymysliłem by ten pokój na dole przerobić na pomieszczenie gospodarcze (i jeszcze mam przejście do garazu.. ), tylko tego wyjscia z pomieszczenia nie przemyslałem... W dodatku kwietniowym muratorze napisali, że jesli jest pomieszczenie gospodarcze z przejsciem do garazu to nie nalezy tam robić pralni, bo bedzie śmierdzieć... No tak upadł mój pomysł umieszczenia tam pralki... A może jednak pozostawić tam pralkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SławekD-żonka 25.04.2006 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2006 W dodatku kwietniowym muratorze napisali, że jesli jest pomieszczenie gospodarcze z przejsciem do garazu to nie nalezy tam robić pralni, bo bedzie śmierdzieć... Ale chodzi o bezpośrednie sąsiedztwo tych pomieszczeń - przez ścianę??? Mama w domu ma piwnicę - garaż, kotłownia, pom. gosp., pokoik i pralnia. Pralnię łączy z garażem korytarzyk długi na 1,5m, drzwi są zamknięte tylko jedne i nic nie śmierdzi.... Co do wózka, jeśli potem będzie tam regalik, to spoko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 25.04.2006 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2006 W dodatku kwietniowym muratorze napisali, że jesli jest pomieszczenie gospodarcze z przejsciem do garazu to nie nalezy tam robić pralni, bo bedzie śmierdzieć... Ale chodzi o bezpośrednie sąsiedztwo tych pomieszczeń - przez ścianę??? Mama w domu ma piwnicę - garaż, kotłownia, pom. gosp., pokoik i pralnia. Pralnię łączy z garażem korytarzyk długi na 1,5m, drzwi są zamknięte tylko jedne i nic nie śmierdzi.... Co do wózka, jeśli potem będzie tam regalik, to spoko No to mnie pocieszyłaś. Może po prostu zrobię wyjście pod pralke. Szuszarka miała stać obok pralki pod oknem. Jak będzie śmierdzieć to przeniose pralkę gdzie indziej. Lub będe suszył w innym miejscu. W projekcie wymysliłem sobie na poddaszu pomieszczenia 2m na 2m koło łazienki. Niby ba potencjalną saune (tylko kiedy ja zbiore kase na tą saune, chyba na emeryturze... ) i może tam zrobe pralnię? Albo podziele to pomieszczenie na suszarnie i potencjalna sunę? Mało miałem dylematów to rozpoczałem budowe domu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SławekD-żonka 25.04.2006 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2006 To jest dobry pomysł - zrób to podejście, lepiej teraz niż potem rozwalać wszystko Ja Ci mówię, że mamy pralnię od garażu dzieli 1,5m korytarzu i 1 drzwi i przez pawie 30 nic nie śmierdziało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 25.04.2006 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2006 To jest dobry pomysł - zrób to podejście, lepiej teraz niż potem rozwalać wszystko Ja Ci mówię, że mamy pralnię od garażu dzieli 1,5m korytarzu i 1 drzwi i przez pawie 30 nic nie śmierdziało Skoro przez 30 lat nie śmierdziało, to może mój pomysł nie jest taki głupi.. Tylko czemu napisali w muratorze kwietniowym, że jest to ryzykowny pomysł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SławekD-żonka 25.04.2006 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2006 Może u nich śmierdzi Ja bym zaryzykowała, bo takie pomieszczenie jest bardzo wygodne, u nas mi tego baaardzo brakuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 25.04.2006 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2006 Może u nich śmierdzi Ja bym zaryzykowała, bo takie pomieszczenie jest bardzo wygodne, u nas mi tego baaardzo brakuje To nie masz pomieszczenia gospodarczego? Chyba w takim wypadku zdecydowanie zaryzykuję. Kto nie ryzykuje ten nie siedzi w kozie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SławekD-żonka 25.04.2006 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2006 Nie ma pomieszczenia gospodarczego ... tzn jest - zobacz w albumie, ta tycia kanciapa ze skosem na półpiętrze, w której nic się nie zmieści, a ja tam będę pranie wieszała... qrczak i tu narzekam na ten projekt, no ale darowanemu koniowi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia64 25.04.2006 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2006 kze życzę sobie w przyszłości i innym nwestorom aby budowniczy mylili się tylko o ten 1 cm na budowie,to byłoby idealnie bo jak czytam inne dzieniki to te różnice bywają bardzo płynne(czyt.od 5 cm w górę). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 25.04.2006 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2006 kze życzę sobie w przyszłości i innym nwestorom aby budowniczy mylili się tylko o ten 1 cm na budowie,to byłoby idealnie bo jak czytam inne dzieniki to te różnice bywają bardzo płynne(czyt.od 5 cm w górę). W sobotę robiłem audyt budowy i wyszło, ze tu jest 1cm, jedna ścianka nie trzyma kątów (ale to jest hobby room) i słup na parterze przechyla sie o 2cm w strone holu... Tak więc generalnie nie jest źle i audytor był bardzo zodowolony... Niemniej ten 1cm dotyczy łazienki, która nie jest duża i tak akurat kazdy cm jest ważny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia64 25.04.2006 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2006 No cóż dom to kompromis...................... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 25.04.2006 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2006 No cóż dom to kompromis...................... Zgadza sie, że to kompromis... No ale skoro nie jestem z domu Carringtonem to musze godzić się na kompromisy. I w takim wypadku należy kazdy mkw powieżchni domu dobrze wykorzystać (np. zamienić pokój na pomieszczenie gospodarcze) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia64 25.04.2006 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2006 Z tą zamianą to chyba jednak przesadziłeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 25.04.2006 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2006 Z tą zamianą to chyba jednak przesadziłeś Czemu? W projekcie były 2 pokoje + salon (na parterze). Ale brak był pomieszczenia gospodarczego i przejscia do garazu, a piec był umiejscowiiony w łazience na parterze. Tak więc zmieniłem. A czemu przesadziłem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia64 25.04.2006 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2006 Chodzi mi o to czy nie szkoda 1 pokoju,czy sobie to przemyślałeś i przespałeś się z tym pomysłem.Niczego nie chcę sugerować,to twój dom i ma tam być tak jak sobe wymarzyleś po mimo tych kompromisów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 25.04.2006 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2006 Chodzi mi o to czy nie szkoda 1 pokoju,czy sobie to przemyślałeś i przespałeś się z tym pomysłem.Niczego nie chcę sugerować,to twój dom i ma tam być tak jak sobe wymarzyleś po mimo tych kompromisów. Żona chyba ciut bardziej wolałaby 2 pokój, ale oprócz garazu nie mamy pomieszczeń gospodarczych.. A poza tym uzyskałem przejście do garażu, a w projekcie tego nie było... Poza tym ten piec w łazience nie jest zachęcajacy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia64 25.04.2006 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2006 kze a nie dało by rady wydzielić tego pomieszczenia gosp.z garażu?Pozdrowiena dla małżonki(chyba kobitka kobitkę lepiej rozumie ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts