Jacek69 03.06.2006 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2006 KZE - wskaż mi tego, kto buduje bez kredytu .... no OK .... - Jaś Kulczyk .... Ale nam do nich daleko. Cieszmy się raczej, że % nie są oszałamiające - pamiętacie jakie były 2-5 lat temu? Dasz radę i tyle - 20 lat to dużo czasu - wiele się może zmienić. Może za 3 lata będziesz w stanie spłacić cały kredyt jedną wpłatą..... Trzeba myśleć na "+" to będzie dobrze .... czego Tobie , sobie i Wszystkim życzę ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 04.06.2006 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2006 KZE - wskaż mi tego, kto buduje bez kredytu .... no OK .... - Jaś Kulczyk .... Ale nam do nich daleko. Cieszmy się raczej, że % nie są oszałamiające - pamiętacie jakie były 2-5 lat temu? Dasz radę i tyle - 20 lat to dużo czasu - wiele się może zmienić. Może za 3 lata będziesz w stanie spłacić cały kredyt jedną wpłatą..... Trzeba myśleć na "+" to będzie dobrze .... czego Tobie , sobie i Wszystkim życzę ... Nam do nich chyba raczej im do nas Bo co to za sztuka miec cos jak sie ma kasę i nie wysilasz sie zbytnio, pstryk i masz Moim zdaniem nic wtedy tak nie cieszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 04.06.2006 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2006 KZE - wskaż mi tego, kto buduje bez kredytu .... no OK .... - Jaś Kulczyk .... Ale nam do nich daleko. Cieszmy się raczej, że % nie są oszałamiające - pamiętacie jakie były 2-5 lat temu? Dasz radę i tyle - 20 lat to dużo czasu - wiele się może zmienić. Może za 3 lata będziesz w stanie spłacić cały kredyt jedną wpłatą..... Trzeba myśleć na "+" to będzie dobrze .... czego Tobie , sobie i Wszystkim życzę ... Nam do nich chyba raczej im do nas Bo co to za sztuka miec cos jak sie ma kasę i nie wysilasz sie zbytnio, pstryk i masz Moim zdaniem nic wtedy tak nie cieszy andrzejka może i nie cieszy ale o ile łatwiej się żyje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek69 04.06.2006 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2006 KZE - wskaż mi tego, kto buduje bez kredytu .... no OK .... - Jaś Kulczyk .... Ale nam do nich daleko. Cieszmy się raczej, że % nie są oszałamiające - pamiętacie jakie były 2-5 lat temu? Dasz radę i tyle - 20 lat to dużo czasu - wiele się może zmienić. Może za 3 lata będziesz w stanie spłacić cały kredyt jedną wpłatą..... Trzeba myśleć na "+" to będzie dobrze .... czego Tobie , sobie i Wszystkim życzę ... Nam do nich chyba raczej im do nas Bo co to za sztuka miec cos jak sie ma kasę i nie wysilasz sie zbytnio, pstryk i masz Moim zdaniem nic wtedy tak nie cieszy andrzejka może i nie cieszy ale o ile łatwiej się żyje No mnie właśnie tylko o tę łatwość chodziło. Normalni ludzie to się muszą napocić. nagłówkować, kredyt wziąć, liczyć, liczyć .... A co do radości..... oddałbym wiele aby się móc cieszyć bez tego potu, kredytu itd. Myślę, że tak Jasia jak i nas cieszą nasze sukcesy - jedynie ich skala jest inna .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 04.06.2006 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2006 KZE - wskaż mi tego, kto buduje bez kredytu .... no OK .... - Jaś Kulczyk .... Ale nam do nich daleko. Cieszmy się raczej, że % nie są oszałamiające - pamiętacie jakie były 2-5 lat temu? Dasz radę i tyle - 20 lat to dużo czasu - wiele się może zmienić. Może za 3 lata będziesz w stanie spłacić cały kredyt jedną wpłatą..... Trzeba myśleć na "+" to będzie dobrze .... czego Tobie , sobie i Wszystkim życzę ... Nam do nich chyba raczej im do nas Bo co to za sztuka miec cos jak sie ma kasę i nie wysilasz sie zbytnio, pstryk i masz Moim zdaniem nic wtedy tak nie cieszy andrzejka może i nie cieszy ale o ile łatwiej się żyje No mnie właśnie tylko o tę łatwość chodziło. Normalni ludzie to się muszą napocić. nagłówkować, kredyt wziąć, liczyć, liczyć .... A co do radości..... oddałbym wiele aby się móc cieszyć bez tego potu, kredytu itd. Myślę, że tak Jasia jak i nas cieszą nasze sukcesy - jedynie ich skala jest inna .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 05.06.2006 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2006 Dzięki! Podniesliscie mnie na duchu... Jasio Kulczyk też pewnie buduje z kredytu, bo po co własne środku angażować, jak można banku... Tak mnie uczyli na zajęciach z finansów.. Jak masz 100tys i potrzebujesz do biznesu 100tyś to ... pożycz od banku 100tys i za nie rób biznes... Czemu? Jak stracisz te 100tys z banku to jeszcze masz swoje 100tyś... .. No, ale te 20 lat to moze być na "+" i na "-".. A jak zwolnią z pracy? A jak będą jakieś obniżki pensji.. No przechodzę taki lekki dołek.. A może to dlatego, że jutro mam obronę dyplomu MBA i nie widzę szansy ani na awans (to bym przebolał), ani na wiekszą kasę.... Muszę chyba popytać kolegów .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 05.06.2006 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2006 Kze człwieku w takim kraju jak nasz raczej nie można ustalić co będzie i jak będzie Ale mysląc takimi kategoriami to raczej by nas tutaj nie było Ty się nie zastanawiaj co będzie za 20 lat bo może Ty będziesz taki Jasio Nigdy nic nie wiadomo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 05.06.2006 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2006 No nasz kraj ciut niestabilny, ale.. Takim Jasio to ja mógłbym być.. nie mam nic na przeciwko.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 05.06.2006 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2006 No nasz kraj ciut niestabilny, ale.. Takim Jasio to ja mógłbym być.. nie mam nic na przeciwko.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaR 26.06.2006 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2006 KZE, gratulacje!!! , dach wyglada pięknie Pozdrawiam, KasiaR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 26.06.2006 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2006 KZE, gratulacje!!! , dach wyglada pięknie Pozdrawiam, KasiaR Dzięki. Mi też zaczyna sie coraz bardziej podobać... Tylko, mam straszne zaległości w postach na forum... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia64 26.06.2006 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2006 kze zaleglosci w postach na forum, nadrobisz .Mu Cie przypilnujemy.Najwazniejsze ze domek pieknieje z dnia na dzien a czapeczka CACY!!!! Gratulacyjki pokrycia dachu i pozdrowionka dla Twoich pan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 26.06.2006 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2006 kze zaleglosci w postach na forum, nadrobisz .Mu Cie przypilnujemy.Najwazniejsze ze domek pieknieje z dnia na dzien a czapeczka CACY!!!! Gratulacyjki pokrycia dachu i pozdrowionka dla Twoich pan. Dzięki. A może ktoś napisze kórtkie streszczenie czego mam się nauczyć? Albo co mam przeczytać? Strasznie duzo tego... Pozdrowionka przekaże. Ty też masz pozdrowienia od Madzi i Iwonki. PS Madzi z Mundialu przywiozłem małą piłkę (replikę tej jaką grają na mistrzostwach). W końcu dziecko musi sie wdrażać do kibicowania, nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewik_1 26.06.2006 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2006 No, to bedziesz miał kompana na meczach. Moja córcia tez ostro kibicuje mojemu mężowi i jego drużynie. Ma swoje ulubione miejsca na zawodach: podium i za stołem u spikiera Niech sie dzieci zarażaja pasją sportu! A daszek masz cacy, choć widziałam, że dwie dachówki długo leżały obok siebie: brąz i czerwień, czyżby pomagały w decyzji kolorystycznej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 27.06.2006 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2006 Kze, czy już ci mówiłam, że niesamowity z ciebie facet? Z podziwem obserwowałam twój udział w kolejnych etapach, ale z tym dachem to naprawdę mnie rozwaliłeś Masz odwagę i zapał, tyle tylko ci powiem. Jaka to dachówka, bo przeoczyłam? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 28.06.2006 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2006 No, to bedziesz miał kompana na meczach. Moja córcia tez ostro kibicuje mojemu mężowi i jego drużynie. Ma swoje ulubione miejsca na zawodach: podium i za stołem u spikiera Niech sie dzieci zarażaja pasją sportu! A daszek masz cacy, choć widziałam, że dwie dachówki długo leżały obok siebie: brąz i czerwień, czyżby pomagały w decyzji kolorystycznej? A w co gra Twój mąż? Może mówiłaś, ale zapomniałem.. Generalnie zawsze miło jak jest możliwość z kimś pogadać o sporcie. Z moją Żoną nie da sie.. Leżały 2 dachówki, bo jak zamawiałem dachówke to wszystko było OK. Ale jak przyszło do realizacji to okazało się, że .. ten model wycofali z produkcji... W związku z tym zamówiłem nowy w tym samym kolorze. A to niestety spowodowało kolejne opóźnienia... Ta czerwona to był nowy rozmiar dahcówki (ważne by odpowiednio przybić łaty i kontrłaty), a ta brązowa to kolor starej, czyli kolor jaki miał być na dachu... Kolor ciemny brąz już dawno został wybrany. Nie chciałem mieć tak jak wszyscy czerwonego.. Wolałem czarny (jak Rafal9), a Żona czerowny. Tak więc stanęło na brązowej. Zresztą ja chciałem taką barwioną w masie. A takie to albo antracyt, albo brąz. Z tym, że brąz to rzeczywiscie jak sie rozłupie dachówke to jest w środku brąz. Czyli jak coś odpryśnie to nie będzie widać.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 28.06.2006 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2006 Kze, czy już ci mówiłam, że niesamowity z ciebie facet? Masz odwagę i zapał Zawsze miło jak słyszy się takie słowa od kobiety. To działa na meska dumę.... Tak więc dzięki, bardzo miło z Twojej strony. tym dachem to naprawdę mnie rozwaliłeś A czym Cię w tym dachu tak rozwaliłem? Mogłabyś rozwinąć temat? Że chodziłem po dachu? No przeciez to mój dom i musiałem zobaczyć jak układa się dachówkę. W dodatku trzeba było tez sprawdzić jak pracują dekarze, nie? Generalnie polecam chodzenie po łatach i kontrłatach. Widok jest niesamowity, a skoro dekarze mogą i potrafią, to ja nie będę umiał? Jaka to dachówka, bo przeoczyłam? Sirrius RuppCeramika brązowa barwiona w masie. Bardzo twarda, matowa. Wydaje mi się, że dosyć dobra... Jeden z budowlańców stwierdził, że ta dachówka przeżyje cały dom... Cóż może nie będę miał w przysłości problemów z dachem. A bardzo bym nie chciał by mi kapało na głowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 28.06.2006 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2006 Kze bardzo ładna czapeczka, a chodzenie po dachu bardzo fajna sprawa, a jakie widoki Widzę że praca wre a domek jest coraz ładniejszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 28.06.2006 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2006 Praca wre! Jeszcze tylko murarze muszą wziąc się do robotym bo troszkę obijają się.. Ale nie narzekam, bo u mojego wykonawcy jest tak, że czasami trzeba poczekać, ale fachowcy u niego nieźli pracują... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 28.06.2006 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2006 A czym Cię w tym dachu tak rozwaliłem? Mogłabyś rozwinąć temat? Że chodziłem po dachu? No przeciez to mój dom i musiałem zobaczyć jak układa się dachówkę. W dodatku trzeba było tez sprawdzić jak pracują dekarze, nie? Generalnie polecam chodzenie po łatach i kontrłatach. Widok jest niesamowity, a skoro dekarze mogą i potrafią, to ja nie będę umiał? No właśnie tym. Niewielu jest takich, co sprawdzają pracę dekarzy na dachu albo jeszcze układają dachówki Z reguły raczej stoją niżej i patrzą Ale nie ty. Ty bierzesz udział w KAŻDYM etapie. Czynny udział. Brawo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts