Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze Zawróconego Emigranta

Recommended Posts

A w co gra Twój mąż? Może mówiłaś, ale zapomniałem.. :oops: Generalnie zawsze miło jak jest możliwość z kimś pogadać o sporcie. Z moją Żoną nie da sie.. :cry:

Mój mąż nie gra, to sporty siłowe, w których liczy się i wynik jednostki i drużynówka. A my oboje jesteśmy zaangazowani sportowo, bo ja sędziuję trójbój siłowy i wyciskanie, więc do gadek w tych tematach jestem kompanem :wink:

Kolor ciemny brąz już dawno został wybrany. Nie chciałem mieć tak jak wszyscy czerwonego..

Czyli i my :lol:

Chyba stanie na miedzianej angobie, bo ja lubię takie szminkowe kolorki, żeby pasowało do makijażu :lol: :lol:

:wink:

• Odpowiedzi 1,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

A czym Cię w tym dachu tak rozwaliłem? Mogłabyś rozwinąć temat?

Że chodziłem po dachu? No przeciez to mój dom i musiałem zobaczyć jak układa się dachówkę. W dodatku trzeba było tez sprawdzić jak pracują dekarze, nie? 8) Generalnie polecam chodzenie po łatach i kontrłatach. Widok jest niesamowity, a skoro dekarze mogą i potrafią, to ja nie będę umiał? :wink:

No właśnie tym. Niewielu jest takich, co sprawdzają pracę dekarzy na dachu albo jeszcze układają dachówki :wink: Z reguły raczej stoją niżej i patrzą :wink: :lol:

Ale nie ty. Ty bierzesz udział w KAŻDYM etapie. Czynny udział. Brawo!

Jeszcze raz dziekuję. Myslałem, że każdy patrzy na ręce wykonawcom... :roll: :oops: Niemniej miło, że ktos docenia moje zaangażowanie. 8)

• 2 weeks później...

Tez podobało mi się w Niemczach.. 8) Ale ostatnio szalałem w Londynie. Kumpel tam pracuje, więc zaprosił. Londyn bardzo orginalne i stare miasto.. A jakie ma pokopane metro.. :roll:

W temacie zdjęc to kilka dni w Londynie zaowocowały zrobieniem ok. 550 zdjęc... :oops:

A domek powoli idzie do przodu. Teraz walczę ze ściankami działowymi na poddaszu. Jak tylko skończą je. A mam nadzieję, że będzie to w tym tygodniu to zaraz razem z dekarzami skończą i wtedy podeślę zdjęcia. Pod względem zdjęć to już zapełniam 3 darmowy album na photosite... Będę musiał pomysleć chyba o innym albumie, albo oszczędniej publikować zdjęcia... :lol:

Dziki Aga, dzięki. Myślę, że głównie zasługa to mojego wykonawcy. Ja ostatnio albo w rozjazdach, albo zapracowany, a on buduje... :roll: :oops:

No, ale skoro ma opóźnienie wynikłe z tego, że mu ekipa murarzy uciekła to może teraz stara się.. :roll:

kze postarałeś się i lekcje odrobione.Zdjątka wklejone.Aż dech mi zaparło z wrażenia toż to hasjenda wyrosła a nie dom :roll: Pamiętam jak w zeszłym roku zaczynałeś a tu proszę chałupa ja dzwon. :lol:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Pozdrowionka dla Pań :lol: :lol: :lol:

Dzięki! 8)

Hasjenda?? No, no,no... bardzo ładnie brzmi... :p o rzeczywiście miał być mały domek, a wyszedł nawet sporawy... :oops: Dzwon? - to dzwięk jaki słyszę jak pukam w moje cegły... :lol:

zupełnie nie mogę sie połapać w Twoim domu :-?

a przeciez powinnam ...... :wink:

Jak nie mozesz połapać się?

Jak będziesz w okolicy to zapraszam! 8)

A w porówaniu z Twoim domkiem to:

- na miejscu Twoje łazienki na parterze ja mam pomieszczenie gospodarcze i przejscie z garazu do domu.

- tam gdzie Ty masz przejście ja mam małą (ok.5,5mkw) goscinną łazienkę

- na górze tam gdzie Ty masz hol z barierakmi ja mam pomieszczenie na saunę

- nad Twoją łazienkę (moim pomieszczeniem gospodarczym) mam dużą łazienkę

- no i garaż 2 stanowiskowy dlatego pomieszczenie nad garażem ma po podłodze ok.44mkw (powierzchnia użytkowa ok. 25-30mkw - jak będą wylewki to policzę)

Ale tak to Ew-ka mamy bardzo podobe domy... No w każdym wypadku na pewno działki mamy bardzo podobne.. :wink: