kze 01.09.2006 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2006 Widzę, że praca wre na Waszej budowie. Jeszcze chwila i zaczniecie szukać płytek. Czemu małżonka nie chce reku? Płytki juz kupilismy.. Była wyprzedaż w Leroy i za 5tyś kupiliśmy 160-170mkw płytek, dekorów itp. Po prostu było czyszczenie magazynów.. Czemu nie chce reku? Bo nie chce powietrza z jakieś rury i nie ma to jak mroziaste powietrze.... Tylko kto będzie płacił za jej wietrzenie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 26.09.2006 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2006 Z tymi ginącymi puszkami pod gniazdka to widzę że standart . U mnie zniknęło pod tynkiem parę puszek i tylko dzięki porobionym wcześniej zdjęciom udało sie je znaleźć, ale czy wszystkie . Czasem mi brakuje gniazdek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 26.09.2006 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2006 Tak szybko nabargralam jak przeczytalam o tym zsypie, ze zapaskudzilam Ci dziennik ale juz wywalilam.... to pytania, jaki masz przekroj tej rury zsypowej ?? jak to zostalo zrobione i czy masz to w jednym kawalku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 27.09.2006 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2006 Z tymi ginącymi puszkami pod gniazdka to widzę że standart . U mnie zniknęło pod tynkiem parę puszek i tylko dzięki porobionym wcześniej zdjęciom udało sie je znaleźć, ale czy wszystkie . Czasem mi brakuje gniazdek Mi też dzięki zdjęciom udało się odnaleźć puszkę. Poza tym pamiętałem gdzie kazałem puszki zrobić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 27.09.2006 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2006 fajna ta twoja rura zsypowa a ja nie mam... nic to... w terivie prosto sie dziury robi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 27.09.2006 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2006 Tak szybko nabargralam jak przeczytalam o tym zsypie, ze zapaskudzilam Ci dziennik ale juz wywalilam.... to pytania, jaki masz przekroj tej rury zsypowej ?? jak to zostalo zrobione i czy masz to w jednym kawalku ? 30cm. Myślałem o 25cm, ale hydraulik akurat miał 30 i sytał sie czy może być. Zgodziłem się. Zobaczymy jak będzie sprawować się. Na razie mam wstawioną rurę długości ok. 1m. Reszta zostanie dołączona. Czemu? Bo tynkarze nie mogliby wytynkować za rurą jakby była już zamontowana. PS Nie ma sprawy. Widać bardzo zaciekawił Cie mój dziennik.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 27.09.2006 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2006 fajna ta twoja rura zsypowa a ja nie mam... nic to... w terivie prosto sie dziury robi... Dzięki. Ja zrobiłem ją podczas prac wod-kan, tak więc dawno po wylaniu stropu. Jak się zdecydujesz to (tak jak napisałaś) możesz później ją zrobić.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 27.09.2006 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2006 kze, mam prosbe do Ciebie... jak bedziesz na budowie, to sciagnij swetr i przepusc przez rure jestem ciekawa czy 30 wystarczy, bo gdzies czytalam ze robia 40-stke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 28.09.2006 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2006 kze, mam prosbe do Ciebie... jak bedziesz na budowie, to sciagnij swetr i przepusc przez rure jestem ciekawa czy 30 wystarczy, bo gdzies czytalam ze robia 40-stke. OK. Będę musiał wybrać jakiś bardzo zurzyty i brudny sweter.. Aktualnie gdzie się człowiek dotknie to jest tynk i pył... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 28.09.2006 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2006 a nie masz przypadkiem na podoredziu jakiegos miska, ktoremu mozna bylo by swetr ten teges... bo i tak zakurzony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 29.09.2006 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2006 Włożę sweter do torbyfoliowej i wrzucę.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 29.09.2006 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2006 O bramę się nie martw. Tak się skłąda, że moja brama dziś się "przyblokowała" w wyniku braku prądu - jakaś awaria w okolicy. Ja siedzę sobie w pracy, a tu żona wydzwania, że nie może wyjechać - przyjechałęm na ratunek i tłumaczę, że w razie czego to ma pociągnąć za taki sznureczek z czerwoną gałęczką i podnieść ręcznie, a żona na to, że OK, ale niedosięga. Jeśli masz podobną sytuację to od ręki przedłuż swój sznureczek, bo po co kobiety mają się niepokoić?A bramę po tym zamknąłem na klucz, bo mimo zdziwienia kazaliśmy założyć dodatkowo zamek - pan się pytał po co, przecież blokuje napęd - a nam chodziło właśnie o takie sytuacje. Pozdrawiam i trzymam kciuki. Mam nadzieję, że Wy takich przygód nie będziecie mieli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 29.09.2006 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2006 Ja nie mam jeszcze zamontowanego napędu. A brama jest ponoć taka, że można ja otwierać i zamykać pilotem, ale z zewnątrz... nie można ją ręcznie otworzyć. Trzeba wejść do środka i coś odryglować. Niby bezpieczniej, ale cały czas się martwię jak nie będzie prądu to żeby otworzyć, to trzeba będzie biec i od wewnątrz coś odblokowywać.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 29.09.2006 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2006 No maszą też najpierw trzeba odryglować od środka, ale pomyśl jak ją zablokować ponownie bez uruchamiania napędu? Chodzi mi o sytuację jaja spotkałą moją żonę - wyjeżdzasz z domu, nie ma prącu i co? jak zablokujesz bramę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 02.10.2006 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2006 Testowałem bramę. Od środka jest rygielek. Zdejmuje się rygielek i brama sam idzie do góry. Aby zamknąć muszą użyć ciut siły (tu jest jedyny minus tego rozwiązania, ale w końcu brama ma 5m na 2.2m.. ) by ją ściągnąć na dół i trzymając jedną ręką drugą wepchnąć rygielek. Ciekawe, że jak zarygluję bramę od środka to nie otworzę jej z pilota (jak włączą prąd)... Tak mi wyszło z obserwacji... Może jak będzie napęd to będzie można jakoś tak zamknąć, że po włączeniu prądu będzie mozna otworzyć.. PS Ale kolor bramy podoba mi się. Złoty dąb jest ładny i komponuje się OK z oknami w kolorze złoty dąb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 03.10.2006 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2006 Kze bardzo ładnie Wasz domek wygląda Trzymam kciuki za dalsze prace Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzycho_p 05.10.2006 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2006 Kze,Bardzo fajny dziennik - naprawde milo poczytac i popatrzec jak zmienia sie twoj domek !Napisz prosze ile placisz za 1m2 tynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 05.10.2006 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2006 Witaj kze, miło popatrzeć na Twoją budowę i domek, który robi się coraz piękniejszy. Spodobało mi się to, że wszystkiego musiałeś spróbować , nawet na dachu siedziałeś . Chyba już niedługo będziecie się wprowadzać, czyżby na Boże Narodzenie ? Pozdrawiam i życzę powodzenia ! P.S. Czy żonka zaczęła się już włączać w sprawy wykończenia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olkalybowa 05.10.2006 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2006 Przyznaję się bez bicia,że dawno u Ciebie nie byłam , ale za to bardzo mi się podoba . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 06.10.2006 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2006 Dziękuję wszystkim którzy odwiedzili mój dziennik. A także tym, którym podoba się w moim domku. Mi też coraz bardziej podoba się. Adriano Komputero - staram się wszystkiego spróbować, ale nie wszystko udaje mi sie. Nie próbowałem np. kłaść elektryki i hydrauliki... Żona na razie zakupiła terakotę i glazurę oraz pracuje nad sprzetami z Ravaku... Ale ja musze doprowadzić do stanu developerskiego... Przeprowadzka na wiosnę (np. Wielkanoc), bo Żona ma termin porodu drugiego dziecka na grudzień. A poza tym chciałbym troszkę skosztować przyjemności mieszkania w domku zanim bede miał większe rachunki i obowiązki w zimę... krzycho_p - rozumiem, że chodzi o tynki wewnętrzne. Ja płaciłem robociznę + materiał 22pln / mkw. Teraz krzyczą już 24-25pln.. Istny kosmos... Tym wykonawcom to w głowach się poprzewracało od momentu jak weszliśmy do UE i spora grupa wyjechała... Olkalybowa , Aga J.G - wpadajcie częściej!! Zawsze jesteście milej widziane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts