Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze Zawróconego Emigranta

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dzięki za trzymanie kciuków :wink: Teraz słaby kurs, więc będe czekał kilka dni i .. brał na krechę materiały i robociznę... :lol: :oops:

:lol: :lol: :lol:

Jak mozęsz to pewnie ze czekaj a nuż widelec podskoczy choć trochę :roll: :roll: Zawsze to wyjdzie więcej 8)

Żeby tylko nie spadł jeszcze bardziej... Ale może nie będzie tak źle i złoty troszkę osłabnie... :wink:

No kze ładnie sie zrobiło u Ciebie :D . A jaki kolor tynku wybrałeœ? - jestem ciekawa.

Pozdrawiam,

KasiaR :wink:

Kolor wybrała Żona... :D Coś w rodzaju żółty, piskowy... Do ciemnobrązowej dachówki, okien i bramy złoty dąb powinno pasować.. Teraz trzeba jeszcze kupić drzwi o kolorze złoty dąb albo ciemno brązowe.. :roll: Tynk będzie na wiosnę. Teraz zdążę tylko ocieplić ściany i dach oraz zrobić wylewki. Potem rozpoczynam projekt porodu drugiego dziecko... 8)

Może ktoś słyszał o promocji drzwi? :o

kze,

... złotówka wciąż mocna ...

No właśnie... :( Ale znalazłem rozwiązanie. Przypomniałem sobie, że od ok. 30lat mam książeczkę mieszkaniową... 8) Co prawda okazało się, że mam tam 5,5tyś (tylko :cry:), ale ponoć całe klu programu to jest premia gwarancyjna... :D Ponoć moze ona wynosić 100%, 150%, 200%... :p :p Zawsze poprawię sobie płynność finansową, a poza tym może do tego czasu złotówka osłabnie... :-? Zresztą kto by pogardził 10-15tyś, nie? :wink:

Czy to wejście nie jest jakieś takie za monotonne, nie trzeba go jakoś ożywić? Może jakieś bonie, napis, czy coś w tym stylu...

Może lwy :wink: ?

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/7/71/Britannia_Bridge_lion.jpg/250px-Britannia_Bridge_lion.jpg

Co prawda myślałem raczej o kwiatkach w doniczkach po lewej i prawej stronie drzwi, ale pomysł z lwami jest całkiem fajny.. :wink: W szczególności, że nie planujemy psa. :lol: Wtedy takie lwy mogłyby strzec domu i ogródka... :D

To może przywiozę Ci krasnale na moim terenie jest duży wybór :wink: :)

Jak ta Twoja Madzia wyrosła :o :roll:

Domek wygląda coraz piękniej :) czekam na wykończeniówkę :)

O super pomysł! 8) Kiedy będziesz w okolicy Wawy? A jaki jest koszt takiego krasnala?

Dzięki. Madzia rośnie bardzo szybko i ma apetyt po tatusiu... :wink:

W sumie już bym zajął się wykończeniówką, ale brak wylewek.. :( Ponoć wykończeniówka wykańcza... Na razie usiłuję kupić drzwi i okazuje się, że ceny nie są małe... :(

KZE,

Postępy imponujące!

Zarówno Dom jak i Córcia rosną jak na drożdżach.

Co do pytania:

Przypomniał mi się kawał:

Żona: Nasza mała córeczka zaczeła chodzić!!

Mąż: Tak? A z kim?

Ja co prawda syna (jeszcze) nie mam ale zapewniam, że na taką Pannę chętnych nie zabraknie. :wink: :wink:

Drzwi - rozumiem, że zewnętrzne - wybór dość duży ale ceny też DUUŻE....

My wybraliśmy Gerdę ...

Pozdrawiam :lol:

J

A jakich drzwi szukasz ??? :)

Niew iem ile taki krasnal kosztuje ale jeśli przyjadę z wizytą to dam Ci go w prezencie 8) Tylko ciekawe co na to Twoja żona :wink: :)

Myślę, że Żonie nie będzie przeszkadzał kolejny krasnal.. :wink: W szczególości, że ten trzeci krasnal nie wymagałby .. opieki.. :lol:

Mam nadzieje, że krasnal nie jest drogi.. :oops:

KZE,

Postępy imponujące!

Zarówno Dom jak i Córcia rosną jak na drożdżach.

Co do pytania:

Przypomniał mi się kawał:

Żona: Nasza mała córeczka zaczeła chodzić!!

Mąż: Tak? A z kim?

Ja co prawda syna (jeszcze) nie mam ale zapewniam, że na taką Pannę chętnych nie zabraknie. :wink: :wink:

Drzwi - rozumiem, że zewnętrzne - wybór dość duży ale ceny też DUUŻE....

My wybraliśmy Gerdę ...

Pozdrawiam :lol:

J

Dzięki. 8)

Mam opóźnienia nie tak jak Ty. Zazdroszę.. :p

Mam nadzieję, że nie zabraknie.. :wink:

A droga ta gerda?

A jakich drzwi szukasz ??? :)

Niew iem ile taki krasnal kosztuje ale jeśli przyjadę z wizytą to dam Ci go w prezencie 8) Tylko ciekawe co na to Twoja żona :wink: :)

Myślę, że Żonie nie będzie przeszkadzał kolejny krasnal.. :wink: W szczególości, że ten trzeci krasnal nie wymagałby .. opieki.. :lol:

Mam nadzieje, że krasnal nie jest drogi.. :oops:

:lol: :lol: :lol: