Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze Zawróconego Emigranta

Recommended Posts

Dziękuję za gratukacje. Rzeczywiście odczuwam ulgę... :wink:

Kze gratuluje pozbycia sie papierów :) trzymam kciuki żeby poszło szybko i sprawnie :)

Musi pójść sprawnie! W końcu moja działka jest przy ulicy Sprawnej 26... 8) :lol:

To już mówi samo za siebie :wink: :lol: :lol: :wink:

To nie może być inaczej jak sprawnie i szybko :lol:

Liczę, że media zostaną dostarczone sprawnie i szybko... :wink: Bo na razie to na działce obok idzie budowa na agregacie, a moja działka to kawałek łąki... Ponoć już media są na etapie pozwolenia na budowę i bedą wszystkie działeczki na mojej łaczce uzbrajac... 8)

Zastanawiam sie czy moje PnB będzie załatwione szybko i sprawnie... 30 dni będzie, czy więcej? I od kiedy zacząć się awanturowac i molestowac UG? :-?

• Odpowiedzi 1,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Mnie kłotnie ominęły wszystko poszło gładko :)

I po ilu dniach miałaś PnB?

My musieliśmy powstrzymać starostwo żeby wydali nam później bo składaliśmy pod koniec roku 2003 ( tyly były ważne WZ ) a PnB chcieliśmy mieć wydane w 2004 - nam się nie spieszyło starostwu bardzo ale udało się ich powstrzymać :wink: :) Z tego co wiem to u nas trwa to około 2 tygodni :)

Mnie kłotnie ominęły wszystko poszło gładko :)

I po ilu dniach miałaś PnB?

My musieliśmy powstrzymać starostwo żeby wydali nam później bo składaliśmy pod koniec roku 2003 ( tyly były ważne WZ ) a PnB chcieliśmy mieć wydane w 2004 - nam się nie spieszyło starostwu bardzo ale udało się ich powstrzymać :wink: :) Z tego co wiem to u nas trwa to około 2 tygodni :)

A u mnie to chyba ustawowe 30 dni... :(

Ale u Ciebie większe miasto i ja składałam papiery w mniej budowlanym sezonie :wink: :)

Oj Agus teraz to chyba caly rok trwa sezon budowlany :roll: Oczywiście jak nie ma śniegu robotniczy a caly rok papierologiczny :roll: :wink: :lol:

Kze doczekasz się :p Swoje trzeba odczekać niestety :roll:

Staram się ten czas wykorzystać na .. sesję na studiach... :lol:

Ale daję Gminie 7 dni. Później zaczynam wydzwaniać... :evil:

Uważaj tylkożeby złośliwie nie przedłuzyli terminu 8) :wink: :)

To co sugerujesz? Co 2 dni nie będzie odbierane jako złośliwe i namolne? Może rzeczywiscie co dziennie to bedzie przegięcie.. Ale kolega z mojej gminy czekał 40 dni choć miał wszystkie dokumenty OK... :-?

• 4 weeks później...
Bardzo mi się spodobał Wasz projekt, jeżeli domek będzie taki jak na rysunku to pewnie będziecie mieli najładniejszy domek w okolicy.

Trzymam kciuki.

pa

Dzięki. Nie starałem sie mieć najładniejszego w okolicy, ale jeśli uda sie... :wink:

To moze Ty też zdecydujesz się na taki projekt?

• 2 weeks później...
Witam.

Pozwoliłem sobie przeczytać dziennik Kolegi. 8) Sam dopiero zaczynam i z DB i papierologią w związku z budową. Czekan na rozwój wydarzeń w Twoim dzienniku :lol:

Miło, że ktoś czyta moje wypociny... Jak widzisz ja czekam na podpis urzędnika i ... cały czas planuję jak to będzie z fundamentami, ścianami, oknami itp... :roll:

• 2 weeks później...
Kze ogromne gratulki :lol: :lol: :lol:

To teraz łopaty w dłoń i do roboty :)

Trzymam kciukasy :)

Dzięki, dzięki... Na te łopaty to nawet nastawiam się... :roll: Bo generalnie bardzo lubię kopać i drugim (a może trzecim :lol:) moim zawodem mógłby być .. kopacz rowów. :wink: