Mohag 22.04.2007 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2007 kze, widze ze spotkalam bratnie dusze my z malzem tez w jedno przedpoludnie kupilismy wszystkie kafle do lazienek, kafle do przyziemia, panele na podloge, drzwi wewnetrzne i duzo dupereli Koncepcja wykonczeniowa tworzyla sie w salonie z ceramika w czasie wybierania kafli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 22.04.2007 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2007 Bo wy trafiacie na dobre okazje, szczęściarze cholerni A ja z okazji to mam tylko płytki do kotłowni, które i tak tanie były Więc trzeba wybierać, żeby znaleźć jakiś kompromis między wyglądem a ceną. A kze ma u mnie przechlapane, że mnie nie zawiadomił o wyprzedaży Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 23.04.2007 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2007 A ja tak blisko Leroy a na zadna wyprzedaz nie trafilam Tak kupilam tylko tanio (15-19zł) granitogres do garazu i gospodarczego. Ale powiem wam, ze do wszystkich lazienek wybieralam kafle w domu- z katalogo, zamawialam mailem u naszego pana z hurtowni budowalenej, ktory podarowal mi takie ceny, ze tylko mozaika byla drozsza niz 35 zł. Osobiscie uwazam kafle za przyjemnieszy i bardziej korzystny zakup przez caly okres budowy Mamay wiec z kze co wspolnego - tym bardzie, ze fugi to juz zupelnie inna bajka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 27.04.2007 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2007 Kze gratuluje postepów na budowie Drzwi bardzo znajome Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 29.04.2007 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2007 kze, super zakupy ! Podziwiam tak szybką decyzję i tak dobrą cenę . Ja zazwyczaj nie decyduję się zbyt szybko, bo zwykle zmienia mi się koncepcja i musiałabym wszystko co rusz oddawać do sklepu z powrotem. Na szczęście teraz nie robią już ze "zwrotami" już takiego problemu jak kiedyś Tak się zastanawiam, kiedy ja zacznę równać teren . Będę musiała jak najszybciej, bo Ci zazdraszczam, że u Ciebie już taki porządek Nam też zostane ok. 5-10mkw jakiegoś gresu, bo też zmieniała się koncepcja i nie mamy gdzie ich połozyć.. Gres z wyprzedaży też ponoć przyjmują.. Nie ma co mi zazdrosicić. Teren w miarę równy, ale sporo śmieci jest do wykopania.. Niestety wyrównując nie wszystko przedtem posprzątali.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 29.04.2007 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2007 kze, widze ze spotkalam bratnie dusze my z malzem tez w jedno przedpoludnie kupilismy wszystkie kafle do lazienek, kafle do przyziemia, panele na podloge, drzwi wewnetrzne i duzo dupereli Koncepcja wykonczeniowa tworzyla sie w salonie z ceramika w czasie wybierania kafli Chyba tak Nie miałem jakichś specjalnych preferencji. Ustaliliśmy z Żoną, że będzie klepka jesion i tyle.. Reszta w sklepie wyszła.. No fugi dobieraliśmy później. Tutaj wybór konsultowalismy z architektem wnętrz (spoko, to moja ciocia, bo w przeciwnym wypadku nie byłoby mnie stać ).. Zaczynam po części rozumieć rozterki Dominiki.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 29.04.2007 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2007 Bo wy trafiacie na dobre okazje, szczęściarze cholerni A ja z okazji to mam tylko płytki do kotłowni, które i tak tanie były Więc trzeba wybierać, żeby znaleźć jakiś kompromis między wyglądem a ceną. A kze ma u mnie przechlapane, że mnie nie zawiadomił o wyprzedaży O wyprzedaży powiedziała nam Ciocia, której kuzyn pracował w Leroy... Ciocia i tak przekręciła, bo wyprzedaż miała być cały czas, a myslmy trafili na jej koniec. A tak to co i rusz zauważam jakieś wyprzedaże w sklepach.. Dominika - to było pół roku temu i jak wspomniałem trafiłem na sam koniec. Tak więc trafiły mi się końcówki, końcówek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 29.04.2007 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2007 Zaczynam po części rozumieć rozterki Dominiki.. No widzisz, każdego w końcu dopada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 29.04.2007 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2007 A ja tak blisko Leroy a na zadna wyprzedaz nie trafilam Tak kupilam tylko tanio (15-19zł) granitogres do garazu i gospodarczego. Ale powiem wam, ze do wszystkich lazienek wybieralam kafle w domu- z katalogo, zamawialam mailem u naszego pana z hurtowni budowalenej, ktory podarowal mi takie ceny, ze tylko mozaika byla drozsza niz 35 zł. Osobiscie uwazam kafle za przyjemnieszy i bardziej korzystny zakup przez caly okres budowy Mamay wiec z kze co wspolnego - tym bardzie, ze fugi to juz zupelnie inna bajka Zakładmy klub? Grunt to sztuka negocjacji... Zauwazyłem, ze czasami Żona uzyskuje lepsze ceny jak sprzedającym jest facet... Np. Meble kuchenne (drewniane) mają być za ... 8,5tyś AGD (lodówka z kostkarką, płyta, piekarnik, pralka) też za ok. 8.5tyś... Jak ona to robi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 29.04.2007 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2007 Zaczynam po części rozumieć rozterki Dominiki.. No widzisz, każdego w końcu dopada Dopada, bo do jasnego gresu pasują jasne fugi... A to ponoć niepraktyczne.. I co tu zrobić? Ponoć Mapei nie brudzą się tak, ale kto by tam wierzył zapewnieniom sprzedawcy.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 29.04.2007 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2007 Kze gratuluje postepów na budowie Drzwi bardzo znajome Dzięki. Czyżby ten sam Dostawca? Czy też podobne kolory lub kształty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 29.04.2007 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2007 Grunt to sztuka negocjacji... Zauwazyłem, ze czasami Żona uzyskuje lepsze ceny jak sprzedającym jest facet... Np. Meble kuchenne (drewniane) mają być za ... 8,5tyś AGD (lodówka z kostkarką, płyta, piekarnik, pralka) też za ok. 8.5tyś... Jak ona to robi? kze, czyżbyś wątpił w urok osobisty małżonki ? Zdolna kobieta wszystko potrafi, nawet wynegocjować tak korzystne ceny. Przyznam, że ja takiego uroku nie mam i tak zdolna nie jestem ... Moje ceny dużo wyższe Jasny gres będę miała również u siebie i planuję dać fugi epoksydowe (kremowe) . Podobno się nie brudzą , a jeśli nawet, to łatwo się je czyści Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 29.04.2007 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2007 Adrianko! Na pewno masz urok, tylko nie starasz się z niego korzystać... A mapei nie są epoksydowe? Własnie słyszałem, że mapei są takie, a cersanit nie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 29.04.2007 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2007 A mnie się wydaje, że Mapei są i takie i takie . Wszystko zależy od wyboru, ale te epoksydowe są dużo droższe od zwykłych i trudno się je kładzie Myślę, że po ich zakup najlepiej wybrać się z żoną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 29.04.2007 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2007 Bezwarunkowo! Zakup fug bez Żony jest niemożliwy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 30.04.2007 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2007 kze, zawsze pozostaje ci impregnacja fug - więc się nie stresuj. Ja tam biorę jasne, bo wolę się przemęczyć i je zaimpregnować, niż patrzeć przez lata na coś co mi się nie podoba. A ciemne fugi do jasnych płytek mi się zdecydowanie nie podobają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 30.04.2007 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2007 Kze gratuluje postepów na budowie Drzwi bardzo znajome Dzięki. Czyżby ten sam Dostawca? Czy też podobne kolory lub kształty? Kształty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 30.04.2007 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2007 kze, zawsze pozostaje ci impregnacja fug - więc się nie stresuj. Ja tam biorę jasne, bo wolę się przemęczyć i je zaimpregnować, niż patrzeć przez lata na coś co mi się nie podoba. A ciemne fugi do jasnych płytek mi się zdecydowanie nie podobają A Ty jakie wzięłaś? Epoksydowe czy silikonowe fugi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 30.04.2007 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2007 hmmm... ani takie, ani takie Zwykłe, elastyczne, takie które można stosować do podłogówki. Aha - z efektem rosy, podobno. Zresztą teraz to juz chyba wszystkie sa elastyczne. I właśnie je bedę impregnować - co prawda jest z tym trochę zabawy, ale przynajmniej nie będę się stresować, że zaraz się pobrudzą. W kuchni i w łazience jest taka szarawa fuga - Manhattan- więc na niej aż tak nie widać brudu, jak na białej, czy kremowej (taka była w planach wstępnie, ale okazało się że ta, którą wzięliśmy pasuje świetnie do beżu. Ten kolor doradził nam pan od kafelków, który juz sporo widział - i, mimo, że mu nie dowierzaliśmy (wręcz miałam poważne wątpliwości czy on tak naprawdę nie ma problemów ze wzrokiem ), to okazało się (na próbce), że jest to dobry wybór. I po położeniu bardzo nam się podoba Epoksydowej nie chciałam, bo jest strasznie ciężka do położenia, i jak coś nie wyjdzie to jest problem. Poza tym jest bardzo droga i po lekturze forum uznałam, że nie warto się w to bawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 01.05.2007 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2007 kze, bardzo ładne te płytki z promocji . Zdjęcie faktycznie baaardzo duże , ale przynajmniej wzór dobrze widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts