Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze Zawróconego Emigranta

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

A ja tak blisko Leroy a na zadna wyprzedaz nie trafilam :roll: Tak kupilam tylko tanio (15-19zł) granitogres do garazu i gospodarczego. Ale powiem wam, ze do wszystkich lazienek wybieralam kafle w domu- z katalogo, zamawialam mailem u naszego pana z hurtowni budowalenej, ktory podarowal mi takie ceny, ze tylko mozaika byla drozsza niz 35 zł. Osobiscie uwazam kafle za przyjemnieszy i bardziej korzystny zakup przez caly okres budowy 8) Mamay wiec z kze co wspolnego - tym bardzie, ze fugi to juz zupelnie inna bajka :lol:

kze,

super zakupy ! :D Podziwiam tak szybką decyzję i tak dobrą cenę .

Ja zazwyczaj nie decyduję się zbyt szybko, bo zwykle zmienia mi się koncepcja i musiałabym wszystko co rusz oddawać do sklepu z powrotem. Na szczęście teraz nie robią już ze "zwrotami" już takiego problemu jak kiedyś :wink:

Tak się zastanawiam, kiedy ja zacznę równać teren :roll: . Będę musiała jak najszybciej, bo Ci zazdraszczam, że u Ciebie już taki porządek :wink:

Nam też zostane ok. 5-10mkw jakiegoś gresu, bo też zmieniała się koncepcja i nie mamy gdzie ich połozyć.. Gres z wyprzedaży też ponoć przyjmują.. :wink:

Nie ma co mi zazdrosicić. Teren w miarę równy, ale sporo śmieci jest do wykopania.. :( Niestety wyrównując nie wszystko przedtem posprzątali.. :cry:

kze, widze ze spotkalam bratnie dusze :wink: my z malzem tez w jedno przedpoludnie kupilismy wszystkie kafle do lazienek, kafle do przyziemia, panele na podloge, drzwi wewnetrzne i duzo dupereli :lol:

Koncepcja wykonczeniowa tworzyla sie w salonie z ceramika w czasie wybierania kafli 8)

Chyba tak 8) Nie miałem jakichś specjalnych preferencji. Ustaliliśmy z Żoną, że będzie klepka jesion i tyle.. Reszta w sklepie wyszła.. No fugi dobieraliśmy później.

Tutaj wybór konsultowalismy z architektem wnętrz (spoko, to moja ciocia, bo w przeciwnym wypadku nie byłoby mnie stać :wink:).. Zaczynam po części rozumieć rozterki Dominiki.. :D

Bo wy trafiacie na dobre okazje, szczęściarze cholerni :wink: 8) A ja z okazji to mam tylko płytki do kotłowni, które i tak tanie były :(

Więc trzeba wybierać, żeby znaleźć jakiś kompromis między wyglądem a ceną.

A kze ma u mnie przechlapane, że mnie nie zawiadomił o wyprzedaży :wink:

O wyprzedaży powiedziała nam Ciocia, której kuzyn pracował w Leroy... :( Ciocia i tak przekręciła, bo wyprzedaż miała być cały czas, a myslmy trafili na jej koniec. A tak to co i rusz zauważam jakieś wyprzedaże w sklepach..

Dominika - to było pół roku temu i jak wspomniałem trafiłem na sam koniec. Tak więc trafiły mi się końcówki, końcówek... :lol: :wink:

A ja tak blisko Leroy a na zadna wyprzedaz nie trafilam :roll: Tak kupilam tylko tanio (15-19zł) granitogres do garazu i gospodarczego. Ale powiem wam, ze do wszystkich lazienek wybieralam kafle w domu- z katalogo, zamawialam mailem u naszego pana z hurtowni budowalenej, ktory podarowal mi takie ceny, ze tylko mozaika byla drozsza niz 35 zł. Osobiscie uwazam kafle za przyjemnieszy i bardziej korzystny zakup przez caly okres budowy 8) Mamay wiec z kze co wspolnego - tym bardzie, ze fugi to juz zupelnie inna bajka :lol:

Zakładmy klub? :lol:

Grunt to sztuka negocjacji... 8) Zauwazyłem, ze czasami Żona uzyskuje lepsze ceny jak sprzedającym jest facet... :o Np. Meble kuchenne (drewniane) mają być za ... 8,5tyś :o AGD (lodówka z kostkarką, płyta, piekarnik, pralka) też za ok. 8.5tyś... Jak ona to robi? :wink:

Zaczynam po części rozumieć rozterki Dominiki.. :D

No widzisz, każdego w końcu dopada :wink:

Dopada, bo do jasnego gresu pasują jasne fugi... A to ponoć niepraktyczne.. I co tu zrobić? Ponoć Mapei nie brudzą się tak, ale kto by tam wierzył zapewnieniom sprzedawcy.. :roll:

Grunt to sztuka negocjacji... 8) Zauwazyłem, ze czasami Żona uzyskuje lepsze ceny jak sprzedającym jest facet... :o Np. Meble kuchenne (drewniane) mają być za ... 8,5tyś :o AGD (lodówka z kostkarką, płyta, piekarnik, pralka) też za ok. 8.5tyś... Jak ona to robi? :wink:

kze, czyżbyś wątpił w urok osobisty małżonki ? Zdolna kobieta wszystko potrafi, nawet wynegocjować tak korzystne ceny.

Przyznam, że ja takiego uroku nie mam i tak zdolna nie jestem ... 8) :roll: Moje ceny dużo wyższe :-?

Jasny gres będę miała również u siebie i planuję dać fugi epoksydowe (kremowe) . Podobno się nie brudzą , a jeśli nawet, to łatwo się je czyści :wink:

kze, zawsze pozostaje ci impregnacja fug - więc się nie stresuj. Ja tam biorę jasne, bo wolę się przemęczyć i je zaimpregnować, niż patrzeć przez lata na coś co mi się nie podoba. A ciemne fugi do jasnych płytek mi się zdecydowanie nie podobają :roll:

A Ty jakie wzięłaś? Epoksydowe czy silikonowe fugi?

hmmm... ani takie, ani takie :wink: Zwykłe, elastyczne, takie które można stosować do podłogówki. Aha - z efektem rosy, podobno. Zresztą teraz to juz chyba wszystkie sa elastyczne.

I właśnie je bedę impregnować - co prawda jest z tym trochę zabawy, ale przynajmniej nie będę się stresować, że zaraz się pobrudzą. W kuchni i w łazience jest taka szarawa fuga - Manhattan- więc na niej aż tak nie widać brudu, jak na białej, czy kremowej (taka była w planach wstępnie, ale okazało się że ta, którą wzięliśmy pasuje świetnie do beżu. Ten kolor doradził nam pan od kafelków, który juz sporo widział - i, mimo, że mu nie dowierzaliśmy (wręcz miałam poważne wątpliwości czy on tak naprawdę nie ma problemów ze wzrokiem :oops: ), to okazało się (na próbce), że jest to dobry wybór. I po położeniu bardzo nam się podoba :p

Epoksydowej nie chciałam, bo jest strasznie ciężka do położenia, i jak coś nie wyjdzie to jest problem. Poza tym jest bardzo droga i po lekturze forum uznałam, że nie warto się w to bawić.