Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze Zawróconego Emigranta

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Gratuluję pozwolenia!!!

Ale zastanawiam się dlaczego tak szybko dali Ci uprawomocnienie?

Przecież powinni powiadomić sąsiadów :D

Może wniósłbym jakiś mały proteścik :D :p :D

Dzięki, dzięki...

Podpisałem jakieś oświadczenie, że nie będę wnosił jakichs zarzutów i .. przybili mi pieczątkę... :lol:

Pan Kierownik był bardzo miły, a Pani Irmina - szkoda gadać... A Ty długo czekałeś na uprawomocnienie? Może przepisy zmieniły sie... :lol:

Gratuluję pozwolenia!!!

Ale zastanawiam się dlaczego tak szybko dali Ci uprawomocnienie?

Przecież powinni powiadomić sąsiadów :D

Może wniósłbym jakiś mały proteścik :D :p :D

Dzięki, dzięki...

Podpisałem jakieś oświadczenie, że nie będę wnosił jakichs zarzutów i .. przybili mi pieczątkę... :lol:

Pan Kierownik był bardzo miły, a Pani Irmina - szkoda gadać... A Ty długo czekałeś na uprawomocnienie? Może przepisy zmieniły sie... :lol:

Mi się nie spieszyło więc nawet nie próbowałem - odczekałem ustawowe terminy.

GRATULACJE!!Papierologia za Tobą.Czas łopaty nastał i wojny domomej-tak nazywam okres budowy-mam nadzieję przystąpić do niej w przyszłym roku.Jestem na etapie papierologi wszystkie warunkimam,ale z prądem i wodą czekają mnie przeprawy.Pomysł na ekspertyzę geologiczną bardzo mi się spodobał,podsunę mężowi.Ostatnio Mirek(mężulek)kopał na naszej działce obrys domu,cieszyliśmy się jak dzieci. :lol:

GRATULACJE!!Papierologia za Tobą.Czas łopaty nastał i wojny domomej-tak nazywam okres budowy-mam nadzieję przystąpić do niej w przyszłym roku.Jestem na etapie papierologi wszystkie warunkimam,ale z prądem i wodą czekają mnie przeprawy.Pomysł na ekspertyzę geologiczną bardzo mi się spodobał,podsunę mężowi.Ostatnio Mirek(mężulek)kopał na naszej działce obrys domu,cieszyliśmy się jak dzieci. :lol:

Chyba tez sobie wykopię obrys domu.. Bardzo spodobał mi się ten pomysł.. :wink:

Gratuluję! Kiedy ruszy budowa?

Chciabym wylac fundamenty na jesieni... Ale biorąc pod uwagę aktualne tempo (co prawda w ciagu 5 miesięcy od podpisania aktu notarialnego uzyskałem pozwolenie, ale to chyba przypadek) tzn. nie mam jeszcze ani kierownika budowy, ani ekipy, to boję się ale zacznę na wiosne...

Chciałbym zrobić w tym roku prawie stan "0".. No nic... Wydaje mi się, że najtrudniejsze jest zacząć.. :wink:

Tu już PNB wydane, negocjacje z ekipami trwają, a nie pochwaliłeś się projektem w dzienniku!

Jak to nie pochwaliłem się projektem w dzienniku??

Przecież w trzecim poście w dzienniku

Miałem dużo wątpliwości co do tej działki. W końcu to jest tylko ok. 25m na 25m.. Na szczęcie znajomi architekci obiejrzeli i powiedzieli, że może być. Bardzo mnie to podbudowało i razem z żoną uznaliśmy, że to będzie nasz kawałek na ziemi. 8)

Jak wybuduję się, to do pracy nie będę miał blisko, bo akturat moja firma znajduje sie po jednej stronie W-wy, a działka po drugiej.. :cry: No ale mam nadzieję, że okolica okaże się OK.

Właśnie jestem na etapie wybierania projektu. Z żoną ustaliliśmy, że będzie to ok. 150m kw. Po długich poszukiwaniach (które robiliśmy równolegle z poszkukiwaniem działki) wybraliśmy projekt LK 343

I jak widzisz jest link do projektu lk 343... :wink:

• 2 weeks później...
Hej! Czemu zamilkłeś?Napisz coś w dzienniku,Jak Agnieszka i Magdalenka,no i równie ważne co na placu boju?Rodzina większa to i siła motywacji wrosła. :p

Zamilkłem, bo byłem (i jestem) na urlopie.

Nie wiem kto to jest Agnieszka... :oops: Moja żona to Iwonka, a córa to Magdalena...

A na placu budowy działo się, oj działo... Zaraz rozpoczynam prace. I niedługo to opiszę...

Po prostu u siostry i rodziców jest szpital, to nie przychodziłem do nich (by nie zarazić Madzi), a więc nie miałem dostepu do netu.. :roll:

Niemniej bardzo miło, ze ktoś zainteresował się moją nieobecnoscią.. 8) 8)