Adriano Komputero 20.06.2007 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2007 kze, u mnie obudowano wannę kaflami i wykonano dwa otwory na ewentualne naprawy - jeden z dojściem do baterii, drugi - z dojściem do syfonu. W tych miejscach kafle nie mają fugi i można je z łatwością usunąć. Jest to tak "sprytnie" zrobione, że kafle się nie odznaczają i nic nie widać Z tym trzeszczeniem to jest tak - im droższa wanna, tym obudowa mniej trzeszczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 20.06.2007 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2007 Ja chciałem kupić Rosa II z Ravaku... Bedzie trzeszczeć? Bo już zacząłem negocjacje w sprawie zakupu stelarza do obudowy kaflami. To w takim wypadku zrobiłbym ruchomą glazurę koło bidetu.. Ciekawe jak obudować półokragła wanne prostokątnymi kaflami.. Ta obudowa to chyba jest w kształce wielkokata, nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 20.06.2007 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2007 Najlepiej , jeśli jest możliwość zobaczenia "na żywo" wanny z obudową i sprawdzenia, na ile obudowa się odkształca, czy dobrze przylega do wanny i czy trzeszczy . Nie polecam kupowania "kota w worku", bo można być zawiedzionym . Warto byłoby znaleźć kogoś, kto ma z Ravak Rosę II i zapytać o opinię . Płytki prostokątne można położyć na półokrągłej wannie na wiele sposobów - jednym z nich może być sposób "na wielokąt" - całe płytki , innym - "na półokrąg" - płytki są cięte na węższe pasy, by łagodnie przechodziły w łuk . Można też połączyć oba sposoby dając na największym wyobleniu - cięte płytki, a na mniejszym - całe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 20.06.2007 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2007 Chodzi mi oto, czy ten wielelokąt to ja sam ustalam, czy kupując obudowę już mam narzucowe ilości boków tego wieloboku.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 22.06.2007 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2007 kze, wersja w karo tez mi bardziej sie podoba (lubie tak ulozone plytki),w pierwszym rozwiazaniu fakt przesuniecia fugi mi nie przeszkadza, a nawet mi sie podoba. Dzis sie ochlodzilo, wiec podlogowka sie przyda (sama dzis wlaczylam u siebie), ale miej litosc dla chlopakow i jak powroca upaly to wylacz to w cholere Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 22.06.2007 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2007 Ja Ci dam legendę... jak będziesz takie banialuki wypisywał to nie przyjadę więcek do Ciebie, a już na pewno nie na bilarda.. pamiętaj :D pozdrawiam m. ps. mam nadzieje ze szanowna małżonka nie była zbyt mocno zła, że tak długo zatrzymałem Cię na budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 23.06.2007 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2007 kze, wersja w karo tez mi bardziej sie podoba (lubie tak ulozone plytki),w pierwszym rozwiazaniu fakt przesuniecia fugi mi nie przeszkadza, a nawet mi sie podoba. Dzis sie ochlodzilo, wiec podlogowka sie przyda (sama dzis wlaczylam u siebie), ale miej litosc dla chlopakow i jak powroca upaly to wylacz to w cholere Żona stwierdziła, że karo na zewnątrz bardziej podoba się, poza tym większości podoba sie karo na zewnatrz, więc chyba tak zostanie.. Mam "litość" dla budowlańców. Dziś skręcam, a w poniedziałek - wtorek całkowicie wyłączę... Tak by od czwartku-piatku mozna było układać gres.. Już nie mogę doczekać się.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 23.06.2007 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2007 Ja Ci dam legendę... jak będziesz takie banialuki wypisywał to nie przyjadę więcek do Ciebie, a już na pewno nie na bilarda.. pamiętaj :D pozdrawiam m. ps. mam nadzieje ze szanowna małżonka nie była zbyt mocno zła, że tak długo zatrzymałem Cię na budowie. Ja wypisuję banialuki??? A czy ktoś inny niż legenda mógłby prowwadzić konkursy Muratora? Maksiu! Musisz oswoić sie z ta myślę, bo wg mnie jesteś legendą tego forum.. Jak tylko kupię stół do bilarda to zaraz dam Ci znać.. Żona nie była zła, gdyż ja z reguły ok. 20.30 wracam do domu (jak jestem na budowie). Denerwuje sie jak wracam po 22.00 ... Może po prostu martwi sie o mnie... Jeszcze raz dzięki za przyjazd. PS Oczywiście z miłą chęcią zapraszam też innych forumowiczów.. Bierzcie przykład z Maksia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 23.06.2007 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2007 Ja wypisuję banialuki??? A czy ktoś inny niż legenda mógłby prowwadzić konkursy Muratora? Maksiu! Musisz oswoić sie z ta myślę, bo wg mnie jesteś legendą tego forum.. Jak tylko kupię stół do bilarda to zaraz dam Ci znać.. Żona nie była zła, gdyż ja z reguły ok. 20.30 wracam do domu (jak jestem na budowie). Denerwuje sie jak wracam po 22.00 ... Może po prostu martwi sie o mnie... Jeszcze raz dzięki za przyjazd. PS Oczywiście z miłą chęcią zapraszam też innych forumowiczów.. Bierzcie przykład z Maksia. no dobra, myśl sobie co tam chcesz na mój temat, tylko nie krzycz o tym za głośno no to jak rozumiem, jesteśmy umówieni na partyjkę pozdrawiam m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 24.06.2007 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2007 Pewnie, że jesteśmy umówieni na partyjkę! Tylko najpierw musisz znowu pojawić się w Wawie, a ja ... przede wszystkim kupić stół do bilarda... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 24.06.2007 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2007 Chodzi mi oto, czy ten wielelokąt to ja sam ustalam, czy kupując obudowę już mam narzucowe ilości boków tego wieloboku.. kze, sam sobie ustalasz i robisz jak chcesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 24.06.2007 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2007 Chodzi mi oto, czy ten wielelokąt to ja sam ustalam, czy kupując obudowę już mam narzucowe ilości boków tego wieloboku.. kze, sam sobie ustalasz i robisz jak chcesz No bo ja myślałem, że jak kupuję obudowę pod kafelki to mam narzuconą ilość boków.. A tak to zrobię tak, że ilość boków będzie "pochodną" szerkokości kafelka. Galzura ma chyba ze 30cm szerokości, więc ćwiartkę okręgu (czyli wannę półokrągłą) będę "aproksymował" krzywą składającą się z odcinków długości 30cm.. Mam nadzieję, że nie napisałem za bardzo po matematycznemu.. Ale ja skończyłęm wydział Matematyki, Informatyki i Mechaniki Uniwersytetu Warszawskiego, więc z racji wykształcenia chyba wolno mi czasami za bardzo po matematycznemu opisać.. Osoby, które obraziłem tymi określeniami przepraszam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KonradJot 24.06.2007 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2007 Witam właśnie miałem lekturę w Twoim dzienniku i chciałbym się dowiedzieć gdzie kupiłeś ceowniki , ponieważ buduję w Nieporęcie czyli niedaleko to może bym miał jakieś sprawdzone źródło tego rodzaju kształtowników. Pozdrawiam Konrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 25.06.2007 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2007 Ceowniki kupowałem w Centrum Stali w Ursusie... Ale mają jakieś swoje przedstawicielswto niedaleko Białołęki, gdyz zamawiałem i płaciłem w Ursusie, ale przywozili mi chyba z innej siedziby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daro_K 25.06.2007 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2007 Prośba o zdjęcia aktualnego stanu;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 25.06.2007 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2007 Prośba o zdjęcia aktualnego stanu;) A co dokładnie chciałbyś zobaczyć na zdjęciu? Aktualnie robiony jest płot... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daro_K 25.06.2007 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2007 Szczególnie klimę i rekuperację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 25.06.2007 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2007 Szczególnie klimę i rekuperację Nie będę miał klimy, ale tylko reku.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KonradJot 26.06.2007 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2007 Ceowniki kupowałem w Centrum Stali w Ursusie... Ale mają jakieś swoje przedstawicielswto niedaleko Białołęki, gdyz zamawiałem i płaciłem w Ursusie, ale przywozili mi chyba z innej siedziby. dziękuję bardzo Konrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daro_K 26.06.2007 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2007 HIHI to tak jak ja + GWC (nie znam jeszcze rodzaju) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts