Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze Zawróconego Emigranta

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

kze,

gratki zakończenia prac hydraulicznych :D .

Dywanik bardzo fajny - też będę miała dywanik, a nawet dwa :wink: . Zsyp na brudną bieliznę też sobie zrobiłam i już się z niego cieszę 8). Właśnie osadzam do niego drzwiczki :wink: .

Ciekawa jestem z czego robisz podmurówkę ogrodzenia ? :roll:

Dawno mnie nie było.. :roll: :oops: No, ale przed urlopem chciałęm pokończyć pewne prace... :roll:

Malinka_76

Dzięki. Będą wpisy.. :wink:

Aga J.G

Dzięki. Również powodzenia w wykańczaniu i zdrowiu oraz przyjazdu Legendy Tobie życzę Jakto byłem drugi? W czym?

Adriano Komputero

Dzięki. Podmurówka będzie z betonu kręconego na budowie.

Jakie drzwiczki do zsypu? Czy rurę do zsypu masz od górnego pomieszczenia do samego kosza, czy rura jest tylko jako przepust i w dolnym pomieszczeniu zsyp zrobiony jest np. z płyty g-k? Może zamieściłabyś kilka zdjęć instruktarzowo-technologicznych...

Mohag

Chodzi Ci o zdjęcie Żony z synem? Mogę zamieścić aktualne zdjęcia Radka i Madzi... :oops:

Jajcek

Masz rację! W dwóch postach pomyliłem numer miesiąca.. :oops: Szerloku.. :wink:

Miło, że tak dużo osób wypowiedziało się na temat moich dylematów z płotem.. :oops:

Adriano Komputero

Jakie drzwiczki do zsypu? Czy rurę do zsypu masz od górnego pomieszczenia do samego kosza, czy rura jest tylko jako przepust i w dolnym pomieszczeniu zsyp zrobiony jest np. z płyty g-k? Może zamieściłabyś kilka zdjęć instruktarzowo-technologicznych...

kze,podmurówka betonowa jest chyba najbardziej popularna :wink: . U siebie najprawdopodobniej też taką zrobię :roll:

Co do zsypu, to u mnie jest rura z góry do samego dołu. Kończy się jakieś 80 cm nad ziemią . Pod rurą na dole (w pralni) będzie kosz . A u góry (w łazience) ta rura jest zabudowana KG, by nie była widoczna. I do tej zabudowy mam właśnie drzwiczki :wink:

Postaram się zrobić fotki 8)

Kiedy na urlop ? :roll:

Adriano Komputero

kze,podmurówka betonowa jest chyba najbardziej popularna :wink: . U siebie najprawdopodobniej też taką zrobię :roll:

Co do zsypu, to u mnie jest rura z góry do samego dołu. Kończy się jakieś 80 cm nad ziemią . Pod rurą na dole (w pralni) będzie kosz . A u góry (w łazience) ta rura jest zabudowana KG, by nie była widoczna. I do tej zabudowy mam właśnie drzwiczki :wink:

Postaram się zrobić fotki 8)

Kiedy na urlop ? :roll:

Czyli jednak rura od dołu do góry.. Bo mi robotnicy sugerują by nie kłaść rury w dolnym pomieszczeniu, tylko lejek zrobić z płyt g-k.. :roll:

A rurę na dole masz obudowaną?

Urlop? Od 9.07 do 20.07, 23.07 idę do pracy po urlopie, a wakacje to wyjazd z dziećmi i Żoną do Krynicy Morskiej 16-21.07.

PS

To mój pierwszy urlop 2tygodniowy od czasu narodzin dziecka (14 września 2005), tak więc praktycznie piersze 2 tygodnie urlopu od prawie 3 lat...

To ja poprosze to zdjecie rodzinkii 8) my tu tak o budowie, filtrach, podmurowkach ... nie powiem okejos, ale takie male bambino tez bym chetnie poogladala :lol:

Mówisz - masz.. :lol:

Najnowsze zdjęcia Radka

http://images28.fotosik.pl/21/66b373c1ae9374f9med.jpg

A to dwa zdjęcia ciut starsze (tzw. sprzed miesiąca)

http://images26.fotosik.pl/21/4e63ac3b31d36996med.jpg

http://images30.fotosik.pl/21/d8ef7b1f763594fbmed.jpg

A tutaj tatuś z córka na spacerze w Żelazowej Woli

http://images30.fotosik.pl/21/dbb702ea9102534amed.jpg

A tutaj córcia demoluj park w Żelazowej Woli

http://images23.fotosik.pl/21/666f7bbcd987d7c8med.jpg

Dzięki Adrianko! Postaram sie wykorzystać urlop, ale troszkę się też obawiam. Czemu? Pierwszy raz z Żoną jedziemy z dziećmi i od razu z dwójką na wakacje... :roll: :roll:

KZe ale Radek to do Ciebie podobny, Madzia jeszcze nie wiem do kogo bardziej ... :wink:

Dzięki.

Radek jest troszkę podobny do Madzi, czyli z relacji przechodniości wynika, że .. Madzia jest do mnie podobna.. :lol: Mam nadzieję, że Madzia z wyglądu bedzie bardziej do Żony podobna.. :wink:

Śliczne masz dzieciaczki, małe są takie słodkie :D później już trochę mniej :wink:

udanego urlopu życzę, ja tez bardzo lubię tamte okolice szczególnie Stegnę, ale to poza sezonem - bo latem nie ma gdzie nogi na plaży postawić.

Nie wiem czy Ci życzyć odpoczynku ( bo z maluchami jedziesz- mała szansa na zrealizowanie życzenia ;) ), ale dobrej kondycji to na pewno Ci życzę :D

kze, gratuluję takich wspaniałych pociech ! Dzieciaczki są śliczne ! :D

Urlop z nimi na pewno będzie wyjątkowy, nie masz się czego obawiać. To będzie prawdziwy rodzinny urlop :D

Obawiam się, że może być za bardzo wyjatkowy.... :lol:

Śliczne masz dzieciaczki, małe są takie słodkie :D później już trochę mniej :wink:

udanego urlopu życzę, ja tez bardzo lubię tamte okolice szczególnie Stegnę, ale to poza sezonem - bo latem nie ma gdzie nogi na plaży postawić.

Nie wiem czy Ci życzyć odpoczynku ( bo z maluchami jedziesz- mała szansa na zrealizowanie życzenia ;) ), ale dobrej kondycji to na pewno Ci życzę :D

Właśnie obawiam się, że bedę potrzebował niezłej kondycji... :lol:

Wiem, wiem że jesteś fanką Stegny. Ale co tam jest wyjatowego? Może pojadę tam na wycieczkę?

Wiem, wiem że jesteś fanką Stegny. Ale co tam jest wyjatowego? Może pojadę tam na wycieczkę?

w sezonie to nie polecam (chyba, żę ktoś lubi ścisk :wink: ). Ja tam jeżdżę po za sezonem, mamy swój ulubiony pokój przy samym deptaku. Jak będziesz to zwróć uwagę na "Julkę" przed plażą po prawej stronie - tam mieszkamy. Po za tym, tam nic nie ma i to lubię - cenie sobie spokój, ciszę, szum morza i lasu 8)

a w Krynicy jesienią dziki po ulicy chodziły, jak podeszły do samochodu to zwiałam :oops:

Na wyjazd w czasie sezonu polecam Karwieńskie Błota II, ogromna plaża - gramy na niej w piłkę, mało ludzi. Tylko od wsi do plaży jakieś 800m, ale można podjechać samochodem - szczególnie z maluchami.