Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze Zawróconego Emigranta

Recommended Posts

Wiem, wiem że jesteś fanką Stegny. Ale co tam jest wyjatowego? Może pojadę tam na wycieczkę?

w sezonie to nie polecam (chyba, żę ktoś lubi ścisk :wink: ). Ja tam jeżdżę po za sezonem, mamy swój ulubiony pokój przy samym deptaku. Jak będziesz to zwróć uwagę na "Julkę" przed plażą po prawej stronie - tam mieszkamy. Po za tym, tam nic nie ma i to lubię - cenie sobie spokój, ciszę, szum morza i lasu 8)

a w Krynicy jesienią dziki po ulicy chodziły, jak podeszły do samochodu to zwiałam :oops:

Na wyjazd w czasie sezonu polecam Karwieńskie Błota II, ogromna plaża - gramy na niej w piłkę, mało ludzi. Tylko od wsi do plaży jakieś 800m, ale można podjechać samochodem - szczególnie z maluchami.

POtwierdzam, w Stegnie nie ma nic i to stanowi o jego wyjątkowości.

Poza tym poznałem tam swoja niedoszłą żonę - rewelacyjne chwile w romantycznej ciszy i spokoju (poza sezonem).

• Odpowiedzi 1,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dodam tylko, że od Stegny do Krynicy grasują czasem dziwne prądy. Widziałem jak gościa wciągnęła fala jakaś powrotna, ratownicy sie rzucli ale go nie znaleźli. Podobno jeszcze na dodatek jadł kanapke w wodzie. Mówili potem, że w Krynicy wypłynie.

To przestroga przed jedzenem czegokolwiek w wodzie, gumy do rzucia też.

z tymi prądami to racja, w Błotach też to widziałam, łapie człowieka coś takiego i ciągnie. Ratownicy mówili, że nie wolno z tym walczyć i płynąć pod prąd bo się nie wygra :roll: ale Ty masz małe dzieci to jeszcze nie będą tak daleko włazić,...

i za dużo piwa w tym morzu też nie pij :wink: bo to gorsze od kanapki :lol:

Ja jestem kolejna milosniczka Kawenskich Błot.

Powiedzcie mi tylko gdzie tam mozna do plazy samochodem podjechac? :o

Ja bylam od tej strony wsi blizej Karwi- obok sklepu spożywczego. I na polaze szlismy z buta polem pelnym bocianow :D

Kze- zycze udanego urlopu :D I duzo slonca 8)

hej iga9 Czy mówisz o Błotach II? jest kilka dróg, którymi można przejechać: na samym końcu wsi (biorąc pod uwagę, że Ty byłaś na samym początku :wink: ) i jest tam trochę miejsca na parkowanie- bezpłatnie, blisko sołtysa przy sklepie, parking płatny, jest jeszcze przejazd do plaży ,mniej więcej na wysokości bazy autobusowej - gdzieś po środku wsi...

Jak już tam będziesz to polecam świeże pstrągi z hodowli w Lisewie, ale z tej na samym końcu drogi :D palce lizać (wiem, że to nie jest morska ryba - ale pyszna) i można pooglądać baseny, w których pływa i połowić rybki w stawach po drodze :wink:

pzdr :D

Mi tam się zawsze myla Błota I i II :lol: Ale do plazy mielismy jakies 900m na piechotę. :roll: Bylam tam z 3 lata temu, al,e tylko 5 dni.

czyli byłaś w Błotach II, są bliżej morza :D ja tam jeżdżę co roku, kilka lat temu spędziłam tam 3 tygodnie i nie miałam dosyć :wink: może kiedyś kupimy tam kawałek pola, na starość dom w takim miejscu :D 8)

Mi tam się zawsze myla Błota I i II :lol: Ale do plazy mielismy jakies 900m na piechotę. :roll: Bylam tam z 3 lata temu, al,e tylko 5 dni.

czyli byłaś w Błotach II, są bliżej morza :D ja tam jeżdżę co roku, kilka lat temu spędziłam tam 3 tygodnie i nie miałam dosyć :wink: może kiedyś kupimy tam kawałek pola, na starość dom w takim miejscu :D 8)

Skoro kupiłaś tak jak ja działkę w mieście i to dotego w Wawie to Ty na pewo nie wyniesiesz się na takie odludzie... :lol: Taka jest moja opinia. Ja zapewne też bym się nie odnalazł z dala od cywilizacji... :wink:

Ivonesca - dzięki. Cały dziennik? Dało się czytać te wypociny? Miałaś samozaparcie.. :roll: :wink:

tabaluga1 - dzięki. Nie zamierzam sie wypierać. Niemniej synuś straszny wrzaskun, a córcia straszny rozrabiaka.. Co z nich wyrosnie...:roll: :lol:

Podobno od niedzieli ma być ponad 30 stopni i nie padać. 8) 8)

Ivonesca - dzięki. Cały dziennik? Dało się czytać te wypociny? Miałaś samozaparcie.. :roll: :wink:

nie czytałam regularnie to musiałam na raz ;-)

i jak zobaczyłam fotki to przypomniało mi sie że pamiętam Ciebie z poprzedniego zlotu muratora (w tym roku nie byłam)

pozdrawiam

nie czytałam regularnie to musiałam na raz ;-)

i jak zobaczyłam fotki to przypomniało mi sie że pamiętam Ciebie z poprzedniego zlotu muratora (w tym roku nie byłam)

pozdrawiam

Miło, że zapamiętałaś mnie z zlotu.. 8) Na ostatnim bardziej udzielałem się, gdyż np. brałem udział w konkursach...

PS

Ja staram się czytać Twój dziennik regularnie.. :oops:

Z przyjemnością przeczytałam twój dziennik, ponieważ nawet na chwilę nie opuścił cię entuzjazm w budowaniu. Albo jesteś ogromnym optymista, albo trafiłeś na bezproblemowych wykonawców. Jesli to pierwsze to gratuluje z całego serca, jeśli to drugie to gratuluję jeszcze mocniej i proszę o namiary na wykonawców godnych polecenia... Jak już skończę z pomocą mojego taty stan surowy, to chciałbym trafić tak dla odmiany na solidnych fachowców... Z góry dziękuję :D