Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze Zawróconego Emigranta

Recommended Posts

Z przyjemnością przeczytałam twój dziennik, ponieważ nawet na chwilę nie opuścił cię entuzjazm w budowaniu. Albo jesteś ogromnym optymista, albo trafiłeś na bezproblemowych wykonawców. Jesli to pierwsze to gratuluje z całego serca, jeśli to drugie to gratuluję jeszcze mocniej i proszę o namiary na wykonawców godnych polecenia... Jak już skończę z pomocą mojego taty stan surowy, to chciałbym trafić tak dla odmiany na solidnych fachowców... Z góry dziękuję :D

Tobie również gratuluję wytrwałości w czytaniu.. 8)

Należę zazwyczaj do optymistów.. :wink: Ekipy zazwyczaj był solidne (tzn. dobrze wykonują robotę), aczkolwiek miewały i mają opóźnienia.. :( A ekipami od jakich prac jesteś zainteresowana?

• Odpowiedzi 1,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Nie mam jeszcze nikogo od alarmu. Szukam też dobrego hydraulika, bo chcemy zrobić kominek z płaszczem wodnym + piec na gaz ziemny i podłogówkę zmiksowaną ze zwykłym co.

Jeśsli możesz polecić swojego elektryka to też będę wdzięczna za kontakt, bo mamy już jednego, ale chcemy sprawdzić czy nie przesadził z ofertą :roll:

Z góry dziekuję :D

Jakoś tak się złozyło, że trafiłem na jeden z najbardziej słonecznych tygodni w lipcu 2007r.... :oops: :roll: Tak więc było OK. Zresztą bylismy na plazy w sumie jakieś 3-4h.. :oops: A tak to zwiedzaliśmy Krynicę, Frombork, pływalismy po zatoce.. 8) Madzia zwiedziała świat z pozycji moich ramion i bardzo przyzwyczaiła się do siedzenia "na barana".. :wink:

A jak Twoje wakacje?

Bardzo się cieszę, że skorzystałeś z tych wakacji :D, to super, że trafiliście na ładną pogodę :D a o córkę trzeba dbać szczególnie, podobno dziewczynki swoja kobiecość kształtują przez pierwsze 8 lat życia na podstawie sygnałów od ojca, masz ważną misję :D

moje córy wracają w piątek z obozu i 11 sierpnia jedziemy do Karwieńskich Błot II, pogoda jest sprawą drugorzędną, ale liczę, że nie będzie lało przez całe 2 tygodnie :wink:

Bardzo się cieszę, że skorzystałeś z tych wakacji :D, to super, że trafiliście na ładną pogodę :D a o córkę trzeba dbać szczególnie, podobno dziewczynki swoja kobiecość kształtują przez pierwsze 8 lat życia na podstawie sygnałów od ojca, masz ważną misję :D

.... :wink:

O kurcze nie wiedziałem.. :oops: :o

Madzia jest córusia tatusia i większość część wakacji ze mną spędzała. Zresztą zasypia też ze mną ...

A jak fajnie relacjonowała jak ustrzliłem jej kwiatka na strzelnicy... :wink:

Myślę, że Twoje córy będą miały ładną pogodę..

.... :wink:

O kurcze nie wiedziałem.. :oops: :o

Madzia jest córusia tatusia i większość część wakacji ze mną spędzała. Zresztą zasypia też ze mną ...

A jak fajnie relacjonowała jak ustrzliłem jej kwiatka na strzelnicy... :wink:

Myślę, że Twoje córy będą miały ładną pogodę..

super sprawa z tym kwiatkiem, na pewno zapamięta tą sytuację :wink:

my podczas odwiedzin u dziewczyn wybraliśmy się do zamku strachu i też będziemy to pamiętać :o, dobrze, że weszliśmy tam wszyscy razem, bo pod koniec drogi, kiedy włączył się jakiś warkot, to nasza młodsza córcia stwierdziła, że wraca i ledwo ją utrzymaliśmy :lol:

Z tymi zamkami strachu to różnie bywa. Ale generalnie fajna sprawa.

Jak byłem ponad rok temu w Muzeum Madame Tussaouds to była jakaś komnata czy też droga strachu. Polagało to na tym, ze prawdziwi aktorzy wyskakiwali i straszyli (np. kobiet w ciąży nie wpuszczano, choć moja żona była w chyba 4 tym i ją wpuścili) to rzeczywiście robiło wrażenie. Oywiście nie wolno było dotykać tych aktorów, ale jak raz mi wyskoczył to zasłoniłem się ręką (taki odruch z zajęć karate) i troszkę gościu wkurzył się (ja szedłem pierwszy, a żona szła druga. :wink: )

Tak więc komnaty strachu są zdecydowanie dla dorosłych i młodzieży. :lol:

Wyjatkowo udany.. 8)

Byłem nad morzem tydzień i .. to był jedyny słoneczny cały tydzień.. :o

A tak to nardziej zintegrowałem się z córcią. córcia tak sie przyzwyczaiła do podróżowania "na barana", że pewnego dnia.. zasnęła jak ją tak niosłem.. :lol:

A co u Ciebe Ivonesca?

u mnie?

wróciliśmy z Bieszczad, gdzie też nie mogłam narzekać na pogodę - była akurat na górskie wędrówki....właściwie to ja wróciłam, bo mąż z dzieciakami zostali jeszcze do soboty w przemyskim u rodzinki.....a ja musiałam wracać do pracy :cry:

w domku na poddaszu pokoje czekają na dzieci - tak właściwie jeszcze sie tam nie rozgościli na dobre.....

co jeszcze u mnie? szyję zasłonki i firany i zastanawiam się ja postawić łóżko w sypialni - bo wreszcie będziemy miec sypialnie ! ;-)

i to tyle w skrócie ;-)

pozdrawiam

• 2 weeks później...

Dzięki za aprobatę pomysłu łazienki grillowej. 8)

Identyczną ma Ew-ka (zresztą projekt domu tez ma bardzo, bardzo podobny) i jak byłem u niej z wizytą to mnie natchnęła.. :roll: I tak z Żoną przekonalismy się do tego pomysłu. 8) Zobaczymy jak będzie się sprawdzało. DO tej pory wszyscy wykonawcy pukali się w czoło jak im o tym mówiłem.. :oops: Koledzy i koleżanki różnie podchodzi, ale ... nikt nie skrytykował. Może z sympatii do mnie (i Żony)? :o A poważnie to zobaczymy jak się będzie sprawować. Może jak po kilku miesiącach będzie sprawdzać się, to umieszczę ta informację w wątku o tym co poleca się zrobić... :roll: :oops:

Obiecuję zamieszczać więcej fotek. 8)

Sam zlew też na pewno dużo da. No tylko, że w butach po domu trzeba będzie wędrować podczas grilla...

Nie wiedzialam ze to sie nazywa lazienka grilowa :o U mnie tez takowa jest, tylko moja nazywa sie - lazienka ogrodowa :wink: Zrobilam ja specjalnie w przyziemiu po to zeby nie biegac po pietrach jak sie siedzi na ogrodzie.... do tego wygospodarowalam kawalek przy wyjsciu na ogrod i bede miala tam podreczna kuchnie, z szafkami, zlewozmywakiem, lodowka, kuchenka.

No ale ja mialam do zagospodarowania ponad 60m2 pieknego zaniedbanego przyziemia ktore sluzylo za graciarnie... a teraz wyszla i lazienka i pralnia i kuchnia i wieksze pomieszczenie na ... jeszcze nie wiem na co hihi do tego pokoj goscinny sie zmiescil 8) tak ze parodniowi goscie beda mieli swoja lazienke do dyspozycji i nie beda lazic do naszej :wink:

O kuchni ogrodowej nie myślałem.. :lol: Ale planuję ustawić lodówkę w garazu. Jak będzie impreza to piwko i inne rzeczy będą się miały gdzie chłodzić.. :lol:

A specjalnej łazience i pokoju dla gości nie pomyślałem. Mam tylko jeden pokój tzw. gościnny na parterze.. :roll: niemniej sądzę, że tam dzieci będą miały bawialnię lub .. jak zestarzeję się to tam zrobię sobię sypialnię by nie latać po sochodach tyle.. :lol: