SylviaW 13.01.2008 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2008 Trzymam kciuki za realizację planów bardzo mi się podoba przymiarka do leżenia w sypialni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 13.01.2008 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2008 Przydadzą sie kciuki, bo plan jest napięty. Finansowo też.. Gorzej, że nie przewidziałem kasy na meble... tzn. przewidziałem, ale wszystkie nadwyżki idą w budowę, więc nie wiem jak będzie z tym leżeniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 13.01.2008 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2008 Niedługo bedziesz malował Biorąc pod uwagę fakt, że niektózy drzwi wewnętrzne wybierają miesiacami to nawet jeśli uda Ci się tylko zamówić je w tym tygodniu to myślę, że to będzie duży sukces Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 13.01.2008 22:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2008 Niedługo bedziesz malował Biorąc pod uwagę fakt, że niektózy drzwi wewnętrzne wybierają miesiacami to nawet jeśli uda Ci się tylko zamówić je w tym tygodniu to myślę, że to będzie duży sukces Tej czynności nie jestem w stanie sobie wyobrazić. Tyle opóźnien było, że już nawet nie chcę o tej chwili mysleć.. Nawet kolorów nie mam wybranych.. A drzwi mam wybrane. U producenta pod Krakowem (okolice Żony). Tylko, że chyba produkcja i dostawa jesy w ciągu 6 tygodni... Ale te terminy może obowiązują tylko latem, gdy produkcja jest nastawiona na meble ogrodowe... No to liczę.. Myślę, że zamówię tzn. przeleję kasę za drzwi i będę niecierpliwie czekał. Ponoć dobrze jest założyć framugi przed położeniem podłóg... Obym zdążył załatwoć transport. A u mnie w całym domu jest chyba 11 drzwi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 13.01.2008 22:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2008 Ja mam 10 Maja byc niedługo. Sama nie wiem kiedy je montować. Góra już skończona i tylko układać podłogi albo wstawiać drzwi. Sama nie wiem co lepiej. Chyba zrobimy to co bedzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 13.01.2008 22:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2008 Ponoć lepiej framugi przed podłogami, bo wtedy framugi są bardziej stabilene. Podłoga (u mnie klepka) je jeszcze przytrzymuje. Ale niektórzy wstawiają framugi (i dzrzwi) po podłogach i .. też jest dobrze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 13.01.2008 22:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2008 Ja kładę panele więc to nie bedzie miało takiego znaczenia sądzę. Ościeżnice będę regulowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 13.01.2008 23:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2008 Chodzi oto, ze jak nie ma podłogi, to ościeznica opiera się na wylewce. A podłoga otacza ją. Te 2 czynniki powodują, że jest stabilnejsza. Niemniej wydaje mi się, że przy panelach to chyba nie ma aż takiego znaczenia. Chociaż zawsze (nawet panele) jak są dobrze przycięte do ościeżnicy to powinny ją troszkę usztywnić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 17.01.2008 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2008 U mnie schody otwieraja sie doś dobrze Może się wyrobią, albo zawiasy przesmarowac? Poddasze juz widzę prawie do zamieszkania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 17.01.2008 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2008 Moje otwieraja się bardzo dobrze. Nie spadają, tylko stopniowo je opuszczam pociągając. Bałam się, że przy otwieraniu będa spadąły mi na głowę ale otwieram je jedną ręką bez problemu. Jestem zadowolona choć troche mi szkoda, że nie było miejsca na inne schody bo stryszek wyszedł mi 2m wysoki i cąłkiem fajnie tam jest. Ale mam i tak duzo powierzchni więc sporadycznie tam bedziemy zaglądać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 18.01.2008 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2008 Jakoś tak ciężko otwierają się... Musze sporo siły wkładać w otworzenie ich... Może trzeba przesmarować... A poza tym zastanawiam się, czy one po rozłożeniu powinny opierać się na podłodze? Przecież one moge porysowac podłogę... Chyba, że to tak musi byc aby miały oparcie... U m nie na stryszku jest jak... w namiocie.. Nie można wyprostować się za bardzo (bo jest jakieś 160-170cm w najwyższym punkcie) i skosy takie, że czuje się jak w wigwamie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 18.01.2008 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2008 No muszą się opierać na podłodze. Żeby nie rysowały to podklej filcem końce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 18.01.2008 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2008 No muszą się opierać na podłodze. Żeby nie rysowały to podklej filcem końce. To samo powiedziała moja Żona... Tylko to siłowe ciągnięcie by otworzyły się.. No, ale może i dobrze, bo dzieci nie otworzą.. A u kolegi są podobne schody i po rozłożeniu wiszą w powietrzu... To on ma źle? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 18.01.2008 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2008 kze, jak u was już ładnie Poddasze tak ładnie już wygląda - jaka to zmiana, jak znika wełna i pojawiają się karton gipsy Robi wrażenie. Czy u was okna są nad samą ścianką kolankową? Bo ja tak się zastanawiam, co z tym kawałkiem skosu pod oknem zrobić? W końcu trzeba tam dać jakieś ocieplenie, ale jak to zrobić, żeby zachować dobrą cyrkulację powietrza przy oknie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 18.01.2008 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2008 Widzę, że zmieniłaś avatarek... To jest ogromna zmiana jak nie widzę krokwi i wełny w domu - masz rację. Okna połąciowe są zgodnie z regułami sztuki: Od gór wypłaszczenie jest równolegle do podłogi, a u dołu prostopadle. Pomiędzy murłatą, a płytą gk (katkie wąskie paski gk o szerokości równej murłacie) jest stelarz i tyle. W końcu z zewnątrz jest 15cm styropianu. W łazience zastanawiamy się jak usytuować bidet i kibel. ścianka kolankowa ma 115cm i obawiam się, że nawet jak odsunę o grubość geberitu (jakieś 18cm) to skos będzie za duży i z bidetu nie da się skorzystać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 18.01.2008 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2008 A co planujesz miec w hobby room? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 19.01.2008 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2008 Jak wybierałem projekt to chciałem mieć hobby room, czyli coś czego nie mam w bloku. Planuję ustawić stół do bilarda i sprzęt od siłowni. Wiesz, pokój ma po podłodze (jak ostatnio pomierzyłem) 46,5mkw... Tylko, że są skosy z 3 stron.... Na razie daję panele i na tym skończą się inwestycje... Brak kasy lub są pilniejsze wydatki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eugeniusz_ 27.01.2008 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2008 Kze oj dzieje sie dzieje, widzę prace pomału do przodu, ślędzę i się uczę, ale ładnie wszystko nabiera kształtu gdyby nie te stresy związane z inspekcjami .....żonki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 27.01.2008 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2008 Stresy związane z inspekcajmi Żonki przeżywają... budowlańcy Czasami bawimy się w złego i dobrego policjanta... A czego uczysz się? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 27.01.2008 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2008 Witam Sympatycznego Kolegę!!!! Słodką masz córunię, naprawdę, a z małego kawalera niezły przystojniak też rośnie Właściwie to już macie bliżej, niż dalej do zamieszkania, pozostaje więc tylko życzyć Wam jak naszybszego zamieszkania we własnym domu!!!! Wytrwałości w walce z wykończeniówką - wykończcie ją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts