kze 05.03.2008 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 Chciałam napisać odpowiedź z cytatem ale nie wyszło No cóż może następnym razem. U mnie kibicowano Ruch-owi To powiedz bez cytatu co miałaś na myśli.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciaszka 05.03.2008 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 Odpowiedź bez cytatu to mniej więcej tak: a poważnie , już zupełnie przekonałeś mnie jak porównałeś /w kwestii dodatku /garaż do budynku. Jeszcze raz dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 05.03.2008 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 Nie ma sprawy Ciekawe, że mój dziennik był wyświetlony ok.30tyś razy, a komentarze ok.20tyś... Sami podglądacze w tej sieci.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eugeniusz_ 05.03.2008 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 Kze nie każdy ma takie zapracie do pisania, zaględa się czyta/uczy i dalej do następnej nauki - czytaj dziennika. Ciesz się że nie każdy pisze odpowiedzi po zajrzeniu, byś nie miał czasu na samo czytanie nie mówiąc o odpowiadaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Borowiecki 06.03.2008 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 A ja zazdroszcze zonie... Dlaczego u nas to JA mam sie zajmowac wszystkimi pracami budowlanymi (w dodatku z kilkumiesiecznym dzieckiem...) Ech, lajf. Pozdrawiam, Borowiecka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciaszka 06.03.2008 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 To może ja sama się przyznam zanim mnie zlustrują - podglądam , nawet często Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 07.03.2008 00:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2008 Kze nie każdy ma takie zapracie do pisania, zaględa się czyta/uczy i dalej do następnej nauki - czytaj dziennika. Ciesz się że nie każdy pisze odpowiedzi po zajrzeniu, byś nie miał czasu na samo czytanie nie mówiąc o odpowiadaniu Ale ja bardzo lubię dyskutować i odpowiadać na maile... Generalnie jak tylko ktoś wpisze komentarz do mojego dziennika to staram się odpowiedzieć na niego tak szybko jak tylko da się.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 07.03.2008 00:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2008 A ja zazdroszcze zonie... Dlaczego u nas to JA mam sie zajmowac wszystkimi pracami budowlanymi (w dodatku z kilkumiesiecznym dzieckiem...) Ech, lajf. Pozdrawiam, Borowiecka Dziękuję. Przekażę informacje Żonie. Może powinnaś bardziej zaktywizować męża... Nic nie interesuje go budowa? Może to był tylko Twój pomysł i mąż był przeciwny? Kazdy lubi realizować swoje pomysły... a nie innych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 07.03.2008 01:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2008 To może ja sama się przyznam zanim mnie zlustrują - podglądam , nawet często Ale przecież Ty dużo piszesz i komentujesz, to nie jesteś podglądaczem.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciaszka 07.03.2008 23:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2008 Melduję ,że znowu podglądałam 8) i bardzo mi się podoba. Marzę o tym by być na takim etapie jak u was. Czekam na kolejne relacje z postępów i trzymam kciuki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 08.03.2008 01:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2008 Melduję ,że znowu podglądałam 8) i bardzo mi się podoba. Marzę o tym by być na takim etapie jak u was. Czekam na kolejne relacje z postępów i trzymam kciuki . Miło, że Ci się podoba. Tylko, że ostatnio nie było nic nowego... Drugi raz czytałaś to samo? Nie ma co marzyć tylko trzeba wziąć się do roboty. Powiem szczerze, że moje spostrzeżenie jeśli chodzi o budowanie to "Im bardziej w las tym więcej drzew". W każdym wypadku teraz to dopiero mam rozterki: czy dobre drzwi wewnętrzne przywieźli? Czy dobrze je obsadzą? Przywieźli drzwi z framugami nieregukiwanymi. To jak to będzie wygladało w łazience? itp. Teraz jak coś sknocą to już będzie widać. Poza tym wszystkie niedoróbki teraz są widoczne. Te gorączkowe zmiany aranżacji łazienki.. To się da, a tamto niekoniecznie (bo za dużo demolki). A pieniążków już w zasadzie nie ma... Tak więc Twój etap jest zdecydowanie mniej stresogenny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciaszka 08.03.2008 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2008 Lubię wracać do twojego dziennika , zawsze znajduję coś ciekawego. Nie zazdroszczę niedospanych nocy ale nie sposób zrobić sobie wakacji od budowy . Tym bardziej teraz , kiedy tak jak piszesz każda niedoróbka będzie widoczna. Kze świetnie wam idzie i na pewno nie dasz sobie źle obsadzić drzwi . Nie mogę pomóc to chociaż kciuki potrzymam. O płynności finansowej nie będę pisać bo nie mam się czym pochwalić na obecnym etapie. Dobrze ,że mąż potrafi zbijać zaliczki no i dobrze mieć przyjaciół. Problem framugi dotyczy tylko wymiarów w łazience czy też pozostałych otworów drzwiowych? Jakie widzisz rozwiązanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 08.03.2008 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2008 Miło, że moje wypociny mogą się komuś przydać... W kazdyn wypadu z drzwiami jest tak, że są framugi o stałej szerokości (takie jak ja mam) 9cm. Działówka ma 11,5 + tynk. Tak więc widać, we witryna jest za wąska. Co zrobić? Wyjończyć tynkiem lub g-k. Najgorzej w łazience. Tam są płytki i tu potrafi być problem z dopasowaniem, bo trzeba płytki dokładać, przycinać... Jeszcze nie wiem.. Moze jakieś ćwierć wałki lub jakieś maskownice.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciaszka 14.03.2008 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2008 Posprawdzałam, zgłębiłam temat i mam to samo. Ścianka 11,5cm plus przyszłościowo tynk.W hurtowaniach polecają regulowane, ewentualnie maskownice i ćwierć-wałki. Wniosek - jedne firmy dbają o dochody drugich. Jak sobie poradziłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 15.03.2008 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2008 Zamontowalismy wszystkie framugi. Generalnie trzba wykończyć obrzeża i po sprawie. Najgorzej jest w łazience na dole, gdyż mam już połozoną glazurę... Chyba ćwierwałek pozostaje.. Tylko czy są ćwierćwałki 6cm? Mam nadzieję, że tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciaszka 15.03.2008 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2008 Na pewno znajdziesz Nas sprzedawca w hurtowni odesłał po ćwierć wałki i maskownice do producenta drzwi - podobno mają wszystko Przy czym wskazał producenta , którego drzwi hurtownia nie ma w ofercie Z drzwiami zrobiło się bardziej domowo , bardzo ładny kolor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 15.03.2008 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2008 Drzwi bardzo ładne i już coraz bliżej do godziny zero Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 15.03.2008 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2008 Witaj kze, tyle u Ciebie nowości , że domek nie do poznania . Gratki !!! Ciekawa jestem dlaczego aż z tak daleka zamawiałeś drzwi wewnętrzne. Czyżby znajomy stolarz ? . Mają bardzo ładny wzór i kolor. Czy to sosna ? Duży był ich koszt ? Jak tam z wyborem koloru mebli kuchennych? Już coś ustaliliście ? Pozdrawiam serdecznie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 16.03.2008 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2008 Na pewno znajdziesz Nas sprzedawca w hurtowni odesłał po ćwierć wałki i maskownice do producenta drzwi - podobno mają wszystko Przy czym wskazał producenta , którego drzwi hurtownia nie ma w ofercie Z drzwiami zrobiło się bardziej domowo , bardzo ładny kolor. Wstępnie rozmawiałęm z producentem drzwi o ćwierćwałkach. Ponoć mają, tylko że aktualnie ja już prawie wcale nie mam kasy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 16.03.2008 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2008 Drzwi bardzo ładne i już coraz bliżej do godziny zero Dzięki. Rzeczywiście coraz bliżej... Tylko, że teraz tyle szczegółów jest do dogrania... Wszystko zajmuje czas (nie mówiąc o kasie)... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts