Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze Zawróconego Emigranta

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Kze nie każdy ma takie zapracie do pisania, zaględa się czyta/uczy i dalej do następnej nauki - czytaj dziennika. :lol: :lol:

Ciesz się że nie każdy pisze odpowiedzi po zajrzeniu, byś nie miał czasu na samo czytanie nie mówiąc o odpowiadaniu :-? :wink: :wink:

Ale ja bardzo lubię dyskutować i odpowiadać na maile... :lol: Generalnie jak tylko ktoś wpisze komentarz do mojego dziennika to staram się odpowiedzieć na niego tak szybko jak tylko da się.. :wink:

A ja zazdroszcze zonie... Dlaczego u nas to JA mam sie zajmowac wszystkimi pracami budowlanymi (w dodatku z kilkumiesiecznym dzieckiem...) Ech, lajf. Pozdrawiam, Borowiecka

Dziękuję. Przekażę informacje Żonie.

Może powinnaś bardziej zaktywizować męża... Nic nie interesuje go budowa? Może to był tylko Twój pomysł i mąż był przeciwny? Kazdy lubi realizować swoje pomysły... a nie innych. :wink:

Melduję ,że znowu podglądałam 8) 8) 8) i bardzo mi się podoba.

Marzę o tym by być na takim etapie jak u was. Czekam na kolejne relacje z postępów i trzymam kciuki .

Miło, że Ci się podoba. Tylko, że ostatnio nie było nic nowego... Drugi raz czytałaś to samo?

Nie ma co marzyć tylko trzeba wziąć się do roboty. Powiem szczerze, że moje spostrzeżenie jeśli chodzi o budowanie to "Im bardziej w las tym więcej drzew". W każdym wypadku teraz to dopiero mam rozterki: czy dobre drzwi wewnętrzne przywieźli? Czy dobrze je obsadzą? Przywieźli drzwi z framugami nieregukiwanymi. To jak to będzie wygladało w łazience? itp. Teraz jak coś sknocą to już będzie widać. Poza tym wszystkie niedoróbki teraz są widoczne. Te gorączkowe zmiany aranżacji łazienki.. To się da, a tamto niekoniecznie (bo za dużo demolki). A pieniążków już w zasadzie nie ma... :(

Tak więc Twój etap jest zdecydowanie mniej stresogenny... :wink:

Lubię wracać do twojego dziennika :p , zawsze znajduję coś ciekawego.

Nie zazdroszczę niedospanych nocy ale nie sposób zrobić sobie wakacji od budowy :roll: . Tym bardziej teraz , kiedy tak jak piszesz każda niedoróbka będzie widoczna.

Kze świetnie wam idzie i na pewno nie dasz sobie źle obsadzić drzwi .

Nie mogę pomóc to chociaż kciuki potrzymam.

O płynności finansowej nie będę pisać bo nie mam się czym pochwalić na obecnym etapie. Dobrze ,że mąż potrafi zbijać zaliczki no i dobrze mieć przyjaciół.

Problem framugi dotyczy tylko wymiarów w łazience czy też pozostałych otworów drzwiowych? Jakie widzisz rozwiązanie?

Miło, że moje wypociny mogą się komuś przydać... :wink:

W kazdyn wypadu z drzwiami jest tak, że są framugi o stałej szerokości (takie jak ja mam) 9cm. Działówka ma 11,5 + tynk. Tak więc widać, we witryna jest za wąska. Co zrobić? Wyjończyć tynkiem lub g-k. Najgorzej w łazience. Tam są płytki i tu potrafi być problem z dopasowaniem, bo trzeba płytki dokładać, przycinać... :( Jeszcze nie wiem.. Moze jakieś ćwierć wałki lub jakieś maskownice.. :roll:

Zamontowalismy wszystkie framugi. Generalnie trzba wykończyć obrzeża i po sprawie. Najgorzej jest w łazience na dole, gdyż mam już połozoną glazurę... :roll: Chyba ćwierwałek pozostaje.. Tylko czy są ćwierćwałki 6cm? :o Mam nadzieję, że tak :wink:

Witaj kze,

tyle u Ciebie nowości , że domek nie do poznania :D . Gratki !!!

Ciekawa jestem dlaczego aż z tak daleka zamawiałeś drzwi wewnętrzne. Czyżby znajomy stolarz ? :roll: .

Mają bardzo ładny wzór i kolor. Czy to sosna ? Duży był ich koszt ?

Jak tam z wyborem koloru mebli kuchennych? :wink: Już coś ustaliliście ? :roll:

Pozdrawiam serdecznie!

Na pewno znajdziesz :p

Nas sprzedawca w hurtowni odesłał po ćwierć wałki i maskownice do producenta drzwi - podobno mają wszystko

:roll:

Przy czym wskazał producenta , którego drzwi hurtownia nie ma w ofercie :lol: :cry:

Z drzwiami zrobiło się bardziej domowo , bardzo ładny kolor.

Wstępnie rozmawiałęm z producentem drzwi o ćwierćwałkach. Ponoć mają, tylko że aktualnie ja już prawie wcale nie mam kasy...