Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze Zawróconego Emigranta

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Bardzo dziękuję Wszystkim za życzenia. 8)

Miłe jest, że tyle osób pamiętało o mnie... :wink: Przecież ostatnio rzadko udzielam się na forum..

Tak więc zyczę udanych i rodzinnych świąt oraz spełnienia marzeń (przede wszystkim budowlanych :lol: :wink:).

• 2 weeks później...
I znowu musiałam zajrzeć do początków twojego dziennika :roll:

Pamięć już nie ta.

Po wstępnej ocenie to ja jestem rok do tyłu.

Kze czy kładliście podłogówkę w kuchni równo na całej powierzchni?

Tyle samo pod meblami?

Z tego co mi wiadomo nie kładzie się pod planowaną zabudową :-? .

Dobrze mówi Eugeniusz. Pod meblami nie kładzie się podłogówki. Czemu?

1) po co ogrzewać od dołu meble?

2) meble są dobrym izolatorem, więc ciepło nie przechodzi przez nie np. na podłogówkę nie powinno sie kłaść dywanów..

Witam Eugeniuszu! Pochwal się czy coś ruszyło dalej z kładzeniem klinkieru na elewacje Twojego domku czy narazie licho? Bardzo jestem ciekawa jak będzie bursztyn CRH wyglądał, czy nie za ciemno...itp., bo wstępnie też mamy taki wybrany, ale jeszcze można to zmienić :wink:

Pozdrawiam

Witam Eugeniuszu! Pochwal się czy coś ruszyło dalej z kładzeniem klinkieru na elewacje Twojego domku czy narazie licho? Bardzo jestem ciekawa jak będzie bursztyn CRH wyglądał, czy nie za ciemno...itp., bo wstępnie też mamy taki wybrany, ale jeszcze można to zmienić :wink:

Pozdrawiam

Ale ja jestem KZE... Ewentualnie Krzysiek... :wink:

Pozdrawiam

Już niedługo bedzie można oglądać, ekipa zaczyna w poniedziałek 7 - podobno szczęsliwy numer :lol: . Jak narazie zastanawiam sie jaką dać dachówkę, zobaczymy jak będzie już większy kawałek elewacji, mam do wyboru czerwień lub brąz. Jak będzie za ciemny to dam dach czerwony (tak nazywają ceglasty :-? ), mam jeszce troszke czasu na decyzję.

Pozdrawiam

Ale ja jestem KZE... Ewentualnie Krzysiek... :wink:

hm, zaraz uciekniemy z Twojego wątku :-? :-? :wink: :wink: :lol: :lol:

Przywieźli kręgi do studni chłonnej. Mają wejść od poniedziałku 13.04 i rozpocząć.. sprzątanie. ma być kontenerek i porzadki. Najważniejsze, że już dogadałem się z ravakiem.

Plan jest taki, że Generalny Wykonawca (p. Zietek) teraz ma wolne moce przerobowe i ma od poniedziałku mi wykańczac. Najpierw zakopanie kręgów, czyli zrobienie studni chłonnej i .. będę mógł zgłaszać budynek. 8)

Oczywiscie ze względu na opóźnienia dostaję pewne roboty gratis lub po cenach zeszłorocznych... ale wszystko ma swoją cenę. :wink: Skoro widzę już pustki w budżecie, a nie chcę schodzić z jakości (niestety nie zawsze udaje się, bo już widzę pewne niedoróbki) to niestety czas budowy (projektu) wydłuża się... :(

• 2 weeks później...
Kze jak sobie radzicie?

Dziękuję jeszcze raz za namiary na stolarza :p

Nie ma sprawy. Dla mnie ten stokarz (mimo wszystko) dosyć daleko mieszka (pracuje), ale może moja Żona jakoś poradzi sobie z problemem logistycznym..

Powoli do przodu idziemy. Mamy wkopaną studnię chłonną i zamontowane geberity. Mam zamiar napisac o tym w dzienniku, ale jak zwykle jestem zarobiony. Natomiast dziś mnie na prawdę bardzo zaskoczył mój hydraulik. Tak jak on wiercił dziury (żeby przymocować geberit) do podłogi w której jest podłogówka to powiem szczerze zrobił na mnie bardzo duże wrażenie.. 8)

Postaram się to opisać w dzienniku i z miłą chęcią mogę polecić tego hydraulika. Działa głownie w okolicy Wilnanowa i Konstancina - Jeziornej..

A co u Ciebie?

Kze u mnie chwilowy przestój , mam czas na złapanie oddechu.

Wszelkie decyzje budowlane uzależniam od wypłaty kolejnej transzy .

Zastanawiam się nad podwyższeniem kredytu , w przeciwnym razie będzie ciężko z wykończeniem.

Faktycznie hydraulik musi być magikiem ,żeby nie uszkodzić położonych instalacji.

Jak wyszła wam łazienka na poddaszu?