kze 05.05.2008 00:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2008 Podwyższaj kredyt, podwyższaj... Ja tak zrobiłem i .. za mało podniosłem.. Niestety ceny galopują, a ponadto pod koniec pojawia się dużo nieprzewidzianych wydatków. Postaram się uzypełnić dziennik o prace nad studnią chłonną i hymn pochwalny dla hydraulika. Niestety na nic nie mam czasu, a jedyne chwile wolnego mam w nocy na urlopie.. Niemnie mam nadzieję, że niedługo znajde czas i uzupełnię dziennik o 2 wpisy. Łazienka będzie wygladać OK jak tylko skończy (a przede wszystkim zacznie) swoją robotę glazurnik (czwarty?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 12.05.2008 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2008 Kze powoli powoli do przodu Gratuluje hydraulika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 13.05.2008 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2008 Kze powoli powoli do przodu Gratuluje hydraulika Dzięki. Hydraulik jest na prawdę super - w przeciwieństwie do glazurników... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nika.j 18.05.2008 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2008 cyt: " To tyle jesli chodzi o plany. Jak coś się zmieni w stanie budowy to dam znać, ale najbardziej obawiam się o budżet.. Zdecydowanie wydaliśmy więcej niż planowaliśmy... " Hmmm BUDŻET BUDOWY - niestety jest nie do przewidzenia. Spodziewaliśmy się wydatków dużych, ale nie aż tak dużych. Cieszymy się, że przemyśleliśmy wybór domu - w sam raz dla 3-osobwej rodziny. Fajnie ogląda się Twój dziennik budowy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciaszka 18.05.2008 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2008 Kze ładny kominek. Będziesz kupował gotowy czy robisz na zamówienie ?Marmurek na schody w tym samym kolorze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 18.05.2008 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2008 cyt: " To tyle jesli chodzi o plany. Jak coś się zmieni w stanie budowy to dam znać, ale najbardziej obawiam się o budżet.. Zdecydowanie wydaliśmy więcej niż planowaliśmy... " Hmmm BUDŻET BUDOWY - niestety jest nie do przewidzenia. Spodziewaliśmy się wydatków dużych, ale nie aż tak dużych. Cieszymy się, że przemyśleliśmy wybór domu - w sam raz dla 3-osobwej rodziny. Fajnie ogląda się Twój dziennik budowy. Pozdrawiam Dziękuję. Budżet po prostu pod koniec budowy zaczął strasznie puchnąć, a po stronie aktywów nie przybywało w takim tempie jak po stronie konta... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 18.05.2008 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2008 Kze ładny kominek. Będziesz kupował gotowy czy robisz na zamówienie ? Marmurek na schody w tym samym kolorze? Kupiłem gotową obudowę w Castoramie, a schody będa w tym samym kolorze. Po prostu znalazłem w hurtowni ten sam kamień i kamieniarze, którzy będą robić mi schody dostosują też mi obudowę do wkładu... Typowe, nie? Generalnie mam problem, bp wyczystaka od komina wychodzi mi w holu.. Chyba, że zrobię ją jakoś obok kominka lub bez... (będę palił sporadycznie..) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 18.05.2008 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2008 Kze ładny kominek. Będziesz kupował gotowy czy robisz na zamówienie ? Marmurek na schody w tym samym kolorze? Kupiłem gotową obudowę w Castoramie, a schody będa w tym samym kolorze. Po prostu znalazłem w hurtowni ten sam kamień i kamieniarze, którzy będą robić mi schody dostosują też mi obudowę do wkładu... Typowe, nie? Generalnie mam problem, bp wyczystaka od komina wychodzi mi w holu.. Chyba, że zrobię ją jakoś obok kominka lub bez... (będę palił sporadycznie..) Krzysiu -u mnie wyczystka też jest w salonie ....nie jest tak źle - można wyczyścić bez wiekszego bałaganu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 18.05.2008 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2008 Kze ładny kominek. Będziesz kupował gotowy czy robisz na zamówienie ? Marmurek na schody w tym samym kolorze? Kupiłem gotową obudowę w Castoramie, a schody będa w tym samym kolorze. Po prostu znalazłem w hurtowni ten sam kamień i kamieniarze, którzy będą robić mi schody dostosują też mi obudowę do wkładu... Typowe, nie? Generalnie mam problem, bp wyczystaka od komina wychodzi mi w holu.. Chyba, że zrobię ją jakoś obok kominka lub bez... (będę palił sporadycznie..) jak sporadycznie to może jednak w hallu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 18.05.2008 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2008 Kze ładny kominek. Będziesz kupował gotowy czy robisz na zamówienie ? Marmurek na schody w tym samym kolorze? Kupiłem gotową obudowę w Castoramie, a schody będa w tym samym kolorze. Po prostu znalazłem w hurtowni ten sam kamień i kamieniarze, którzy będą robić mi schody dostosują też mi obudowę do wkładu... Typowe, nie? Generalnie mam problem, bp wyczystaka od komina wychodzi mi w holu.. Chyba, że zrobię ją jakoś obok kominka lub bez... (będę palił sporadycznie..) Krzysiu -u mnie wyczystka też jest w salonie ....nie jest tak źle - można wyczyścić bez wiekszego bałaganu Cześć Ew-ka! Dawno nie rozmawialiśmy.. a przecież mamy bardzo podobne projekty. Co słychać? masz w salonie? Z boku kominka? To w jaki sposób wyjmujesz sadzę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 18.05.2008 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2008 Kze ładny kominek. Będziesz kupował gotowy czy robisz na zamówienie ? Marmurek na schody w tym samym kolorze? Kupiłem gotową obudowę w Castoramie, a schody będa w tym samym kolorze. Po prostu znalazłem w hurtowni ten sam kamień i kamieniarze, którzy będą robić mi schody dostosują też mi obudowę do wkładu... Typowe, nie? Generalnie mam problem, bp wyczystaka od komina wychodzi mi w holu.. Chyba, że zrobię ją jakoś obok kominka lub bez... (będę palił sporadycznie..) jak sporadycznie to może jednak w hallu? Żona powoli zaczyna oswajac się z myślą o dzwiczkach w holu... Ale może podpatrzę rozwiązanie od Ew-ki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 18.05.2008 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2008 Krzysiu -moja wyczystka jest w ścianie z okienkami ( drzwiczki wyczystki są vis a vis drzwi wejściowych ) Zasłąnia je komoda .....a wyczystkę czyściliśmy po dwoch zimach -nie było źle (dokladny opis jest w dzienniku ). pozdrawiam serdecznie - usciski dla Iwonki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 19.05.2008 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2008 Krzysiu -moja wyczystka jest w ścianie z okienkami ( drzwiczki wyczystki są vis a vis drzwi wejściowych ) Zasłąnia je komoda .....a wyczystkę czyściliśmy po dwoch zimach -nie było źle (dokladny opis jest w dzienniku ). pozdrawiam serdecznie - usciski dla Iwonki Przekażę uściski Iwonce i poczytam Twój dziennik (jak tylko znajde zas na czytanie więcej niż tylko komentarzy do swojego dziennika.. ) . Skoro u Ciebie nie było problemu z sadzą, to u mnie też chyba nie będzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 28.05.2008 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2008 U nas jest w salonie palimy bardzo dużo, czyscimy raz do roku, nie jest źle i wcale się tak starsznie nie brudzi przy tym czyszczeniu Więcje brudzę jak wybieram popiół Co do kasy i całej reszty to już teraz wiesz dlaczego to się nazywa WYOKOŃCZENIÓWKA ale nie martw się da się to przeżyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 28.05.2008 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2008 Dzięki za słowa otuchy Oby ten glazurnik zrobił dobrze i jak rozpoczął pracę to skończy ją i nie ucieknie... Bo Ci od wykończenia zaczynają mi działać nerwy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 28.05.2008 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2008 Dzięki za słowa otuchy Oby ten glazurnik zrobił dobrze i jak rozpoczął pracę to skończy ją i nie ucieknie... Bo Ci od wykończenia zaczynają mi działać nerwy... dopiero teraz? cierpliwy jesteś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 29.05.2008 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2008 Dzięki za słowa otuchy Oby ten glazurnik zrobił dobrze i jak rozpoczął pracę to skończy ją i nie ucieknie... Bo Ci od wykończenia zaczynają mi działać nerwy... dopiero teraz? cierpliwy jesteś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lucyna1 30.05.2008 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2008 kze Jak widze to ten WASZ dom to niezła hawira . Troche czasu i kasy zejdzie zanim go wykonczycie na cacy . Mam do Ciebie pytanie-jak sie nazywa i jak sie wykonuje to zgrubienie wokół okien od zewnątrz. Bardzo ładny efekt bedzie tworzyło przy dwukolorowej elewacji. Lucy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 30.05.2008 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2008 Dzięki za słowa otuchy Oby ten glazurnik zrobił dobrze i jak rozpoczął pracę to skończy ją i nie ucieknie... Bo Ci od wykończenia zaczynają mi działać nerwy... dopiero teraz? cierpliwy jesteś Mam żonę i dwoje dzieci to muszę być cierpliwy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 30.05.2008 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2008 kze Jak widze to ten WASZ dom to niezła hawira . Troche czasu i kasy zejdzie zanim go wykonczycie na cacy . Mam do Ciebie pytanie-jak sie nazywa i jak sie wykonuje to zgrubienie wokół okien od zewnątrz. Bardzo ładny efekt bedzie tworzyło przy dwukolorowej elewacji. Lucy Dziękuję. Niezła hawira? A czemu tak twierdzisz? Oj zaczyna brakować kasy... Wokół okna to są pogrubienia lub bonie. Uzyskuje się to naklejając styropian grubości np. 2-3cm i szerokości 20cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts