leszekl1968 17.07.2022 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2022 Drogie forum Mam poważny problem.Zmontowałem pompę 3.5 SC 3/19 omnigenaRura Pe 40 Na końcu gdzie mam zredukowane przed głowica do 1" rura już dwa razy mi się wyrwała ze złączki.Czy zredukowanie może powodować aż taki wzrost ciśnienia czy złączka jest marna?Ktoś miał taki problem?Będę wdzięczny za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 18.07.2022 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2022 Marna złączka , albo źle zamontowana. Takie złączki mają b.dużą wytrzymałość u mnie ciśnienie jest 10bar i złączka ze średnicy 40 wpada również na 1" od początku a więc 12 lat nie doszło jeszcze do wyrwania poprzez wzrost ciśnienia. Elementy połączenia muszą być złożone zgodnie z przeznaczeniem , do końca wciśnięte , kompletne i max skręcone wtedy pewność połączenia jest zachowana. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts