Jeremies 20.07.2022 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2022 Witajcie. Planuję robić ogrodzenie działki, 1,5 roku po wybudowaniu domu. Koszty są dosyć duże (dom wciąż jest na etapie przystosowywania do normalnego funkcjonowania ) dlatego chcę zrobić ogrodzenie siatkowe (powlekane, ocynkowane) bez podmurówki (tył i bok) natomiast front ma być palisadowy. Pewnie padną pytania dlaczego nie panelowe? Ano spotkałem się z opinią, że takie ktoś może bardzo szybko sobie (w nocy) przywłaszczyć. Stąd moje pytanie - jakie są wady a jakie zalety ogrodzenia siatkowego? Ogólnie wciąż słyszę, że podmurówka to tylko ochrona przed zwierzętami ale z drugiej strony jak się taki zaweźmie to i tak wlezie na posesję, bez względu czy jest czy nie owa podmurówka . Front to ogrodzenie palisadowe z bramą nieprzesuwną, otwieraną do wewnątrz działki. Tu też chętnie poznam opinie co do tego typu rozwiązania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts