Omega_WS 21.07.2022 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2022 Dzień dobryDostałem następujące warunki przyłącza: 1.1 Po stronie TAURON Dystrybucja:1.1.1 Dla zasilania podstawowego w terminie do: 2024-01-19- wykonanie przyłącza napowietrznego przewodem AsXSn 4x16 mm2 o długości około 17 m. 1.2 Po stronie Przyłączanego Podmiotu:1.2.1 Dla zasilania podstawowego w terminie: nie później niż 14 dni przed 2024-01-19:- zabudowania na zewnętrznej ścianie obiektu typowego uchwytu (haka) umożliwiającego podwieszenieprzyłącza, oraz ułożenia wlz wykonanego przewodami o przekroju co najmniej 10mm2 Cu lub 16 mm2 Aldostosowanymi do obciążenia, w rurze ochronnej PCV od miejsca podwieszenia przyłącza do zestawuzłączowo-pomiarowego.- zabudowania zestawu złączowo - pomiarowego typu ZK1e-1P-B, wykonanego w II klasie ochronnościodpowiadającego wymaganiom określonym w OSD zlokalizowanego na zewnętrznej ścianie budynku,w miejscu dostępnym do obsługi, wyposażonego w rozłącznik bezpiecznikowy o prądzie znamionowymwkładki 50 A oraz wyłącznik instalacyjny nadprądowy (bez członu zwarciowego). Czyli rozumiem że ja mam kupić tą skrzynkę ZK1e-1P-B. Czy Tauron coś jeszcze będzie dokładał swojego? Ja to mam podłączyć wszystko a oni zepną tylko przy haku kable? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e_nygma 21.07.2022 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2022 Wg tego co pisze to tak , choć dziwne to że inwestor ma kupić skrzynkę ze złączem i potem przekazać ją ZE bo to będzie ich po podłączeniu licznika. Może temu że przyłącze napowietrzne ?. Mnie zamontowali na swoim słupie i dalej ich nie interesowało , skrzynka również po ich stronie za to ja miałem daleko ciągnąc wlz do domu i to już na mój koszt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Omega_WS 22.07.2022 05:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2022 Niby tak bo zaplombują ale nie do końca 2. a) Miejsce dostarczania energii elektrycznej: Zaciski prądowe przewodów przy konstrukcji wsporczej w ścianiebudynku.b) Miejsce rozgraniczenia własności urządzeń elektroenergetycznych: Zaciski prądowe przewodów przykonstrukcji wsporczej w ścianie budynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts