1rosa 22.07.2022 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2022 (edytowane) Dzień dobry, Chciałem się zabrać za wymianę starej podłogi z desek i planuję zrobić tam wylewkę betonową. (na tym będą panele podłogowe/bez ogrzewania podłogowego) Pokój 20m2 na piętrze / obecnie jest betonowy strop +jakieś trociny + legary i na to deski.. Z moich obliczeń mam jakieś 15cm do wypełnienia.Zależy mi głównie na izolacji akustycznej i czytałem że do tego najlepsza jest wełna.. Zastanawiam się na wyborem :ISOVER TDPT płyta izolacyjna akustyczna z wełny mineralnej do izolacji posadzekhttps://www.artbud.pl/pl/p/ISOVER-TDPT-plyta-izolacyjna-akustyczna-z-welny-mineralnej-do-izolacji-posadzek-i-scian/36970 I tu pytanie:warstwa jaką muszę wypełnić to jakieś 10cm i nie wiem czy położyć 2 warstwy takiej wełny po 5cm na to folie i wylewke 5cm czy może wełna 5cm na to styropian 5cm i dalej wylewka lub odwrotnie styropian wełna i wylewka..Nigdzie nie znalazłem wytycznych jak to można załatwić. Więc proszę o pomoc / ewentualne podpowiedzi.Pozdrawiam Edytowane 22 Lipca 2022 przez 1rosa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek W 07.12.2022 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2022 Witam . Ja bym ci polecił wełnę steprock super w grubości 10cm. Na to folia paroizolacyjna i dopiero wylewka betonowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts