Fajama 27.07.2022 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2022 Witam, pompę ciepła wyliczono mi 6kw. Żadna firma nie dodała w ofercie buforu. Chciałbym go jednak mieć. Ile litrów najlepiej? Dom 120m2 użytkowej, wszędzie podłogówka. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej5101 27.07.2022 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2022 Dom 120m2 użytkowej, wszędzie podłogówka. Panasonic preferuje bufor ze stali nierdzewnej 50 l ; - PAW-BTANK50L-2, - montujemy na powrocie, - ułatwia defrost Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinbbb 27.07.2022 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2022 A czyli defrost jest TRUDNY - ok nie mam pytań Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fajama 27.07.2022 13:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2022 Marcinbbb co masz na myśli? Ogólnie ta pompa jest ok? Myślałem że ten bufor to do podłogówki... Czyli do podłogówki nie ma w zestawie. Jaka wielkość buforu do C.O.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinbbb 27.07.2022 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2022 Nie wiem jaką pompę planujesz Panasonica raczej już nie dostaniesz w znośnych pieniądzach. Bufor nie widzę większego sensu wydawać na to kasę tylko po to aby pompa miała wg. hipotezy łatwiej zrobić defrost. Podłoga ciepła stąd weźmie trochę "ciepła" aby się odszronić. Jak się "usrasz" to zrobisz ten bufor czy inne sprzęgło hydrauliczne. Jednak ja montował bym je na zasilaniu aby wsadzić tam dodatkową grzałkę jak przyjdzie bestia ze wschodu aby podgrzać wodę wychodzącą z pompy. Czy Ty czasem nie pomyliłeś bufora z naczyniem przeponowym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts