Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

drzwi firmy DRE

Recommended Posts

• Odpowiedzi 75
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Również zakupiłem DRE - 11 szt. + ościeżnice regulowane. Po dokładnym oglądnięciu w sklepie zamówienie było realizowane ok 4 tyg.

Jeszcze nie są zamontowane, ale leżą w pokoju i czekająna swoją kolej. Detale i okleina wygląda bardzo solidnie. Za niewielką kasę (w porównaniu z konkurencją) zamówiłem szyby matowe - teraz jest super za małą kasę :)

właśnie jestem na etapie wybierania drzwi

dzięki wam zainteresowałam się ofertą DRE.....i

jutro przychodzi przedstawiciel na obmiar :lol:

wybrałam modern - kolor calvados z mlecznymi szybami

uważam, że przy tej cenie mają niezły wygląd i życzę sobie żeby równie dobrze funkcjonowały :lol:

http://www.dre.pl/images_d/modern_30.jpg

Czupurek te drzwi co wkleiłeś to akurat kolor Dąb. Mam takie u siebie + szyby mat.

Montowałem w sylwestra i od razu parę uwag:

Otwory zostawione przez murarzy pod futryny są ogromne. Przy montażu futryn obejmujących zużywałem półtorej pianki na 1 szt. :evil:

Montaż prosty jak barszcz. Wystarczy naciąć sobie trochę klinów i rozpórek. Kliny zostająpod spodem. Nie dawałem żadnych dybli - nie ma sensu - piana trzyma super.

Gdy się w miarę przyzwoicie wypoziomuje i wypionuje futrynę to nie ma kłopotów z niedomykaniem czy tarciem drzwi. Uszczelki w takich drzwiach zapewniają rewelacyjne wyciszenie.

Uwaga:

Już uszkodziłem okleinę. Jest to jakieś tworzywo PCV w środku jasnobrązowe (kolor podobny do kleju do szybkiego montażu), a na zewnątrz pomalowane czymś w słoje.

Od razu pytanie: czy można takie coś w jakiś sposób odnowić np przez malowanie??

A czy ta firma Dre z Grójca to ta sama co Dre z Elbląga? Bo my zakupiliśmy własnie drzwi firmy DRE z Elbląga, Modern 30 z szybą matową i skrzydło wyniosło 344,28 a ościeżnica 102. Kupowaliśmy je w składzie budowlanym Kowalczyk w Koniku Nowym (kilka postów wcześniej pisałam o tym nieszczęsnym składzie budowlanym), ale już tam nic nie kupię i nie polecam bo realizacja najmniej 2 miesiące i totalne olewanie klienta. W składzie Replin pod Mińskiem Mazowieckim te same drzwi kosztują 388 zł, ościeżnica 120.

Jesteście kochani, wyleczyliście mi męża z depresji!!!

Od miesiąca biegaliśmy za tańszymi drzwiami na górę, ale nic nam się nie podobało - i wczoraj po obejrzeniu ostatnich desek ratunku - Wołomina i Giełdajn wrócił załamany. A dzisiaj pojechał na Bartycką oglądać DRE - zmusiłam go pod wpływem tego tematu i wrócił bardzo zadowolony - oczywiście linia modern calvados...

A przy okazji namierzył nową okleinę do PolScone z linii Retro na dół. Topaz się nazywa i podobno jest śliczna.

Tak więc mam uroczyste zezwolenie na spędzenie pół godziny na Forum w nagrodę - bo ostatnio moje siedzenie przed komputerem prawie doprowadziło do konfliktu małżeńskiego...

A jak naocznie obejrzę te DRE, to opiszę moje wrażenia.