Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

drzwi firmy DRE

Recommended Posts

• Odpowiedzi 75
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

:D Witam.Czy ktoś ma drzwi firmy CENTURION z Sanoka.

Mnie podobaja się drzwi KOBE- cena za skrzydło ok.480 zł.

Na zdjęciu wygladają niezle.

http://www.centurion.com.pl/image/Z2Z4L2NlbnR1cmlvbi9wbC9jZW50dXJpb25fb2ZlcnRhX3Byb2R1a3Rvd2EudjAvODUvMQ/s1649758540.jpg

inne z tej firmy

http://www.centurion.com.pl/image/Z2Z4L2NlbnR1cmlvbi9wbC9jZW50dXJpb25fb2ZlcnRhX3Byb2R1a3Rvd2EudjAvODgvMQ/s607057529.jpg

354 zł-MANHATTAN

Ja za chwilę stanę też przed decyzją wyboru drzwi.

Inne na stronie http://www.centurion.com.pl

Pozdrawiam Bogusia

• 5 months później...

Witam

Podnoszę mający swoje lata wątek, bo mam pytanie do użytkowników drzwi firmy Dre - jak po kilku latach oceniacie te drzwi, kupilibyście je drugi raz czy raczej nie?

I jeszcze jedno - jakie ościeżnice braliście - zwykłe czy regulowane? Czy warto dołożyć sto i więcej złotych do każdej ościeznicy i tam gdzie się da zamontować regulowaną?

pozdrawiam

Basia

Użytkowałem drzwi Dre od 2004 roku. I są naprawde solidnie wykonane . Do nowego domu wstawiłem także DRE i muszę przyznać że poszli z jakością do góry.

To co wyciągnąłem od montażysty. Czasami trafi się partia wadliwa kilka kilkadziesiąt sztuk np. tzw banany ale to wtedy zamawiają koleje i wymieniają bezproblemowe.

U mnie jedna listerka miała wadę laminatu, przysłaki kompletną ramkę.

A co do ościeżnic. Zdecydowanie regulowane. Teoretycznie są droższe ale jak przyjdzie potem wykończyś stałe, listewki i czas potrzebny do tego wszystkiego... naprawdę niewarto.

Mam trzy lata, jestem zadowolony, ale brat kupił w tym roku,to nie jest to co przedtem, już gorsze wykonanie mają tyle zamówień że nie przykładają się do jakości.

Może nie jest to regułą... przedmówca napisał przeciwnie, że poszli w górę z jakością, więc może bratu jakaś gorsza seria się trafiła?

Panowie ze sklepu już pobrali wymiary wszystkich otworów, muszę dokończyć zamawianie... chyba się zdecyduję, bo za te pieniądze to w innych firmach chyba tylko papier.

pozdrawiam

Basia

Porównując jakość to bankowo poszli w górę, zmienili też zamki i profil okucia zamka dzięki czemu drzw można domknąć prawie siłą woli :D z delikatnym pyknięciem bez naciskania klamki.

Może trafił twój brat na wadliwą paritę.

A i moja rada.. zdejmujcie odrazu karteczki od spodu drzwi. potem odstają i trzeba znów drzwi zdejmować.

Porównując jakość to bankowo poszli w górę, zmienili też zamki i profil okucia zamka dzięki czemu drzw można domknąć prawie siłą woli :D z delikatnym pyknięciem bez naciskania klamki.

Może trafił twój brat na wadliwą paritę.

A i moja rada.. zdejmujcie odrazu karteczki od spodu drzwi. potem odstają i trzeba znów drzwi zdejmować.

Jeszcze raz dzięki:-)

Drzwi mniej więcej zamówione, czekam na telefon z wyceną całości. Wcześniej w tym samym sklepie kupowaliśmy drzwi zewnętrzne Gerdy i właścicielka sklepu obiecała, że na wewnętrzne da jakiś rabat.

Mam nadzieję, że będzie dobrze. Oczywiście wolałabym drzwi drewniane, ale kasa się kurczy i nie ma zmiłuj, trzeba podejmować wybory.

pozdrawiam

Basia

• 3 years później...
  • 4 weeks później...