Budrys777 31.07.2022 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2022 Witam. Na dniach robię mały remont i będę dawał beton architektoniczny na kilkunastoletnią gładź. Po oderwaniu maty aluminiowej zza grzejnika gładź tam odeszła płatami i jakbym szpachelką podważał tą gładź, to bym pewnie w całej sieni ją zdrapał. W jednym miejscu dudni ściana razem z tynkiem, więc to raczej nie problem, w kilku miejscach jak przejadę paznokciami, to słychać wysoki dźwięk (jakby tylko farba odspoiła się). Pytanie: czy dać ten tynk na tą gładź, czy grunt może chwycić ta gładź, czy wszystko drapać, czy może na tą gładź dać siatkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Murowiec 31.07.2022 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2022 Z tego co widziałem jak robili u kuzyna mieszkanie, to siatkę wtapiali. Mogę się mylić. Ja bym drapał, ale możesz sprobówać na jakimś kawałku czy się będzie ten beton trzymał. Też kwestia tego jak grubo go dasz. Lubisz kolorowanki? Sprawdź kolorowanki do drukuPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
E-Rzecznik Śnieżka 02.08.2022 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2022 Szanowny Panie, w tym przypadku, przed aplikacją betonu architektonicznego najlepiej będzie usunąć gładź, a następnie dokładnie oczyścić powierzchnię i zagruntować ją, np. gruntem szybkoschnącym Śnieżka Acryl Putz GR43 Pro. Pozwoli to na uniknięcie ewentualnego ryzyka odspajania się betonu od ściany i konieczności ponownego wykonania pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts