Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Zwracam się do Wszystkich o pomoc w odnalezieniu betoniarki ukradzionej z budowy w Zofiówce gm.Tuszyn koloru niebieskiego 110 l w m-cu grudniu 2004 r.Czy ktoś widział lub ewentualnie słyszał coś na ten temat w okolicy. Nagroda pieniężna i dozgonna wdzięczność.Jest to moje narzędzie pracy,-

Wiadomość nr tel. (042) 2135699 lub [email protected]

szanse na znalezienie żadne, niedawno niedaleko mnie 2 sztuki z podwórka dmuchnęli, w zasadzie to słyszałem już mnóstwo przypadków o kradzieży betoniarki, podobno pomaga wyjmowanie silnika

Ogłoszenie o kradzieży dawaj w dziale "Ogłoszenia drobne", bo kradniesz porządek na tym forum, a przecież złodziei nie lubimy

mdzalewscy: czy ty pracujesz w policji (jesli tak, to chyba nie polskiej), ze masz takie z...czenie na punkcie porzadku? Co ktorys post w twoim wykonaniu, to pouczanie innych, ze to i ze tamto, ze nie tu i ze tam. Wszystko OK i zgadzam sie z wiekszoscia twoich uwag, ale co za duzo to nie zdrowo. Wyluzuj czlowieku troche, przynajmniej przy swietach.

przykro mi, że lubię porządek, ale co by było gdyby każdy napisał tutaj co mu zginęło, jednemu klinkier, drugiemu gwoździe, trzeciemu cement. Brzydzę się złodziejstwem, ale to właśnie my Polacy jesteśmy traktowani jak złodzieje, brudasy i kraj blondynek, i że nie pilnujemy porządku. Współczuję bardzo jeśli komuś coś zginęło, ja bym takowych za jaja ......,ale aby zmienić pogląd o Polakach musimy pracować nad sobą i trzymanie pewnych zasad na forum jest czymś takim. Jak przykro jest jak jeden sąsiad ma na podwórku super, a drugi obok syf. Porządkowaniem forum powinien się zajmować Moderator nie ja, ale te zawsze śpi.

PS. jeśli już zwracam uwagę na forum to staram się tylko wtedy gdy najpierw odpowiem na zadane pytanie i tak, pytający się dowiedział iż szanse na znalezienie są żadne (<5%) i pewnym zabezpieczeniem jest wyjmowanie silnika

to właśnie my Polacy jesteśmy traktowani jak złodzieje, brudasy i kraj blondynek, i że nie pilnujemy porządku. (...) aby zmienić pogląd o Polakach musimy pracować nad sobą i trzymanie pewnych zasad na forum jest czymś takim. Jak przykro jest jak jeden sąsiad ma na podwórku super, a drugi obok syf.

Też lubię porządek, ale nie mam przy tym jakichkolwiek kompkleksów Polaczka-złodzieja i brudasa. Jeśli ktoś ma taki kompleks, to niech raczej zastanowi się nad sobą, a nie uszczęśliwia świat na siłę.

Nawet jeżeli trzeba napisać w każdym wątku forum, by dorwać złodzieja, to jestem za!

A kompleksów związanych z moją polskością także nie mam. Bywałem to tu, to tam i trochę poznałem ludzi i wszędzie jest podobnie.

A jak chodzi o betoniarki, to rzeczywiście i ja wyjąłem silnik na wszelki wypadek.

Inna moja "rada" - nie kupować z niewiadomych źródeł - złodzieje nie będą mieli gdzie sprzedać, to nie będą mieli po co kraść

Pozdrawiam

Też lubię porządek, ale nie mam przy tym jakichkolwiek kompkleksów Polaczka-złodzieja i brudasa. Jeśli ktoś ma taki kompleks, to niech raczej zastanowi się nad sobą, a nie uszczęśliwia świat na siłę.

Dokładnie.Lecz się sam.Mnie od dawna irytuje postawa mdzalewskich.Gdyby ktoś zaśmiecał ich posty-OK rozumiem,ale wkurzające jest rozstawianie wszystkich po kątach.Hamuj się kolego.Nie podoba ci się treść?Nie czytaj albo nie pisz nic.Nie twoja sprawa co sobie ludzie piszą.

Ciekawy wątek do rozmowy w komisariacie:

"Panie władzo ukradli mnie samochód"

"Ukradli MI samochód"

Jak nerwy puszczają bo coś na co człowiek uczciwie pracuje zabierają, to się nie patrzy czy wątek właściwy i czy gramatyka składna.

Ja współczuję okradanym, bo sam się nie wysypiam, łażąc od okna do okna jak psy ujadają

najglupsza rzecz jaka widzialem zeby ukradli, to wiaderko pomidorow, i to nie ze sklepu, tylko z altany na dzialce, nic wiecej nie zginelo :D :D

W styczniu 2000 z piwnicy w bloku ukradli mi worek ziemniaków i młotek 2 kg :o . Z cenniejszych rzeczy których nie wzieli: komplet prawie nowych opon letnich, 2 kanistry po 15l benzyny, wyciągarka "kilfor". Zniszczyli : kłodkę za 45 pln (wytrzymała ale zniszczyli zamek), kolucho z płaskownika 5mm :o . Nowa kłódka 30 pln, Slusarz 150 pln :evil:

I o co tutaj chodzi? Ryzykować ciężkie pobicie za worek kartofli ?

Pozdrawiam

Ja to sobie tak myślę, że ten który ukradł worek ziemniaków był po prostu głodny i zdesperowany. Takich złodziei jeszcze jestem w stanie "przeboleć". Mnie denerwuje fakt, że jest wielu takich, którzy robią to dla chęci zysku z niemym przyzwoleniem dużej części społeczeństwa. Znam wiele osób, które kupią taniej mając nawet podejrzenia, że towar jest kradziony. Nie biorą pod uwagę tego, że dziś on kupi kradzione, jutro jemu ukradną, a dotąd tak będzie dokąd złodzieje będą mieli zbyt. A najleprze jest to, że takie osoby najczęściej krzyczą najgłośniej, kiedy je ktoś okradnie (po czym wynoszą z pracy spinacze ;) ).

Ja tam wiem, że czasem warto poszukać rzeczy, które zginęły, a są metalowe na składach złomu - ja swoje znajdowałem :/

Pozdrawiam