spacetur 01.08.2022 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2022 Dzień dobry.Kilka lat temu ocieplałem ściany od wewnątrz, zostało mi 12m2 multipora 5cm grubości. Teraz będę wykonywał podłogówkę przy remoncie kuchni, pytanie brzmi czy mogę wykorzystać ten multpior zamiast styropianu pod wylewkę 5cm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maaszak 01.08.2022 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2022 Dzień dobry. Kilka lat temu ocieplałem ściany od wewnątrz, zostało mi 12m2 multipora 5cm grubości. Teraz będę wykonywał podłogówkę przy remoncie kuchni, pytanie brzmi czy mogę wykorzystać ten multpior zamiast styropianu pod wylewkę 5cm? Wylewka z ogrzewaniem podłogowym anhydrytowa może mieć 5cm, ale cementowa powinna mieć min 7cm. Chyba, że zamiast wodnej robisz kable grzejne. Multipor jest twardy ale zbyt kruchy, nawet jeśli instalacji OP nie będziesz kotwił bezpośrednio tylko przy pomocy listew. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts