padre81pl 01.08.2022 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2022 Witam stalem sie posiadaczem panasonica 9kw i mam kilka pytan.1- jaki czas ustawic na wygrzewanie cwu( zbiornik posiadam 200l) czujnik w najwyzszym punkcie ale cos wody czasem brakuje rano zonie jak sie wszysy wieczorem wykapia. Temperature mam ustawiona na 48st delta na 52- jaki czas ustawic na grzanie co ( w domu podlogowka i dwa grzejniki ktore generalnie do tej pory byly wylaczone jeden w garazu i jeden w lazience drabinka3- jaki przeplyw wody ustawic na pompie ( teraz mam 0x97 co pokazuje jakies 45l ) slyszalem ze wystarczy 27? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej5101 01.08.2022 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2022 Witam stalem sie posiadaczem panasonica 9kw i mam kilka pytan. ad1/należy włączyć grzanie CWU na godzinę przed kąpielą, ad2/ ustawić krzywą grzewczą ;-15C/35 C ; + 15 C/25 C - i metodą prób i błędów dojdziesz, ad3/ 25 l/min, dT= 5 C Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Navy1 03.08.2022 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2022 Spróbuj przenieść czujnik temperatury niżej.Dzięki temu szybciej będzie on reagował na dopływ zimnej wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
padre81pl 04.08.2022 07:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2022 Tak tez zrobilem czujnik dalem na srodek bojlera. Pytanie odnosnie jeszcze tej predkosci przeplywu wody. Czy jak zostawie ustawienia orginalne 45l/min to cos sie stanie? Na co ma wplyw mniejszy czy wiekszy przeplyw w pompie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts