Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Uwaga na Bruk-bet - kostka rdzewieje - reklamcja odrzucona

Recommended Posts

Witam

Chciałbym wszystkich przestrzec przed kostką z Bruk-bet - moje modele to tetra grafit, bialy tytan i szary.

Na kostce pojawiły się rdzawe plamy - praktycznie na co trzeciej kostce - wygląda to fatalnie i z tego co sie dowiedziałem to do mieszanki betonu dostały się rudy żelaza i dlatego rdzewieje. Próbne czyszczenie jednej kostki nie daje żadnego efektu ani chemicznie ani mechanicznie.

Oczywiście zgłosiłem poprawnie reklamacje bo kostka jest na gwarancji i została odrzucona na podstawie tego że to rzekomo tylko zabrudzenia - a zrobiono to jedynie na podstawie przesłanych przeze mnie zdjęć !!! - nie było żadnej wizji lokalnej czy próby chociaż sprawdzenia tego - mało tego "eksperci" z tej firmy napisali żeby użyć środka Renovator pur który jest na wykwity wapienne a to ciekawe kto widział kiedyś rudy nalot wapienny – żenada i kpina.

Sprawa wymaga nagłośnienia bo człowiek wydaje grube dziesiątki tysięcy na to żeby mieć cos porządnego na lata ale chyba nikt się nie spodziewał tego że beton zardzewieje…

1659430056396.jpg

1659430056417.jpg

1659430056474.jpg

1659430056679.jpg

1659430056721.jpg

Edytowane przez muli9