Jeremies 03.08.2022 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2022 (edytowane) Zauważyłem ostatnio, że kilka os (lub pszczół) wlatuje pod rynnę a dokładniej pomiędzy rynnę a blaszane wykończenie podbitki. Nie mam pojęcia jak to wygląda bliżej bo po spryskaniu gaśnicą na osy kilka wyleciało spod rynny, parę dni był spokój a teraz znów się pojawiły. Dostęp mam ciężki więc nie mogę się tam dostać np. z drabiny. Ktoś mi powiedział, że mogą one dostać się pod membranę i wydrążyć (?) kanały w piance PUR (takie mam ocieplenie dachu). Jest w ogóle coś takiego możliwe? Edytowane 3 Sierpnia 2022 przez Jeremies Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MichalikAga 03.08.2022 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2022 SIEMKA super temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
samotnik 03.08.2022 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2022 Wszystko mogą. Osy wydłubują kawerny w styropianie, piance, jeśli tylko się dostaną, to jazda. Bardzo bardzo trudno jest to tak zabezpieczyć, żeby nie wlazły. Wystarczy im szparka, nawet im to pasuje w sumie, bo mają chronione wejście, a w środku sobie wydłubią. Jeśli nie da się gniazda łatwo zlikwidować, to pozostaje olać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MichalikKama 03.08.2022 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2022 siemka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts