Petri 03.08.2022 22:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2022 Cześć,Chciałbym się was spytać czy praktykuje się w ogóle wykonywanie projektu klimatyzacji ? Niedługo będe startował z budową i chciałem zrobić dodatkowo taki projekt, żeby wiedzieć dokładnie w którym miejscu powinny być klimatyzatory a co za tym idzie wszystkie niezbędne instalacje (puszki elektryczne, odprowadzanie skroplin). Prosiłem o wyceny projektów dwie firmy, obydwie coś tam wysłały i powiedziały, żeby kontaktować się jak będzie już dom w stanie surowym. Tylko, że w takim stanie myślę, że niektóre rzeczy mogą być niemożliwe do wykonania lub trudne jeżeli np. kanalizacja i inne instalacje zostały zaprojektowane w jakiś konkretny sposób (dom na płycie fundamentowej). Czy ktoś zna firmy które praktykują tworzenie projektów klimatyzacji na podstawie projektu domu ? Spotykam się z opiniami, żeby myśleć o tym jak najwczesniej, przygotować się - tylko jak sie przygotować, czytać kolejne dziesiątki stron na muratorze i zostawać mini-ekspertem w kolejnej dziedzinie... ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Owczar 04.08.2022 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2022 Głównie firmy, które robią kanalizacje kanałowe. Wtedy taki projekt ma największy sens. W przypadku splitów to kwestia miejsca montażu jednostki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_John 07.08.2022 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2022 Liczy się tylko lokalizacja i typ jednostek.Montaż odpływów i syfonów załatwisz z wykonawcą instalacji kanalizacyjnej.Kable ogarnie ci elektryk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts