Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Forum-debiut!!!

lawio

Recommended Posts

Witam serdecznie Wszystkich Forum'owiczów!

Jak juz pewnie Wszyscy się zorientowali jest to mój debiut na łamach Forum - wypadałoby się troszkę zaprezentować-przedstawić. Wraz z mężem w ubiegłym roku rozpoczęliśmy budowę domu. Z racji późnej pory rozpoczęcia budowy(październik) wykonaliśmy tylko ławy fundamentowe. Obecnie jesteśmy na etapie zamykania parteru. Acha dodam jeszcze, że już udało nam się wykonać podpiwniczenie. Muszę w tym miejscu powiedzieć piwnicom stanowcze NIE. Dlaczego NIE - bo drogie, prace stanowczo trwają zbyt długo (u nas 5 miesięcy - bez przestojów). Do zrobienia podpiwniczenia namawiali nas wszyscy znajomi, rodzina - mówili że teraz piwnice to pomieszczenia rekreacyjne, hobby i w ogóle są super i wcale nie są takie drogie. Muszę powiedzieć, że kosztowały nas prawie 300% przewidywanych środków.

Ale się rozpisałam i przynudzam, nie wiem czy ktokolwiek dotrwał do tego miejsca, ale jeśli tak to super i bardzo mnie to cieszy. Mam pytanie, czy ktokolwiek z Forumowiczów zna proporcje na wykonanie zaprawy ciepłochronnej na bazie perlitu. Za takie informacje będę bardzo wdzięczna, gdyż gotowa taka mieszanka doprowadza nas do ruiny (finansowej oczywiście). Dodam jeszcze, że nasz projekt to T-39 z katalogu Twoje Domy z Krakowa. Może ktoś taki buduje, a może już wybudował?

Pozdrawiam Wszystkich serdecznie

Miło mi będzie jak ktoś odpowie na moje zanudzanie.

[ Ta wiadomość była edytowana przez: lawio dnia 2003-01-08 07:46 ]

Cześć Wiola,

wcale nie przynudzasz w końcu po to jest to forum :smile:Na początek dam ci jedną albo nie dwie dobre rady:

- jeżeli chcesz otrzymać konkretną odpowiedź na swoje pytania dot. budowy domy (np. to o zaprawie ciepłochłonnej) to powinnaś je zamieścić nie tutaj ale ale na forum "wymiana doświadczeń"

Wcześniej jednak sugeruję skorzystanie z opcji SZUKAJ (prawy górny róg ekranu) bo być może Twój problem był już na forum rozpatrywany

- jeżeli chcesz trochę więcej "poprzynudzać" na tematy budowlane i nie tylko to wejdż najlepiej do którejś z regionalnych grup.

Nie wiem gdzie się budujesz tak więc nie potrafię ci zaproponować konkretnej grupy

pozdrowienia

Dobrzykowice!!!!

Czy dostałeś już wiadomość adresowaną do Ciebie?

Znalazłam już temat zaprawy ciepłochronnej na Forum, ale stwierdzam, że ludzie którzy dyskutowali na te tematy mają nie do końca pewne wiadomości. Właśnie im odpisałam, ale nie wiem czy jeszcze ktoś to czyta - to stary temat.

Lawio

[ Ta wiadomość była edytowana przez: lawio dnia 2003-01-08 07:53 ]

Tak dostałem i dziękuję :grin:

Co do wątku o zaprawie to nie martw się przeczyta go wiele osób, temat jest jak najbardziej aktualny, o widzę juz pierwszą opdpowiedz od Artmedia :smile: Ja również buduję z P44 P+W ale zastosowałem gotową zaprawę - bałem sie eksperymentować.

Aha możesz zajrzeć do grupy Górny Śląsk i okolice na pewno ucieszą się z Twoich odwiedzin

miłego weekendu

• 4 years później...