ADAMOS48 30.12.2004 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2004 Zależy gdzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michał_B. 30.12.2004 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2004 Z tymi rurami z żeliwa do gdzieś tak chyba do PRL-u. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ADAMOS48 30.12.2004 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2004 Na zachodzie ,jeżeli dom lub obiekt uzyteczności publicznej ma powyżej 4 piętra musi stosować się kanalizację żeliwną ze względów p.poż i wcale nie jest to gorsze ,węc z tym PRL to był napewno żart? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michał_B. 30.12.2004 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2004 No pewnie Żeby nie koszty to bym u siebie je dał, no ale trzeba było dać pcv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kol 31.12.2004 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2004 właśnie sprawdziłam nazwę. mamy w całym doku rurki Wirsbo Pe PEX Q&f. Niestety nie znam się na tym . Takie zaproponaował man fachowiec a jest on w tym dobry i sprawdzony. Co będzie dalej to czas pokarze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jawrob 04.01.2005 21:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2005 Jak narazie mam nastepujace ceny:Miedz twarda 5,8 netto miekka 6,5 netto mb Wavin PexAlPex 3 PLN netto..No i rynny Kanion Wavina 25% upust od cennika ...NIby ok tylko czy wiecej wyjdzie za zlaczki do tego PEx Al PExa?Sam nie wiem ...Gosciu co mi to proponuje sam ma w chacie Wavina lecz teraz mowi ze by polozyl miedz bo lepiej oddaje cieplo (podlogowki) sam nie wiem jednak jest duza jest roznica w samych rurkach -potrzeba mi okolo 450 mb rurek tylko nie wiem jak wyjda zlaczki do tego plastiku... Jawrob Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 1950 04.01.2005 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2005 a po co Ci złączki przecież z opisu wynika że będziesz miał instalację rozdzielaczową, napewno pexal, a cena wavina bardzo dobra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jawrob 07.01.2005 08:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2005 a teraz inne pytanie Wavin jest zaciskany zaciskarka jakie inne sa sposoby laczenia rurek pea-al-pex?sa takie ktore nie potrzebuja narzedzi specjalistycznych?-chodzi oczywiscie o markowe rurki takie o jakich piszecie wyzej .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michał_B. 07.01.2005 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2005 Np: Hepworth tylko na wcisk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 1950 07.01.2005 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2005 w przypadku instalacji rozdzielaczowej nic nie trzeba zaciskać chyba że łączysz ze sobą dwa odcinki rur. w rozdzielaczu jak i w podejściach pod grzejniki złączki są zaprasowywane przez dokręcanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kingaa 07.01.2005 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2005 a teraz inne pytanie Wavin jest zaciskany zaciskarka jakie inne sa sposoby laczenia rurek pea-al-pex?sa takie ktore nie potrzebuja narzedzi specjalistycznych?-chodzi oczywiscie o markowe rurki takie o jakich piszecie wyzej .... My mamy skręcane Copraxu, też pex-al-pex. Moi koledzy którzy siedzą od lat w instalacjach, zdecydowanie je polecali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swmariusz 07.01.2005 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2005 ja mam chyba szwecki system -WIRSBO z pamięcą kształtu(rozszerza się kształtkę szybko wkłada rurkę i ma trzymać-jak wykonawca połączył kształtkę z rurką to w imadle nie mogłem jej wyciąfnąć).Mam nadziję że się sprawdzi.Rozruch instalacji w tym roku.Cena nie konkurencyjna do polskiej miedzi z Hutmena.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
echo 22.01.2005 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2005 Które firmy produkujące pex-al-pex są godne uwagi? Których należy unikać?Znacie może Diamond????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mark1oc 22.01.2005 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2005 polecam herza wawin [bardzo tym robie ]uponor cena wawinu 2,8 netto za mb diamod mialem to kiedys w reku szaj nie stosuje pexa przy zwyklych piecach weglowych zlaczka skrecana do rozdzielacza 16\1/2"gz 4zl netto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
echo 22.01.2005 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2005 polecam herza wawin [bardzo tym robie ]uponor cena wawinu 2,8 netto za mb diamod mialem to kiedys w reku szaj nie stosuje pexa przy zwyklych piecach weglowych zlaczka skrecana do rozdzielacza 16\1/2"gz 4zl netto tzn co z tym Diamondem do c.o.??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mark1oc 22.01.2005 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2005 dziadostwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzesiek13 22.01.2005 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2005 Też słyszałem że diamond to dziadostwo i przy gięciach podobno sie rozwarstwia ( to opinie wśród instalatorów i to krakowskich, czyli tam gdzie ma siedzibę dystrybutor diamonda). Co wymagać od rury za 2 zł!!!.W praktyce stosuje sie pex-al firmowy : Roth, wawin, TC, uponor, herz i tak trzymać, żadnej chińszczyzny. Chiński to dobry ale bambus.!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joasia 22.01.2005 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2005 A ile kosztuje nierdzewka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ADAMOS48 22.01.2005 22:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2005 Mogę Wam tylko współczuć .A obiektywnie to się nawet cieszę !!!!!!!!!!Będzie następny klient Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ADAMOS48 22.01.2005 22:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2005 Przepraszam za wypowiedz ,ale sz....g mnie trafia jak słyszę plastiki i do kotłów na paliwa stałe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts