Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ślężan z archetonu

Recommended Posts

hej, dawno tu nie zagladalam..... ale na razie wiele sie u nas dzieje; urodzil sie nam potomek - Mateuszek (ma juz 6 tygodni). a ponadto caly czas sie jeszcze pakujemy - juz za 2,5 miesiaca wracamy so Polski. I tak naprawde to dopiero wtedy rusza dalsze prace w domu. tak wiec nam jeszcze sporo brakuje do zamieszkania. http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=38455843&a=43399637

• Odpowiedzi 57
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

http://bi.gazeta.pl/o/a/forum/436/9/436977.jpg

http://bi.gazeta.pl/o/a/forum/436/9/436978.jpg

Mateuszek jest sliczny...Teraz wiem, czemu mam sie nie odzywa na forum....Gratuluje takiego pieknego faceta!!!!

p.s. mam nadzieje, ze moglam wkleic te fotki zamiast Ciebie.... :p

• 9 months później...

Witaj Magdzik221

Pięknie rośnie ten Twój Ślężan. Piszesz że tak było a jak jest teraz?

Schody wejściowe do domu masz wylane betonowe półokrągłe? Będziesz obkładać płytkami?

Balkon przykryty folią? Deszcz zacina u mnie też pomimo bardziej wysuniętego dachu. Trzeba będzie zrobić dokładnie izolację i płytki.

Widzę że zbudowałaś także piwniczkę pod schodami. Moja już jest wykończona, wyszło dość dużo miejsca na przetwory i przyrządy kuchenne.

Życzę dalszych postępów prac i szybkiego zamieszkania.

Pozdrawiam

Tigermoth

Witaj tigermoth!

Serdecznie dziekuje za miłe życzenia, tzn szybkiego wprowadzenia się... sobie i Tobie tego również życzę, co do realizacji tego zmierzenia to chyba jeszcze sporo czasu minie, ale staramy się.... aktualnie łazienki się "układają" a następnie pozostałe pomieszczenia nalezy okafelkować...

Folia na balkonie to tymczasowe rozwiązanie na okres zimowy..... ale i za to się trzeba zabrać czyli płytki położyć, echhh te kafeleczki- wszędzie ich będzie pełno....

Pozdrawiam, Magdzik

• 1 month później...
  • 4 months później...

witam wszystkich budujacych slezana.

Mam do was pytanie, jakiej grubosci budowaliscie swoje sciany zewnetrzne-chodzi mi o grubosc pustaka ceramicznego bez ocieplenia. Zamierzma wlasnie taki dom budowac ale nie wiem jakiej grubosci sciany budowac, z gory dziekuje za odpowiedz i pozdrawim.

Jesli ktos sobie zyczy moze napisac na moj adres e-mail: [email protected]

• 1 year później...
  • 9 months później...
Śledzę od pewnego czasu temat budowy domu Ślężan i widze, że zdjęcia zamieszczone tutaj są w fazie surowego domu. Minęło troche czasu i myśle, że niektórzy z Was już mieszkają w swoim wymarzonym domku. Czy mógłby ktoś zamieścić kilka zdjęć kuchni :). W projekcie są dwa okna a ja boje się, że może być mało miejsca przez to.

• 1 year później...
Witam. Chciałabym odświeżyć temat budowy Ślężana. Jesteśmy na etapie wykańczania domu. Poszukuję inspiracji do salonu, ponieważ nie dokońca jestem zdecydowana jak i gdzie zamontować kominek aby nie pomniejszyć salonu, który i tak nie należy do dużych. Może ktoś ma już jakieś zdjęcia? :)

• 2 years później...
Witam jestem studentką Budownictwa i otrzymałam do zaprojektowania projekt budynku Ślężan czy jest możliwość wysłania przekroju przez parter pietro, klatke schodową i rozmieszczenie krokwi w dachu? na meil [email protected] bardzo była bym wdzięczna