pojzonbud 10.08.2022 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2022 Witam, Prawie dwa lata temu zastanawialismy sie z zona nad postawieniem domku rekreacyjnego na dzialce.Zlozylismy wtedy podanie o przylaczenie do sieci energetycznej, podpisalismy wtedy umowe dla budynku rekreacyjnego. Minely prawie dwa lata (prad dopiero podlacza w grudniu - rzekomo) i zaczelismy juz prace nad domkiem calorocznym (PNB). Musimy wiec zmienic umowe (jeszcze nie zrealizowana) z budynku rekreacyjnego na budynek mieszkalny jednorodzinny - wymog przy WZ. Na infolinii duzo sie nie dowiedzielismy - trzeba zlozyc podanie. Pytanie tylko jaki wzor i co zawrzec w podaniu o aneks do umowy. Czy ktos byl w podobnej sytuacji i bylby tak mily nas pokierowac ? Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PLC_00 10.08.2022 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2022 Przerabiałem podobny temat z tym że do odbioru budynku a nie do warunków zabudowy. Tak po kolei : - Do WZ powinien wystarczyć dokument o zapewnieniu dostaw a nie finalną umowę pytanie więc na jakiej podstawie wymagają od Ciebie umowy. Dopytaj. To urząd gminy czy miasta ? - Mi się nie udało zmienić umowy . Pge stało na stanowisku że nie ma przewidzianej do tego procedury. Pisałem , dzwoniłem , zawsze ta sama odpowiedz. Ostatnim razem usłyszałem że jak chcę umowę na dom to nowe warunki i mi druga skrzynkę postawią. Kuriozum jakieś - Ostatecznie wypełniłem dokument "Potwierdzenie odbioru przyłącza" , taki u mnie wymagał nadzór dla wszystkich mediów. Na dokumencie w pozycji rodzaj budynku wpisałem : "Budynek mieszkalny". Pojechałem do PGE i bez żadnych dyskusji dostałem pieczątkę. Nikt nic nie sprawdzał ani nie pytał. Prawda jest taka że każdy region rządzi się swoimi prawami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pojzonbud 13.08.2022 09:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2022 Hej, dziekuje za odpowiedz. Co do pytan: - Do WZ powinien wystarczyć dokument o zapewnieniu dostaw a nie finalną umowę pytanie więc na jakiej podstawie wymagają od Ciebie umowy. Dopytaj. To urząd gminy czy miasta ? Sami zlozylismy Umowe, niestety na warunkach i na umowie jest to samo - ze skladalismy o przylaczenie budynku rekreacyjnego Mozemy dostarczyc: promese, umowe albo warunki. Promesy juz nam raczej nie wydadza, bo juz realizacja jest w trakcie. Rejon Zgierz Pabianice. Na razie napisalismy podanie o aneks do umowy. Niestety nie ma jeszcze odpowiedzi. Jezeli ktos ma jakis pomysl, to byli bysmy wdzieczni. Myslelismy nad zaznaczeniem w Wniosku o WZ, ze przylacze jest "projektowane" dopiero, ale nie ma za bardzo co zalaczyc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PLC_00 22.08.2022 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2022 wystąp z nowym wnioskiem do pge o warunki przyłączenia na dom. Otrzymany dokument przedłożysz w urzędzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts