plama23 12.08.2022 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2022 (edytowane) Witam wszystkich serdecznie, żeby nie było szukałem na forum i nie znalazłem takowego wątku więc zapytam: Pytanie 1: Chodzi mi o jakość bloczków betonoweych. Miałem bloczki ze znanej firmy, która w ogólnej opinii robi porządne rzeczy i jest na rynku od wielu lat. Zakupiłem od nich bloczki betonowe na ściany fundamentowe. Bloczki były ładne, kształtne w miarę gładkie. Jednak po ok 3-4 tygodniach zauważyłem, że na jednej ze ścianek na większości bloczków pojawia się jakby piasek, który kruszy się pod wpływem przetarcia. Gdzieś na gł 2-3mm inne ścianki bloczka gładkie i w porządeczku.... nie wiem z czego to wynika, czy to jakiś błąd producenta? Pytanie 2: Mam wylanego tzw "chudziaka" choć beton klasy B15. Na początku było wsz ok, jednak po 2-3 tygodniach słoneczka zobaczyłem że w klku miejscach wychodzi piasek (znowu ) czy to normalne? wydaje mi się, że nie. A jeżeli nie to czyja to wina? wykonawcy czy betoniarni że źle przygotowała mieszankę? Dziękuję wszystkim z góry za zainteresowanie i poświęcony czas, pozdrawiam serdecznie. Edytowane 12 Sierpnia 2022 przez plama23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts