Mokebe 12.08.2022 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2022 (edytowane) Hej, Doradzicie, jak najtaniej wykończyć podłogę na strychu nieużytkowym? Pierwotnie chciałem ocieplić strop styropianem (parterówka) i na to dać płyty OSB. Ale płyty OSB są drogie, nawet przy najcieńszych wychodzi 2700zł na same płyty (poddasze ma 100m^2). Do tego jakieś rusztowanie na te płyty i robi się niewesoło cenowo. Czy lepiej będzie po prostu zrobić jakąś cienką wylewkę na tym styropianie? Na razie nie mam planów by to poddasze wykorzystać. Na 99% nigdy nie zostanie wykorzystane na nic innego, niż siłownia/graciarnia. Gdyby jednak przyszło mi kiedyś adaptować, to pewnie bym musiał robić podłogówkę - ale chyba na istniejącej wylewce też się ją da zrobić? A może jakiś styrobeton czy inne egzotyczne rozwiązanie? Na połaci dachowej i tak będzie PUR. Pozdrawiam, Edytowane 12 Sierpnia 2022 przez Mokebe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts