momott 13.08.2022 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2022 (edytowane) Dzień dobry, który z typów okien ma najlepszą jakość? 1. Eurocolor Impact 80 (3 szyby) 2. Sonarol Perfecttherm (3 szyby) 3. Optiline.KNS (szyby) 4. Softline 82 KNS (3 szyby) Mieszkam w bloku. Okna Sonarol perfecttherm w wycenie wyszły aż o 4.000 zł taniej od pozostałych powyższych (chodzi o 6 okien i 1 balkonowe). Warto dopłacić za te inne niż Sonarol? Warto brać 3 szyby?Dziękuję i pozdrawiam. Edytowane 13 Sierpnia 2022 przez momott Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swierol 13.08.2022 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2022 Do bloku kupiłbym Sonarol ze względu na cenę. Miałem je kupować do domu ale właściciel firmy powiedział ze gdybym nie mial sporych przeszkleń to by polecił ale ja mam okno tarasowe 300x240 i trochę się tego obawiał. Sciany bloku jednak troszkę pracują i nawet przy mega ciepłych i szczelnych oknach mogą się pojawić szczelin w około ramy. Poza tym 3 szyby do bloku (jak mniemam z rynku wtórnego) to już prawie rozpusta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gik 14.08.2022 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2022 Największą rozpustą są ogólnie szczelne okna do mieszkań z wentylacją grawitacyjną. Jak dla mnie to jedna z najgorszych możliwych "inwestycji". Prędzej czy później zaowocuje to problemami, lub zwyczajnie i tak będzie trzeba je rozsczelnić.Albo dać nawiewniki. Czyli pogodzić się z faktem, że nie będzie szczelnie i jednak kasę wywaliło się w błoto.Pomijam wyjątki kiedy okno jest zbyt nieszczelne, że ręka wchodzi, wypada, lub są uszkodzone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 14.08.2022 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2022 Mam wrażenie że pozostałe oferty są nie tylko na wyższą serię okien, ale i zawierają szerszy zakres prac, bo 4tys to nierealna różnica. Sonarol jest firmą CCC. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swierol 15.08.2022 04:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2022 Przy takiej ilości okien różnica jest bardzo możliwa. Nie znamy koloru okien. W moich wycenach eurocolor kosztował dwa razy tyle co Sonarol a miałem jedno okno więcej. Okna wycenialem w dwustronnym kolorze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 15.08.2022 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2022 Przy takiej ilości okien różnica jest bardzo możliwa. Nie znamy koloru okien. W moich wycenach eurocolor kosztował dwa razy tyle co Sonarol a miałem jedno okno więcej. Okna wycenialem w dwustronnym kolorze. Sorry, nie widzę takiej możliwości jeśli jest wyceniony teoretycznie porównywalny standard. 20-30%to już duża różnica, a okna w bloku nie kosztują 20tys... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts