Kokonen 15.08.2022 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2022 Dzień dobry, zaplanowane mam w domu zarówno okna tarasowe, balkonowe jak i takie z balkonem francuskim (ślepym). Do dwóch pierwszych planuje wykorzystać poszerzenia systemowe w celu podniesienia okna ponad warstwy styropianu, wylewki i podłogi. Mam wątpliwości czy koniecznym jest zastosowanie ich w przypadku balkonów francuskich. Czy zastosowanie takich poszerzeń w przypadku balkonów francuskich również posiada porównywalne zalety w porównaniu do podmurowania? W moim rozumieniu taki "balkon" jest bardziej podobny do zwykłego okna i podmurówka będzie zasłonięta od zewnątrz warstwą ocieplenia elewacji więc nie powinno mieć to takiego dużego znaczenia. Proszę o opinie i wytknięcie błędów w moim rozumowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 15.08.2022 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2022 Zawsze to powtarzam. Coś tam można na siłę dopasowywać do teorii, że okna do podłogi muszą być na podwalinie i to ciepłej Też chętnie poznam argumenty "wyprowadzające mnie z tego błędu" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts