3rav 17.08.2022 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2022 (edytowane) Zastanawiam się czy aby zwiększyć akumulację cieplną mogę na jedną ściankę (od komina) przykleić do płyt wapienno-krzemowych płytki szamotowe. Policzyłem że potrzebuję około 45 sztuk płytek 23x11,4x3 [cm], da mi to jakieś 80 kg szamotu. Pytanie na jaki klej najlepiej to przykleić do płyt izolacyjnych aby z czasem nieodpadły (kominek z DGP)? Inspiracja: https://piecepolska.pl/realizacje?id_blog=2697 Edytowane 17 Sierpnia 2022 przez 3rav Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remiks 17.08.2022 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2022 Na jaki klej, ano na żaden bo i po co jak pokleisz na dobry klej między sobą to będzie stało jak scianka dla pewności jak masz obawy 2-3 kotwy i już.Akumulacja raczej z tych mikro ale to inny temat, pytałeś przecież o klej;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts