seboss80 17.08.2022 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2022 Witam, mam problem z zakupionym z wyłącznikiem ciśnieniowym hydrovacum LCA.1. Podłączony jest on do hydroforu o poj. 200 litrów. Ustawiłem parametr załączania pompy na 2.5 bara, a wyłącznie na 3.6 bara. Jeśli chodzi o wyłączanie pompy działa wszystko ok zawsze gdy ciśnienie dojdzie do 3,6 bar pompa się wyłącza. Problem jest w załączaniu pompy. Co pewien czas ciśnienie wody w hydroforze spada poniżej 2.5 bara, a wyłącznik nie załącza pompy mimo prawidłowego ustawienia. Muszę ręcznie nacisnąć i wtedy się załącza. Problem pojawia się losowo czasem co kilka dni, czasem co parę godzin. Ciśnienie powietrza w hydroforze jest ok. 2 bary ( zbiornik 200 litrów) Czy mam oddać do reklamacji produkt. Może może macie jakieś sugestie co jest przyczyną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agb 17.08.2022 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2022 Nie załącza się wtedy w ogóle, czy na przykład dopiero przy 2.2, albo 2 barach? Jak w ogóle to bym oddał do reklamacji. Ja miałem odwrotną sytuację, że przestał wyłączać pompę (dobrze, że była zabezpieczona). Wymienili mi bez problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seboss80 17.08.2022 13:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2022 Nie załącza się wtedy w ogóle, czy na przykład dopiero przy 2.2, albo 2 barach? Jak w ogóle to bym oddał do reklamacji. Ja miałem odwrotną sytuację, że przestał wyłączać pompę (dobrze, że była zabezpieczona). Wymienili mi bez problemu. czasem się włącza np przy 2.1 albo przy 2.0 po jakimiś czasie jak już wogole woda nie leci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agb 17.08.2022 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2022 Zjdąłbym, sprawdził czy wejście nie jest zanieczyszczene, czy zapachane czymś. Jeżeli nie, to bym reklamował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seboss80 27.10.2022 09:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2022 problem chyba się rozwiązał. Podczas regulacji ciśnienia wyłączenia musiałem poluzować (odkręcić) nakrętkę, aby następnie śrubokrętem ustawić moment wyłączenia pompy. Po tej regulacji nie dokręciłem do końca nakrętki. Gdy ustawiłem jeszcze raz parametry wyłączenia i dokręciłem nakrętkę problem nie występuje ( już ponad tydzień) wiec chyba to była ta przyczyna..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CafeDelTom27 27.10.2022 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2022 mialem podobne problemy z mechanicznymi regulatorami cisnienia i teraz kupilem elektroniczny.jest roznica na plus ,dodatkowo widze jakie jest cisnienie aktualne na rurze.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts