PLC_00 21.08.2022 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2022 Najlepiej w tym stanie to nie robić nic oprócz zabicia deskami bramy garażowej. Drzwi wstawić albo też zabić. Jak masz okna na ciepły montaż to daj parę groszy ekipie od okien i obronią klejem. Jak tylko na pianę to też mogą obrobić albo zostaw tak jak jest a później wygrzebie pianę i da nową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukasz11 22.08.2022 06:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2022 (edytowane) 1. Upewnic sie, ze deszcz i snieg nie dostana sie do srodka. Jesli sa okna, drzwi i brama, to dobrze, jesli nie, to zabic otwory deskami2. Jesli okna sa montowane na: A. cieply montaz, to zabezpieczyc folie lub tasmy (od wewnatrz klejem do siatki lub kafalek), od zewnatrz styropianem B. Jesli sa cieple parapety, to zamalowac je np Cerplastem C. Jesli okna sa montowane na piane, to nie rob nic. Potem piane trzeba bedzie wymienic 2. Jezdzic na budowe regularnie. By bylo widac, ze ktos sie interesuje budowa. 3. Kosic trawe/chwasty na dzialce co jakis czas. Jak wyzej, by bylo widac, ze budowa ma wlasciciela i nie jest zostawione bezpansko 4. Jesli masz pieniadze, to ubezpiecz budowę 5. Jesli masz wiecej pieniedzy, to dodatkowo zaloz jakis prosty alarm i/lub monitoring. Moze byc cos prostego, co w przyszlosci da sie rozbudowac, a nie wymienic 6. Jesli masz jeszcze wiecej pieniedzy, to wez tez firme ochroniarska. 7. Sprawdzic i jesli sa, to zatkac wszelkie otwory, przez ktore moga sie wprowadzic dzicy lokatorzy. U mnie np pid dachem, przy murlacie wlatywaly golebie i zrobily sobie gniazdo w domu. Teraz lato sie konczy, wiec punkty 3 i 7 moga miec mniejsze znaczenie. Edytowane 22 Sierpnia 2022 przez Lukasz11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cactus 22.08.2022 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2022 a może warto sprzedać? Teraz jest szczyt cenowy, za rok ceny domów sporo spadną a robocizna raczej wzrosnie. Oczywiscie to zalezy od zdrowia męża, ale jeśli nie będzie w stanie sam tego kończyć to sprzedaż jest dobrym pomysłem. Teraz jeszcze co niektorzy mają kasę i chcą ulokować w coś gotówkę. OCzywiscie to musi być miasto lub blisko niego, inaczej nieruchomość będzie niesprzedawalna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gryziciel 22.08.2022 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2022 4. Jesli masz pieniadze, to ubezpiecz budowę nie ma drzwi, nie ma ubezpieczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PLC_00 22.08.2022 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2022 4. Jesli masz pieniadze, to ubezpiecz budowę nie ma drzwi, nie ma ubezpieczenia. Kto Ci tak powiedział ? Możesz sam fundament ubezpieczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gryziciel 22.08.2022 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2022 Kto Ci tak powiedział ? Możesz sam fundament ubezpieczyć no fundament przed kradzieza ze stojacego pusto domu to ja tez moge kazdemu ubezpieczyc, chetnych zapraszam na priva;-) na powaznie - info ze musza byc drzwi mam od mojej agentki ubezp. jak ja pytalem o ubezp. domu w stanie surowym przed kradzieza np kabli czy co tam bedzie w srodku co mozna wyniesc. Jak masz linka do oferty firmy gdzie nie jest to wymagane, to poprosze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Skosla 25.08.2022 20:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2022 Skosla , w ubiegłym roku ubezpieczałem budynek w trakcie budowy . Polisa kosztowała poniżej tysiąca zł. Spokój - bezcenny. Już orientowałam się w mojej ubezpieczalni, będę ubezpieczać budowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Skosla 25.08.2022 20:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2022 1. Upewnic sie, ze deszcz i snieg nie dostana sie do srodka. Jesli sa okna, drzwi i brama, to dobrze, jesli nie, to zabic otwory deskami 2. Jesli okna sa montowane na: A. cieply montaz, to zabezpieczyc folie lub tasmy (od wewnatrz klejem do siatki lub kafalek), od zewnatrz styropianem B. Jesli sa cieple parapety, to zamalowac je np Cerplastem C. Jesli okna sa montowane na piane, to nie rob nic. Potem piane trzeba bedzie wymienic 2. Jezdzic na budowe regularnie. By bylo widac, ze ktos sie interesuje budowa. 3. Kosic trawe/chwasty na dzialce co jakis czas. Jak wyzej, by bylo widac, ze budowa ma wlasciciela i nie jest zostawione bezpansko 4. Jesli masz pieniadze, to ubezpiecz budowę 5. Jesli masz wiecej pieniedzy, to dodatkowo zaloz jakis prosty alarm i/lub monitoring. Moze byc cos prostego, co w przyszlosci da sie rozbudowac, a nie wymienic 6. Jesli masz jeszcze wiecej pieniedzy, to wez tez firme ochroniarska. 7. Sprawdzic i jesli sa, to zatkac wszelkie otwory, przez ktore moga sie wprowadzic dzicy lokatorzy. U mnie np pid dachem, przy murlacie wlatywaly golebie i zrobily sobie gniazdo w domu. Teraz lato sie konczy, wiec punkty 3 i 7 moga miec mniejsze znaczenie. Dzięki!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts