wic1 20.08.2022 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2022 Witam, Więźby dachowe i jętki/krokwie mamy zielone (a przynajmniej czymś takim zielonym barwione) i do impregnowane zielonym kuprafungiem. Ukochanej się odwidziało i jedna chce brązowe.... V_V Czy jest coś co przebarwi takie krokwie czy już tylko farba do drewna? Chodzi o to by możliwie zachować jakieś tam prześwity słoi drewna itd. Pytam luźno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sadowiak 20.08.2022 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2022 Drobny papier ścierny, bejca w odpowiednim kolorze, na koniec bezbarwny lakier i efekt cacy, ale roboty z tym… Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wic1 22.08.2022 08:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2022 Drobny papier ścierny, bejca w odpowiednim kolorze, na koniec bezbarwny lakier i efekt cacy, ale roboty z tym… Czyli kolega sugeruje zetrzeć impregnację i potraktować lakierem/bejcą? Matko kochana... to ja się tyle naszorowałem by zetrzeć grzyba z desek przed doimpregnowaniem a teraz do zmiany koloru tak samo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wic1 25.11.2022 15:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2022 Wyczyściłem (papier ścierny przeważnie wystarczył).Było brudne drewno ale nie mokre stąd zakładam, że może nie bylo tak źle. W każdym radzie część malowałem a trudno dostępne miejsca opryskałem. Jest ok. Piło bardzo mocno wodę, chyba z 3x przeleciałem każdą deskę. Potem schło kilka dni. (w lato, nie teraz) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lanekk 18.12.2022 22:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2022 (edytowane) Mógłbyś pokazać efekt jak to wyszło?Styl mamy Edytowane 29 Stycznia 2023 przez Lanekk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts