datsmehow 22.08.2022 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2022 (edytowane) Cześć wszystkim, Kupiłem od dewelopera lokal w którym to przewiduję posadowienie kominka powietrznego. Deweloper zaangażował "fachowców" to posadowienia komina i ku mojemu zdziwieniu wlot spalin został zamontowany 10cm od stropu i w dodatku zaraz obok otworu wentylacyjnego... Z tego co się orientuje to duży problem biorąc pod uwagę, że nie będę w stanie zbudować komory dekompresyjnej która odizoluje mi strop. Do tego dochodzi kwestia wyciągu ciepłego powietrza przez kominowy otwór wentylacyjny na zewnątrz.. Mam wrażenie że komin nie będzie w stanie spełnić swojej grzewczej funkcji. Co prawda kratkę wentylacyjną wstawię ale podejrzewam że cug w kominie będzie tak duży, że całość ciepłego powietrza zostanie momentalnie wyrzucona na zewnątrz. Proszę o waszą opinie czy cokolwiek da się z tym jeszcze zrobić Deweloper twierdzi, że jest wszystko ok i nie zmieni lokalizacji wlotu spalin... Pozdrawiam ! Edytowane 22 Sierpnia 2022 przez datsmehow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts